ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 179
  • 771
  •   1
Отговори
# 750
  • Отвъд алеята зад шкафа
А като се вземе предвид и водата колко е мръсна. Аз не влизам в нашето море от много години, обаче децата не мога да ги спра. Затова ходим само за 3 дни, да се видим с приятели и дим да ни няма. Каката я записах на морски лагер, само че е с доста натоварена програма и не знам дали ще има време за морето. Може би има някъде по нашето море местенце, което да ми харесва, но не знам за него. Приятелка ходи в хотела на Белослава, новите къщички на Градина изглеждат страхотни. На север не искам да стъпя, откакто ни разбиха колата на Болата. Там морето е по-студено. Всъщност това е много важна причина също защо предпочитаме Гърция (освен чистотата) - водата е по-топла. При нас такава става през август на юг, но кой е луд да ходи август на море в БГ?

Миналата година успяхме 2 пъти да отидем в Гърция - юли и септември. Септември бяхме на планина, в техен резерват по Натура 2000. Беше тотална изненада за мен, че в Гърция има сериозни планини. Посетихме едно село, което изглеждаше като Велико Търново. После по един път, най-тесния, стръмен и криволичещ, стигнахме до едно фантастично място с гледка за милиони. Отвъд тази планина беше Метеора, не е нужно да обяснявам какво толкова им е на тези манастири. Не помня тогава дали качих някакви снимки. Все пак гледам да се въздържам, че темата не е за пътувания, но иначе мога постоянно да говоря затова и да измислям дестинации.

Относно пътуването извън България - в нашия случай не виждам никаква причина, дори една, която да ме възпира.  Запазила съм много пътувания тази година. Да, може да се наложи да ги отменя, но поне има шанс да се случат. Ненаситна съм за пътувания. Като четенето на книги е за мен - естествена нужда, наркотик, емоция...

# 751
Ние семейно на почивка в Гърция не сме ходили. Причината е най- вече у мен, защото се притеснявам какво бихме правили, ако някой се разболее. Искам всичко да ми е познато. А и все ми се струва, че ще излезе доста по- скъпо да отидеш за поне две седмици. А аз не мога да се насладя на морето само за една седмица.

# 752
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аманда, много е относително за цената. Ние ходим на каравана, която струва около 100 евро на ден за 4-ма ни. Хотелът, който наемаме на Градина, струва 260 лв на вечер за 4-ма ни и то юни, в нисък сезон.

За толкова години, един път малката много я заболя зъб в Гърция на къмпинга. И ММ запали колата, отиде до съседното село, намери зъболекар, оправиха зъбчето за 50 евро и се прибраха.

# 753
За нас това не е финансово приемливо.Ние хапваме доста и една такава почивка за две седмици би ни излязла около 5000 лева.

# 754
  • София
Наборът все още харесва да идва с нас на почивки, защото обикновено сме голяма компания, където има деца на всякаква възраст. Играем много и различни настолни игри. Тази година сме резервирали 10 дни в едни къщички в Гърция на брега на морето. Цялата ни компания сме ваксинирани. На децата ще направим PCR.
Задължително ще направим няколко дни на северното ни Черноморие - Албена, Тюленово, Дуранкулак. И една седмица на Шипково с нашите и то лятото ще е минало...
В момента следя дали ще пуснат Италия след 15 май или ще сменяме датите. Мерки, маски не ме притесняват - по-важна ми емоцията от пътуването, защото ме зарежда много и за дълго.

# 755
Ами тази година резервирахме стая на Халкидики за четиримата за 600 евро за всички 10 дни. Разбира се това е само за стаята, но тя е с кухня и ние си вземаме риба от рибарите, приготвяме си я и така не всяко ядене ни е на ресторант. А това ще ни е най- скъпата почивка в Гърция от 6-7 години насам.

# 756
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, има варианти най-различни, както да Гърция, така и за България. Мисълта ми беше, че местата, които ние запазваме, ни излизат горе-долу идентично като цена, било то тук или в Гърция, тоест не ни е водеща цената. В Гърция сме били преди години на Вурвуру, тогава наемахме студия в къща на плажа и излизаше много добра цената. Но тогава бяхме с 1 дете и то спеше в нашата стая. Сега всичко удвояваме - в хотелите взимаме апартамент или 2 двойни стаи.

