ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 621
  • 771
  •   1
Отговори
# 300
Бисе, точно ограничения бюджет е причината. Много били децата подали молби...ами как няма да са много, като приемат с най-висок бал в града. Мисля си, че не е честно. Може би трябва да се решава от по-високо ниво...а не всяко училище с еднакъв бюджет за стипендии и да се получава така, тези с най-висок успех и то постигнат с много труд да не могат да се класират, а в друго училище с 5. да вземат. Всъщност парите при нас са и доста малко. То е ясно, че не е в това въпроса. Стипендиите са по 22лв. Simple Smile Но ей така, да се почувства оценен за усилията...

# 301
За детски кардиолог препоръчвам Велковски, тъкмо оня ден бяхме пак. Преди преглеждаше и в НКБ, но в момента в Сити клиник на околовръстното. Ако не е за дете, не знам. Той е детски кардиолог. Вероятно зависи и от проблема.

# 302
  • София
В СМГ им ги дадоха накуп първия срок. Предполагам и сега ще е така.
Днес получихме някакво съобщение за педагогически съвет в Школо, на който ще ги гласуват, както и профилите за 11 клас.

# 303
  • sofia
Май имат ограничен бюджет и ако има много стипендии не могат да се вместят. При нас са намалили размера на стипендията за успех 6.00 за първия срок, защото имало много пълни отличници. Инфо от младежа😉
Те и за други дребни неща им орязаха стипендиите, защото от тях най-лесно се заема

# 304
  • sofia
nati67, може и да си права, но аз съм на режим каквото ми каже детето. Нещо конкретно ли имаш предвид? Иначе гледам в чантата се слага една  маска с логото😊

# 305

С това ДО как да няма много отличници?
При нас няма много или поне сред момчетата е така. Днес ме успокои, че тройка по математика със сигурност е вързал на контролното, но това било направо успех, защото само той и още едно момче имали по математика през този срок оценки, различни от двойки.

# 306

С това ДО как да няма много отличници?
При нас няма много или поне сред момчетата е така. Днес ме успокои, че тройка по математика със сигурност е вързал на контролното, но това било направо успех, защото само той и още едно момче имали по математика през този срок оценки, различни от двойки.
В класа на сина ми 3 деца от 26 взимат стипендия за успех.

# 307
Не знам колко деца вземат стипендия за успех при нас. Дават за успех над 5.50 по 21лв. За втория срок взема. Предполагам, че и догодина ще се класира, поне за първия срок. За втория малко ме съмнява дали ще успее като се има предвид колко предмети и материал ще му се струпа наесен. След лежерния осми клас ще му припари под петите.
Днес са правили три диктовки по английски. Много е доволен, страшно му харесало, а и текстовете били дълги и интересни. Ами, това е положението. Ако беше нормална учебна година, досега щяха да са направили десетки диктовки, а не в средата на април да са първите Sad

# 308
За да внеса малко разнообразие в темата, ще кажа, че имат един предмет, по който децата масово се борят за двойка, защо им пишат по 1, 25.
Има изисквания, които трябва да се покрият, за който желае, все пак, който не желае - 1, 25.

# 309
Joy  Шмърци, за двойка какви са изискванията?

# 310
  • софия
И при нас е от 5.50 нагоре, без нито една оценка по-ниска от 5 и поведение в съответствие с Правилника за дейността. 21 лв.
То в Правилника си пише, че изплащат еднократно, ама Чукча писател, не читател 🤒

# 311
Joy  Шмърци, за двойка какви са изискванията?
В интерес на истината за мен даскалът е пич. Предупреждава ги кога ще ги изпитва, даже им дава да си изберат тема, върху която да ги изпита - нещо, което са учили и смятат, че знаят. И въпреки това е масово явление, че нямат желание да учат.
Моят синковец има шестица за срока при него. Каза ми: "Той пък ще ме плаши... Това, което го пише в учебника аз съм го изпитал на гърба си като тип възпитание и го знам от опит!" Joy

# 312
Училищата не получават еднакви суми за стипендии.
Ето последния списък на училища, които ще получат допълнителни средства за стипендии за образователни резултати.
Този пък е от септември миналата година.

# 313
  • софия
Ха, не всички училища получават средства за стипендии. Не знаех.
А как се определя на кое училище колко?

# 314
  • София
Всички получават, но някои получават повече. Даже гледам, че тази година списъка е с 1 училище по-малко.
В нашето училище, въпреки допълнителните средства, синът ми с успех 5.80 от 9.клас не успя да се класира за стипендия за първия срок в 10.клас. Smirk

Общи условия

Активация на акаунт