ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 177
  • 771
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Да, но за съжаление това явление все по-често придобива и други измерения.
Караме по пътя на най-малкото съпротивление и не искаме за нищо на света да излезем от зоната си на комфорт, и да си причиним дори елементарно и кратковременно безпокойство от това да си направим един тест в замяна на много по-съществената придобивка да пътуваме например.

# 721
  • София
Red, мисля, че в случая разглеждаш ситуацията доста едностранчиво и плоско.

Не мисля, че някой се е спрял да пътува сал заради необходимостта да му бръкнат двукратно в носа с клечка (макар че едно 4-членно семейство, ако трябва да извади от джоба 8*90 лв за два пъти по 4 PCR теста, ще се замисли дали да отскочи за уикенда до Гърция, примерно). Нещата изобщо не са толкова плоски и прости.

Приказките за стремежа към zero риск и кесенето в зоната на комфорт - също. Да, има такива хора и те са били такива винаги, не са станали такива сега, заради коронавируса. Нормалният, интелигентен и разсъдлив човек може да прецени достатъчно добре какви са рисковете от едно или друго действие, кой риск е реален в конкретния случай, кой риск си струва да се поеме и кой - не чак толкова. Между 0 и 100 процента има огромен диапазон.

# 722
  • София
Нямам намерение да споря - това са много индивидуални възприятия.
Във всеки случай първо го установих при себе си м.г. - ама каква Гърция, ама тестове, ама ако излезе грешен положителен резултат, ама ако ни карантинират.
Не отидохме. И нищо подобно не се случи с 1-2 приятелски семейства, които поеха този "риск".
Тази година ние вече сме на друга вълна, искаме да пътуваме, но останалата част от огромната ни обичайна агитка от 10-15 семейства не се осмелява. В никакъв случай не може да се пуска тест на дете втори клас, понеже ще се разреве, пак гореописаните притеснения за потенциални карантини. "Не знаем", "ще видим"...Тотална инертност.
Ами никога не е било така през последните 15 години.

# 723
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз много се радвам, че за Гърция се организирахме няколко семейства, всички с по 2-3 деца. Ще спим на каравани, ваксинирани сме, така че дали ще минем 350 км по магистрала Тракия или 400 км към Солун, няма никаква разлика.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 14:36 от gadamer

# 724
  • София
Абе до Солун е в пъти по-добре. Да видим колко ще ги оправят "вълните по Тракия" до началото на сезона.

# 725
  • софия
Заради Гърция бих се ваксинирала, но догодина, ако продължава тази лудост. Тази година все още съм по-склонна да видя какво се случва на нашето море, въпреки че приятели, които ходиха миналата година след незнайно колко години, силно съжаляваха и не искат и да чуят още безброй години да стъпят на нашето море.

# 726
  • София
Мислим юли да сме 10 дни в Поморие, а началото на септември в Гърция с едни приятели. Досега там винаги сме почивали в хотел, но сега мислим за някоя вила да наемем. Те са ваксинирани, мъжът ми и той ще се боцне, аз най-вероятно ще съм без ваксина и ще правя ПСР с Митко.

# 727
  • София
Ние пък от години ходим на Бг Ол инклузив, но или сме уцелва мястото или не сме толкова капризни, но оплаквания нямаме. Особено силно мога да препоръчам един комплекс до Обзор, където ходим няколко години и всеки път ни изненадва приятно. Много басеини +сладководно езеро,  доста добър ол инклузив, чисто, просторно и със страхотен плаж, само, че не точно на първа линия, но не повече от 5-7мин. ходене.Тази година доста се чудех дали да не си отидем пак там, но решихме да сменим посоката и ще ходим на Приморско. Вече сме резервирали.
Ходили сме и на апартамент, без изхранване, не беше лошо, но моите си предпочитат Ол-а. Аз бих отишла някъде и с кучо, но на ММ хич не му се ще. Да е жива и здрава майка ми, че се наема да го гледа.

# 728
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не си падам по AI, но в БГ може би бих избрала Албена. За мен много по-хубави хотели, храна, обслужване и чиста природа има по нашите планини.

# 729
  • София
Ние имаме резервация за Гърция. С мъжа ми ще сме с ваксини  до тогава. За децата ще трябва тестове. Тези за отиване ги бях прежалила, но май ще искат и на влизане в БГ.

На нашето море отскачаме за дълъг уикенд. Тази година сме набелязали Балчик, защото никога не сме ходили, за наш срам. Все на юг сме били.

Всеки приема различно риска от вируса. Имаме приятели във всички разновидности- от “това е лек грип”, до такива, които децата им не ходят на училище. Други още мислят дали да се ваксинират и т.н. Но всеки си решава сам кое го прави по-спокоен.

# 730
  • София
Това, което не мога да понеса на нашето море, е усещането за всеобща мърлявщина, особено по южното Черноморие. По плажове, около плажове, ужасна работа. Освен това е по-презастроено и от София. Направо екзистенциален шок получавам всеки път. Има и хубави хотели, но вече трудно се впечатлявам от подобни неща, важно ми е усещането за място наоколо.
Албена е ОК горе-долу, ама твърде скучен плаж. То въобще хубави за моя вкус плажове няма в този район, някак всичко ми е сурово и неидилично. А ако се намери нещо, се оказва пренаселено. Още по-на север Тюленово е супер ако човек обича да се занимава с гмуркане. Аз не обичам.
И ей така се оказва, че просто нищо не е за мен на нашето море.

# 731
  • софия
Точно това са и моите мисли, Ред. Има голяма разлика между качеството на обслужване и чистотата на морето и в планината. Не знам защо. Не визирам изключения, разбира се.
Има апартамент на Елените, където проблем да отидем, но и това не ми е опция. Няма нормален плаж, наоколо всичко е блокове все едно съм в София. За какво ми е това?
Ще го мисля още и силно ще се надявам да махнат пср за влизане тук.

# 732
Лятото само планина. Море по принцип не обичам, а на нашето Черноморие съвсем. В Гърция има 2-3 хубави места, които сме открили, но пътят ми идва много. 1000+ км в посока хич не са ми ОК за 3 дена плаж, а повече от 3 дена аз лично не издържам. На моя мъж и един му стига, два дена му идват много. Децата като малки харесваха море и само заради тях ходеха. После и на тях им поомръзна. Да не говорим, че наборът не примира да ходи с нас точно на море. Всъщност май почти никъде не иска да ходи с нас.

# 733
Аз не бих пътувала в момента извън страната, точно защото едното дете не е ваксинирано. Освен това с нас ще почива баба ми. Без нас не смее. Намерили сме си вариант в България. Манията по Гърция...ми е странна. Хубаво е, но чак толкова врътки и ангажименти, път, разходи и т.н. не желая. Всъщност бих пътувала другаде, но в момента не. Много години не сме имали възможност да пътуваме в чужбина по ред причини и не сме умрели. Така че и сега мога да изчакам. Няма нищо да ми стане от година, две или три пауза.

# 734
  • Отвъд алеята зад шкафа
За тестовете за деца за каква възраст става дума? За Гърция май слушах, че за деца не се изискват?

Общи условия

Активация на акаунт