# 757
Аз бих се радвала на препоръка на място на добра цена с хубаво море у нас...всичко което съм намирала сама не е отговаряло и на двата критерия. Лукс не търсим, нито олинклузив. Да и топло море да е, защото  и на нас ни е студено нагоре от нас Simple Smile

Не ни е проблем да спим в една стая дори, само е нужно да има 4 легла. Ние така или иначе в стаята сме само за да спим Simple Smile

# 758
Хей, измислихте ли заглавие за новата тема?
Ние ходим на нашето море, на юг. На едно и също място. ММ е рибар и си има любими места. Миналата година сменихме мястото, защото нашата станция не отвори. В Гърция сме били 2-3 пъти, хареса ни, но сега не бих ходила.

# 759
Тези дни един приятел пуска снимки от Албания. Прекрасни планини, много ми се приходи там. Той обаче си купи кемпер преди 2-3 години и оттогава обикалят цялото семейство с кемпера през по-голямата част от годината. Програмист е така че може да работи отвсякъде. Не знам тийнейджърите му как учат. И така само дразни със снимки от разни диви кътчета на Европа.
Ние не можем да резервираме почивки месеци предварително. Твърде много неизвестни има. Спортни лагери на малкия, служебни ангажименти на мъжа ми. Освен това във фирмата почиваме всички обикновено през целия август. По всяко време можем да си вземем 2-3 почивни дни, но няма как да си вземем цялата отпуска, когато другите работят, примерно през юни. Сега ще почиваме цели десет дни по празниците, но малкият има всеки ден тренировки и не можем никъде да тръгнем. Отделно кучето и котката. Винаги трябва да се вземе предвид кой ще се грижи за тях докато ни няма. Обикновено решаваме в последния момент къде ще ходим и тръгваме.

# 760
Ние обичаме обиколки за по 2-3 дни на дадено място, после на друго: Плитвичките, Постойна, Блед, Венеция, Верона, Гарда, Комо. Или съседните ни Румъния, Македония. Пътуваме с кола, никой няма проблем с дългите преходи.
Но тази година не смея на повече от една граница разстояние да тръгна. Не искам да си представям как 2 седмици ме карантинират в някой хотел в чужбина. А и ако пак ме тръшне някаква умора от тоз ковид няма да мога да шофирам, за да се върнем.
Ако от фег направят лятна екскурзия до Франция, обаче, ще пусна детето. От лагера на фондация Балкански се отказа. И тази година ще импровизираме на мига, то и това има чар Simple Smile.

# 761
Моли, миналата година бях с малкия за първи път на хотел от десет години насам. Бяхме в този http://serena-residence.bg/ в Каваците. Не си спомням точно цената, но беше много, много ниска. Апартаментите са просторни. Наблизо има гора.
Мястото е спокойно, чисто. Лошото е, че не се вижда морето, макар да си само на пет минути от плажа.
На нас храната не ни хареса, защото не сме свикнали на олинклузив. Нямаше риба, което ни е най-важното за море.
Но всичко останало беше ок.

# 762
Ние миналата година бяхме и в Гърция и тук. Гръцкият ни хазаин ни приспадна пср тестовете от цената на настаняването. Тази година живот и здраве пак планираме Гърция.
Нашето Черноморие след миналата година бих го ползвала само извън туристическия сезон.

# 763
  • София
Хей, измислихте ли заглавие за новата тема?
Трудно мога да измисля нещо различно от това: 😁

Скрит текст:
Великденска отмора и морски широти -
във ОСМИ КЛАС е време за стоплящи мечти.

# 764
Аз не разбирам какво не се харесва на бг морето. Разбира се, че е много различно от средиземноморието. И че има натъпкани места в определени моменти. Съгласна съм и за водата. Това е единственият ми критерий, плажа да е сравнително чист откъм отходни води. Но сравнение каравана в резерват и хотел с АИ Joy, ами наистина несравнимо е Simple Smile Както и да е. Хубаво е, че има вариант за всеки.
Как бих скокнала до Венеция сега, вместо на море...или дори до Шотландия, Албания...но така или иначе се радвам, че ще ида на почивка изобщо Simple Smile миналата година правих ремонт. То и тая ще правя, ама няма да пропускам почивката. И без това е едва седмица

Общи условия

Активация на акаунт