ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 176
  • 771
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Наскоро мярнах, че обмислят коридорът да отпадне. Та явно не са го забравили.
Вчера младежът го посрещнаха с тест по БЕЛ. Доволен е от себе си, защото изкара 5,50.
Това за до края на май го обсъждаха и споменаваха, че евентуално ще се наложи. Не са го приемали, доколкото знам.

# 61
  • София
След отпуска и ваканция нямам възможност да ви изчета. Вече ми е трудно да следя, кой, кога и за колко време ще е на училище. Вчера тръгнаха и двамата. Дребоса се надявам да е ПО до края на учебната година, а наборката май-май ще си останат на ротация до края. Последно наборите след тези две седмици, четири ли ще са ДО, че се загубих в превода? Очаквам майските празници, планували сме разни почивки и лагери Simple Smile

# 62
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз вече съм на вълна летни лагери. Учебната година за мен приключи вече. Записах Ема за един лагер, сега й харесах още няколко програми и се ядосвам, че всичките дати ми захващат по 1 ден от другите резервации - море, вело ваканция, планина. Ако успея да го измисля как да стане, юли и август ще са напълно оплътнени.

И мен 2-3 пъти ме връщат сутрин на коридорите. Дано поне възрастните хора да ги ползват.

# 63
  • Пловдив
Люба, къде и кога са удължили до края на май извънредната епидемична обстановка? Чета си в информационния портал, че е до 30.04, не намирам нова заповед.
Абе вчера ми излезе, че Ангелов я е удължил до 30.05, и то съвсем като новина, обаче сега ровя и не намирам. Явно само е обсъждано, а още не е реално. А дано не удължат.

# 64
Сутринта здравният министър се изказа по ТВ, че ще можело лятото да обявим края на пандемията!
Огън не остана!

# 65
В момента и хипермаркетите си мълчат, защото ако поискат да махнат тази "мярка" може да им наложат другата - по 8 кв/м на посетител, а това ще им донесе повече загуби.
Което ясно показва, че това не са здравни мерки, а мерки за репресия и извиване на ръце.

За ваксините: не само икономически интереси стоят зад хаоса. Когато пускаш ваксини набързо и без достатъчно време за тестване и клинично проучване, става така. Никой не го признава открито, но изводът на мен сам ми се набива на очи.

Ако оставят ротацията до края на учебната година, това ще бъде най-голямата подигравка с образованието, правена някога и то напълно официално.

# 66
  • Някъде в Европа...
Последно наборите след тези две седмици, четири ли ще са ДО, че се загубих в превода? Очаквам майските празници, планували сме разни почивки и лагери Simple Smile
Следващите 2 потока ще са по три седмици, защото в тези 3 седмици има много почивни дни...Нашите се пада да са пак ПО от 07.06....
https://www.mon.bg/bg/news/4125

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 10:34 от AIR

# 67
  • София
Последно наборите след тези две седмици, четири ли ще са ДО, че се загубих в превода? Очаквам майските празници, планували сме разни почивки и лагери Simple Smile
Следващите 2 потока ще са по три седмици, защото в тези 3 седмици има много почивни дни...Нашите се пада да са пак ПО от 07.06....
https://www.mon.bg/bg/news/4125
Благодаря ти! Flowers Hibiscus

# 68
  • София
Тъкмо за финално присъствено тестване след цяла година онлайн...

# 69
А, и да си покажат новите прически😀
Вчера половината момичета от класа са били с нов цвят на косата.
Моника закъсня.

# 70
При подобрение в показателите би трябвало да ги върнат по-рано. Дано има такова, че с това тотално отваряне ...

# 71
Моите деца са вкъщи. Малкият почна да се оплаква от болки в корема в неделя вечерта и го оставих вчера вкъщи. При него реших, че е заради ходенето ни за риба в неделя. Бяхме на язовира в 6 сутринта, а той се съблече по тениска, докато ние с баща му бяхме със зимни якета. Беше си студено. Но към десет и нещо се обади и голямото дете, че е с болки в корема. Първо реших, че нещо си измисля и иска да се прибере, но се оказа, че няма причина. Каза, че са минали и БЕЛ, и един час по френски, в който госпожата го е карала да чете някаква приказка и го е похвалила колко хубаво чете. Та няма причина нещо да го е притеснило в училище. Ходих при личния лекар и разбрах, че много деца от училището на малкия са с Ковид, включително и дете от неговия клас. Били са на някакъв детски рожден ден и всички са пламнали. А това ни е кварталното училище.
Утре сутринта ще ги водя в лаборатория за тестове, искам да съм достатъчно сигурна, че ще отчетат адекватно.
Нямат температура,  хрема, болки в гърлото, имат страшен апетит. Но се оплакват, че ги болят коремите, а често при децата Ковид така протича.
Доня, много се смях с ракията.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 11:27 от Amanda.D

# 72
Аманда, каквото и да ,  бързо и леко да минава!🧙‍♂️
Приятелка на Моника беше с ковид преди два месеца. Хем не бяха присъствено, като през по- голямата част от времето, детето беше на село.
Нямаше болки в корема, но пък беше с температура, втрисане и болки в гърлото.

# 73
Бисе, мерcи. ЛЛ каза, че сега си има и вирус с болки в корема, тя дори смята, че няма нужда да ги тествам, ако нямат температура и други симптоми. Даде бележки за по три дни. Но едното дете от заразените е в болница и много се притесних. Вдигнало е 40 градуса температура.
Аз се опитвам да върна назад какви контакти са имали - през по-голямата част от ваканцията беше лошо времето и мисля, че са излизали един-два пъти. Навън.

# 74
  • София
Мога да ви дам информация от февруари, когато се чудех от какво съм болна и си пусках тестове разни, като някъде по трасето ме боля корем и повръщах. Беше с голяма доза вероятност норовирус (той е един симпатяга с инкубационен период 12 часа).
Към онзи момент повръщането беше супер нетипично, а болките в корема - почти невероятно да ти се случат статистически с Ковид; какви ли не данни четох.
Доколко нещо се е променило с британския щам, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт