ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 236
  • 771
  •   1
Отговори
# 735
Особено силно мога да препоръчам един комплекс до Обзор, където ходим няколко години и всеки път ни изненадва приятно.
Може ли тук или на лични подробности за този комплекс? Благодаря❤
И нашата тийнка вече бърчи носле за почивка с нас. Но ще трябва да ни потърпи още някоя година, няма как.

# 736
  • София
И аз съм в големи  драми  на тема почивки.Всеки има своята истина.НИе от години приемаме за почивка тази в ГЪрция.Тук трудно намирам сходен вариант.Миналата година успяхме да минем между капките преди изискванията за тестове и реализирахме любимата почивка там, макар и само веднъж.КОвид, макар и  по принуда, ни  накара да потърсим алтернативи и  при нас и евентуално да реабилитираме и нашите туристически места.Пробвах в Поморие през м. август.Гледах през очите, с които гледам  почивката в Гърция.Бях решена да намеря хубаво и мисля че го намерих.През годините сходен стил на почивка съм откривала най- на север- към Шабла, Езерец. ....Диви и щастливи плажове.Истинска природа и свобода.На Черноомрец, Царево , СИнеморец също има допирни точки.Аз тия дни ще отменям гръцките резервации, колкото и да ми е мъчно.Просто  не си заслужава чисто финансово натоварването.За уикенди и отскачане за кафе то е ясно че съвсем няма да  ги реализираме.И  така стои въпроса не само с ГЪрция.И плескавица да ти се дояде до Сърбия пак   не става с изискването за тестове...Чисто психологически дори е момента със спънката.Тази година ще решавам в движение.Седмица  на нашето море ще измисля някъде и  едни  източни Родопи за няколко дни на прибиране.Трябва да гледаме положително и да намираме хубавото  и в тези неща.

# 737
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да сменя малко темата - някой може ли на препоръча учител по китара?

# 738
  • София
Може ли и на мен на лични за Обзор. Били сме в Казабланка там, но анимацията беше трагична.
Иначе аз си го харесвам южното Черноморие. Просто ми се иска да има нещо ново, т. е. половината море да е в ново градче. Не сме били в Созопол и в Лозенец. Освен да опитаме някъде там.
Иначе ол инклузив ходехме през последните 7-8 години и като цяло си го харесваме. И заради анимацията.
Гърция я пробвахме два пъти и не ни се получи нещо. А сега с несигурността покрай тестове и мерки, хич не ми се занимава.

# 739
  • sofia
Молбата не е към мен, но аз да си кажа - ние ходим тук, между Бяла и Обзор, много ми харесва, забавления има и за малки, и за големи деца, басейните са супер, много е чисто, мерките се спазват - https://www.melia.com/es/hoteles/bulgaria/obzor/sol-luna-bay-all … clusive/index.htm

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 18:46 от googlish

# 740
  • София
Зазу, за Сънрайз ол суит ризорт, става дума. Той е извън Обзор,  но достатъчно близо, а в същото време имаш чувството, че няма почти нищо на около.

# 741
Ние  ходим над 10 години в Шкорпиловци. Огромен плаж и на моменти съм го усещала само като за нас.
Там има само един хотел, останалото са бунгала в социалистически стил /имат си баня и тоалетна, хладилник, малък телевизор и тераса, но нямат климатик и др. екстри/ Не е за всеки такъв тип почивка.  Бунгалата са в гора, в която има птици, зайчета.
Миналата година бях за няколко дни в Каваците. Преоткрих отново в Созопол. Прекрасен европейски град. Харесвам и Иракли, Силистар, плажовете в Синеморец.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 15:29 от Фран

# 742
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мен ме блазни пътуване с катамаран, наши приятели от няколко години ни канят. Всеки ден ново място, същевременно не сменяш хотели и не се мешаш с тълпи. Обаче пък ако не те кефи, няма къде да избягаш 🤣

# 743
  • Между гори и планини
Аз като варненка, с майка работеща администратор в хотели, съм си взела плажовете за 10 живота напред. И въпреки това,  преди няколко години ходихме във Варвара. Това по съвет на приятел професионален водолаз. Попитах го за тихо и спокойно място и той препоръча там. Беше разкошно,  малко семейно хотелче,  с хубава закуска. Обядвахмена плажа, вечеряхме в Ахтопол.
Нашият татко си получи златният отрицателен пср тест и отлетя за Америка. Много тихо ми стана, пубера или тихо гледа телевизия,  или играе с момчетата от класа на компютъра. Днес му позволих пълна почивка от домашни. И утре е ден. За първи път не плакакато изпращахме баща му. Порасна и той успокоява мен. Пред лабораторията беше пълно с хора, повечето пътуват с цел почивка.

