ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 194
  • 771
  •   1
Отговори
# 705
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, от 1 май на влизане в Гърция и в България, ще се приема сертификат за ваксина, тест за изкаран ковид, само за тест за антитела не съм сигурна дали ще важи.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 18:28 от gadamer

# 706
  • София
Миналата година бяхме на южния плаж Нестинарка в Царево и много ни хареса. Апартамент в хотел на самия плаж, само за нощувки. За първи път ходим там, но ще повторим. Просторен е плажът, няма струпани хора, градчето също е малко и спокойно.

# 707
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние преди години ходехме на Морско конче и тогава беше хубаво. По на юг от там не съм слизала от много години и нямам представа какво се случва.

# 708
  • Някъде в Европа...
Да, от 1 май на влизане в Гърция и в България, ще се приема сертификат за ваксина, тест за изкаран ковид, само за тес за антитела не съм сигурна дали ще важи.
Аз, доколкото разбрах, с положителен резултат от пср или антигенен удостоверяваш, че си прекарал Ковид до 6 месеца назад от дата на пътуване + прилагаш тест и за антитела към момента...Това е третото условия, първите две са: или негативен пср или ваксина...Ще чаксме да видим какво точно ще пише в заповедта...

# 709
  • София
Ще си бъдем обичайно в Созопол, хубави плажове и заведения има доволно. Имаме си близки в района и се чувстваме много добре. Или в студио, или в апп отсядаме, понякога и в къща в Странджа, тогава плажуваме в Приморско.
Но общо взето flexible сме.
Предстои ни ваксина и на нас, но това не е никаква гаранция за нищо, така че.... И ако отида в чужбина и се разболея въпреки ваксината, въпреки антителата... Така че Гърция ще ме почака засега, независимо какво ще приемат от 1.5. И другото е - днес приемат едно, утре го променят. Никаква постоянност в нищо няма. Това ме изнервя и няма да си почина изобщо зад граница,независимо къде ще бъде.

# 710
  • София
Следващата седмица отиваме за втора доза ваксина. Ще си вадим сертификатите чрез електронните подписи очевидно.
Смятам на границата автоматично да се причислим към опашката за ваксинирани, нищо, че непълнолетният член на семейството би пътувал с PCR. 😁
Дано не ми излязат криви сметките, но за море у нас не искам и да чуя.

# 711
Цитат на: Helene
Това ме изнервя и няма да си почина изобщо зад граница,независимо къде ще бъде.
И аз така се чувствам.Постоянно променящите се мерки ме побъркват. Основно непрекъснатото очакване за по-строги ограничения в чужбина: маски на плажа, в колите или навсякъде навън. Абсурд е да си почина в такива условия. В БГ поне съм спокойна, че няма да ми причинят това.
А и ние от години сме в БГ на море. Обожаваме Балчик и ходим там сигурно пета година. Обикаляме Калиакра, мидена ферма, Шабла, уникални красоти. Тази година пак ще е така, само планинската почивка още не съм измислила.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 13:14 от Анонимен

# 712
  • София
да не забравяме, че ваксината не е панацея и докато ние можем да се ваксинираме, децата ни не могат.

аз съм напълно ваксинирана, но не се чувствам изобщо спокойна да тръгна по пътувания, защото а) синът ми не е ваксиниран и няма антитела, б) новите щамове дебнат, а някои от тях и ваксините не ги ловят.

# 713
  • Отвъд алеята зад шкафа
Всъщност в Гърция мерките не са по-различни, отколкото тук.

# 714
  • София

не знам откъде черпиш информация.

моя приятелка живее и работи в Солун. зимата си беше тук и когато се върна в Гърция, първо направи PCR тест, второ на границата й направиха бърз антигенен тест, трето стоя у дома си в Солун 10 дни карантина въпреки отрицателните тестове. кафенета, ресторанти, магазини за всичко  - затворени и само доставят поръчки по домовете.

# 715
  • София
Нещо съвсем порочно в обществото ни се настани идеологията за Zero Risk живот.
Това е измамна и невъзможна теза. Така, че всеки път, в който улавям, че започвам да се поддавам, се хващам за ушите и се самоиздърпвам навън.

# 716
  • Отвъд алеята зад шкафа

не знам откъде черпиш информация.

моя приятелка живее и работи в Солун. зимата си беше тук и когато се върна в Гърция, първо направи PCR тест, второ на границата й направиха бърз антигенен тест, трето стоя у дома си в Солун 10 дни карантина въпреки отрицателните тестове. кафенета, ресторанти, магазини за всичко  - затворени и само доставят поръчки по домовете.

Говоря за мерките от 1 май, а не от зимата. Каквото ще е на нашето море, това ще е като мерки и на гръцкото. С тази разлика, че там глобите за неспазване са по-солени и вероятността да се спазват е по-голяма....това, ако някой се страхува и се пази.

# 717
Аз си харесвам нашето Черноморие- трябва ми само голям плаж и вода, други изисквания нямам. Тъпо ми е само, че голямото дете вече не иска с нас.
В момента сме в Лозенската планина, правим си пикник.  Хубаво е, а той каза,че
" не иска да си губи деня"..

# 718
  • Някъде в Европа...
Ние най-вероятно ще сме на нашето море, чакам да излязат останалите свободни карти за "нашите" (от работа) хотели..Иска ми се на Созопол около 10 юли, че него уикенд в Бургас имало велосъстезание и да комбинираме...Ако не - може би ще взема за Константин и Елена...Възнамерявам целия юли да съм отпуска...
Моето диване е супер щастливо, че свърши ПО, все едно почва ваканцията...Моли се да не ги връщат всички в училище май месец...
Тази сутрин изчезна в 10 ч с останалите байкъри  да "спускат" към хълмистите околности на Търново - Света гора, Ксилифор, Петропавловския манастир...щели да се смъкнат или до Г.Оряховица или до Лясковец по някое време да обядвали. Екипиран е с каска, маска, броня, наколенки...Следобедните часове щял да се прибере в Търново, а след 20 ч. вкъщи ....обичам ги тези съботи 😁 Довечера ще е кален  до ушите и ще влезе вкъщи с думите "целият се мушвам в пералнята" 😁...
Иначе е на АБ - под мишницата му излезе топче като маслина...Педито казва, че е лимфен възел - инфекция или от кърлежа, или от раната на пръстта, или от самата инжекция Тетанус..Пусна му изследвания - всичко е в норма...Изписа Зинат и противоалергично ..Не било притеснително...
Следващата седмица съм си вкъщи (всъщност на работа ще съм на 10.05), ще сменям дограма на 2 стаи - едната детската. Наборът иска да го освободя от училище за сряда, деня на поставянето...Великден - ще обръщаме прозорци..Не смятам да боядисвам яйца, ще купя готови...Въобще бг работа - да си вземеш отпуск, за да правиш ремонт 🤣

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 13:19 от AIR

# 719
Нещо съвсем порочно в обществото ни се настани идеологията за Zero Risk живот.
Това е измамна и невъзможна теза. Така, че всеки път, в който улавям, че започвам да се поддавам, се хващам за ушите и се самоиздърпвам навън.
+ 100 Абсолютно.
Мен не ме тревожи рискът, а мерките. Живот с нула риск не съществува.
Миналата година имаше изискване за маски на плажа в Гърция и Испания. Ами не, мерси.

Общи условия

Активация на акаунт