ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 206
  • 771
  •   1
Отговори
# 75
Red, аз вчера четох разни интервюта с лекари. При децата често така почва. Предпочитам да съм наясно какво се случва, но ще изчакам до утре, защото не знам доколко тестовете ще отчетат реален резултат на втори ден от симптом.

# 76
Amanda, дано не е Ковид, чак пък масово да се кара с болки в стомаха.. странна работа.
Смешна ти е на Стиви историята, но ако твоите са имали да жулнат една дезинфекция, нямаше да се оплакват Simple Smile Майтап, майтап, но да спомена дядото на братовчедка ми, стар ветеринарен фелдшер, та той всичко свързано с черва и стомах лекуваше с ракия. При разстройство ни караше да спираме да ядем и един ден глад и по една глътка ракия 3 пъти в деня, после ни захранваше с препечена филия и изкиснато сирене.
Всичките му разни билкови лекарства бяха спиртни извлеци в ракия. Продаваше дори едно за язва, а другият ни дядо поддържаше своята цял живот с редовно хранене и лекарството на свата.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 11:50 от скаридка

# 77
Скаридка, Sweat Smile

# 78
  • Sofia
Ааааа, УК-то няма да ми го пипаш! Толкова е красива английската провис. И към ирландската може да се намине.
В уиш листата са ми. Дали?
Има сделка - тези за теб, таз влага и сухарите не ги ща 🤗

# 79
  • Между гори и планини
Аманда, дано не е китайският вирус... Аз първо си помислих за гнойна ангина и при нея боли корем. Каквото и да е, бързо да заминава!
Колкото до ракията, аз пропих такава в деня в който купихме къщата. То стана толкова бързо и неочаквано, както си бяхме на почивка, така изведнъж си изпразних банковата сметка,  че трябваше на вечеря да се успокоя. Към днешна дата, съседите ми събират гроздето, круши (то няма изяждане), правят ракия и носят,  някой дойде на гости - носи. Имам поне 10 бутилки с различна ракия. Мъжът ми не пие, след като на първата си среща с баща ми по Коледа , бъдещият тъст не му остави чашата празна, а моя е живял 5години в Москва. Не му харесваше,  но от уважение пиеше, пък баща ми мрази празни чаши... Аз пия сигурно 1 пръст разреден с вода веднъж месечно,  лятото със салата по-често. Но съседа ми на 80г, да ми е жив и здрав, много работлив дядо, всяка вечер жулва 50 грама. И в големите студове върви пеша, няма кръвно и цял ден копа и сади. Както се казва, лекарство или отрова, важна е дозата.

# 80
Доня, надали е ангина. Те май никога не са имали гнойна ангина.
Аз си мисля дали не е от зелените салати някакъв гастрит, защото напоследък ядем по много. Дано да е това.
Аз също се лекувам с ракия Simple Smile По малко, но регулярно вечер.

# 81
  • София
Аманда, текущи интервюта ли?
Защото като четох щателно, миналата година се твърдеше, че не са рядкост случаите със стомашни прояви.  11 месеца по-късно статистиката за САЩ сочеше под 5% с повръщане и около 2% с коремни болки.

# 82
Red, не съм гледала датите. Пуснах търсачка коремни болки и Ковид и се зачетох. Свързваха ги с деца. Възможно е да са били стари.
Не бих се притеснила, ако ЛЛ не каза, че при едното дете /съученик на дребното/ е почнало така. Но в същото време ме успокояваше, че си има и такъв вирус.

# 83
Благодаря за темата.
Аманда, да не са яли нещо развалено - това първо би ми хрумнало при двама души от едно домакинство с болки в корема.
Дидиа, прекрасна е Неда! Браво!

# 84
  • София
Ходих при личния лекар и разбрах, че много деца от училището на малкия са с Ковид, включително и дете от неговия клас.

и класът не е съответно карантиниран?!

# 85
jam, не е, защото това се е случило през ваканцията. Преди това бяха онлайн.
Fifianа, единствено различно, което са яли и двамата, е сладолед.

# 86
Учителката по математика се смилила и оставила контролното за петък. Но не правят преговор, а започнаха новия раздел.
Преведена е стипендията на наборката за февруари.

# 87
  • София
В класа на набора засега е ясно, че в четвъртък ще има кратко писмено препитване и другата седмица тест на целия раздел рационални изрази.
Друг тест по БЕЛ ИУЧ пак другата седмица.
Очаквам и по японски. По ИТ имат някакъв проект за сайт до края на месеца.
Като цяло не се очертава някакъв маратон от изпитвания както и при първата врътка.

# 88
  • София
Ние още сме вкъщи, но вчера правиха контролно по ФЕ. Аз очаквах, че ще го задържи за сряда, но явно си е решила да си им го направи онлайн все пак. Явно е било доста обемно, тъй като на част от децата не им е стигнало времето, та се е наложило да им го удължи с 5 минути. Уж се бил справил, да видим.

# 89
  • Между гори и планини
Аз пък писах на учителката по български,  защото съм бясна. Ще искам лична среща с нея, може и при директор. На последното контролно има 5.50, чудесно, но е нарочен за преписвач, само защото като го изпита устно,  той блокира. Днес пак го е вдигнала ударно, след скандал как целия клас (без няколко момичета)е преписвал. Не знам за други,  но за моето гарантирам, че учи, дори взима частни уроци. И частната учителка е готова да говори с нея. Преди директорката беше помолила да го изпитват само писмено, заради проблема с двуезичието,  и че процесите на превод в главата му забавят устните отговори. Аз имах кратък онлайн разговор с нея миналата година. Явно трябва личен. Писна ми да слушам как след всяко върнато контролно го пита сам ли е работил. Днес и други изпитани са правили грешки, но за тях няма проблем. Но моя явно е тъп, и няма как да работи сам според нея. Нищо че в целия му успех има една четворка и то по философия.

Общи условия

Активация на акаунт