# 744
  • София
Относно почивките. Много ми се искаше и тази година дори за един път да успеем отново с море в Гърция. Миналата година и ние отидохме точно преди ПСР тестовете да станат  задължителни. Не сме от притеснителните, ходихме и до Германия с децата, но сега с изискването за ПСР за Гръция, сумата ми идва прекалено. 10 ПСР.
За нашето море все още събирам идеи и отзиви, тъй като последните ми 2-3 опита бяха доста плачевни. Единият завърши в инфекциозна болница с близначките, на системи заради ротавирус, другите два просто не бяха моята почивка.
Тъй като не е ясно дали изобщо ще успея да организирам почивка, Ваня вече се записа за лагер на море от училище, Ники не иска, защото нямало да има близко дете на лагера за нея. Явно сестра и не се брои. Щяла да ходи тук от Атмосфера на някакъв лагер. Засега и трите имат записан езиков лагер в Австрия, но като гледам и това не е много сигурно дали ще се осъществи.
Тъкмо приключиха ПО от училище и от другата седмица са ПО на английски, а училище ДО. Избирах школата, така че да е близо до училището, а от месеци не се засичат и се налага да бързат след школата да не закъснеят за ДО училище вкъщи..
В краен случай ще купя един голям басейн за двора на къщата и там ще си изкараме лятото Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 23:47 от Aila

# 745
  • София
Доколкото разбирам от приятели, и тази година няма да има проблем да се минава граница с пул тестове, ходи се до Пловдив и излизат около 130 лв. за едно семейство (например 4 души).
ПП: Така ми казаха; търся в момента и не мога да намеря потвърждение, че в Писанец продължават да правят пул тестове.

# 746
  • София
Подкрепям мнението на Happy и на jam.
Не разбирам зора за Гърция. Ходили и пътували сме доволно, 2 години като не пътуваме извън България, няма да свърши света. Пари за тестове, време за тях и желание да пълня гушите на лабораториите нямам, няма и да имам.
Тук доста хора писаха, че резервирали разни неща, сега почват да пишат, че ще отменят тези резервации. Наистина им се чудя... Ама може би така се чувстват по - добре, знам ли... То и това е като с ресторантите, зор да ги отворят, като че ли на ресторанти не са ходили, не са яли и пили. Въобще не ми се коментира направо...

# 747
Няколко пъти сме пробвали Гърция и все не е нашето. Италия в пъти повече ми харесва. Дори един от опитите да харесам лято в Турция беше по-успешен от всички (3 де, не съм прекалявала) опити да харесам Гърция. Италия, Испания, България ми е топ 3 на държавите от почивките ни на море. Аз обаче не съм и особен фен на морето, ходя заради детето. То няма драма да ходи с мен. Тя си е с децата от компанията през цялото време. Ние отдавна не плануваме отдалече почивки. Решаваме, резервираме и тръгваме. М.г. бяхме с Доди в БГ на море и си изкарахме страхотно.

# 748
Ние също имаме резервирана почивка в Гърция за лятото. Резервираме рано, защото има голямо значение за цената. Писала съм и друг път, че миналата година парите заделени за Гърция не стигнаха за тук и то дори за по-малко дни. А морето е несравнимо там и нашето. И може би точно причината е че някой не им е важно самото море. Не обичат да се гмуркат...ние това правим по цял ден.  А нашето море първо е страшно, второ няма какво да видиш...и това ако намериш чист плаж.
Децата не са и споменавали да не искат да идват с нас, дори имаше шанс да има лагер по същото време от волейбола - щели да изберат Гърция с нас Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 07:31 от MollyBy

# 749
Явно си имаме различни преживявания покрай морето. Ние никога не сме се разболявали на почивка, а сме карали и по три-четири седмици на нашето море. Аз съм била и по месец и половина  на палатки и пак не съм се разболявала. Ако някой е имал някакво неразположение преди стъпването на плажа, то веднага там всичко му е минавало.
Но ние наистина имаме много малко претенции за почивката, важно ни е само да има голям плаж и море. Както и независимост- по-добре е да не сме в хотел. Водим и куче.  Децата предпочитат да има камъни, за да търсят разни неща, а баща им да има условия за риболов.  Аз искам само плаж и море. Всичко останало - храна, обслужване и т.н ми е на заден план. Познаваме собствениците на заведенията по плажа, на който ходим. Вече сме си приятели.  Никога не са ни сервирали стара храна. Ядем предимно риба, месо и салати и всичко е лесно.
Големият ми син и на лагер не иска. С нас също напоследък. Той е малко странен и предпочита да си стои само в квартала и да общува с деца, с които се познават от детството.
Малкият е съвсем друг - той е най-щастлив, ако се запознава непрекъснато с нови хора. Общува лесно с бебета, деца, младежи, възрастни хора. С всички. Всяко излизане се приема с радост. Не отказва покана за излизане на никого- ходи с нас, с баби, с лели, с приятели. На всяка екскурзия и зелено училище е ходил.
Честит празник на празнуващите!

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 09:41 от Amanda.D

Общи условия

Активация на акаунт