ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 627
  • 771
  •   1
Отговори
# 315
Всички училища получават пари. Стипендиите на учениците се финансират за сметка на целеви средства от държавния бюджет, които се определят ежегодно със закона за държавния бюджет на Република България за съответната година.
Списъците, които пуснах, са за училища, които получават допълнителни средства.

# 316
  • софия
В списъка от поста на Дидева не са всички.
Уфффф, детайлите!
Т.е. тези от списъка могат да дадат по-високи в сравнение с останалите?

# 317
  • Между гори и планини
Много странно,  в нашето училище дават стипендии, но не го видях. Моя няма толкова висок успех за стипендия,  но има няколко деца от класа които взимат по успех, има няколко които взимат социална стипендия и имат момиче републиканска шампионка по борба и на нея дават стипендия.

# 318
  • София
При нас са решили да не им ги изплащат на каса заради пандемията и сега пускаме през училището документи за дебитна карта в Райфайзен.
Сумите са различни според успеха между 5:50 и 6:00.

# 319
Тези от списъка получават повече пари, но те си  решават как да  разпределят средствата.
Принципът е прост. Повече ученици с минимална стипендия от 21 лв ( съответно по-ниски критерии) или по-малко ученици, но с по-високи стипендии ( съответно по-високи критерии). Понякога броят на отличниците е толкова голям, че се налага въвеждането на допълнителни критерии ( или изменение на вече съществуващи).Допълнително финансиране могат да получат и училища съобразно социално-икономически и/или демографски характеристики на общината или областта, свързани с достъпа до образование, както и училища съобразно вида си ( най-често професионални) и професионалното обучение, което осигуряват.

# 320
Да...интересно, има дори допълнително финансиране нашето училище. И 6 група - т.е 60лв. стипендия на ученик? А защо ли им дават по-малко тогава?

Дидева чете мисли Simple Smile Отговорила ми е преди да задам въпроса. Благодаря!

# 321
Дидева има личен опит като родител с училище с допълнително финансиране и голям брой отличници, въвело допълнителни критерии освен успеха. Joy

# 322
  • София
Има деца, които получават стипендии по повече от 1 критерий. Обикновено не вземат две пълни стипендии, но получават 1.5 стипендии.
От тези бюджети се изплащат и стипендиите на децата, достигнали до финален кръг/призови места на някои състезания/олимпиади, мисля...

# 323
  • София
Гледам в СМГ са някаква 7 група, а стипендиите май бяха по 30 лв. заради големия брой деца, които получават предполагам. Писала съм първия срок, че младежът примерно с 5.82 успех от текущи оценки, беше на 20-то място в класа. Дали не беше и по-назад даже.

# 324
  • София
Как да кажа... Така като гледам списъка, познавам училища от различни градове, ами по - отбрани ми се виждат тези, които получават допълнително пари за стипендии.

# 325
Някъде прочетох ,че питате за кардиолог - Иво Петров Сити клиник.Не съм ходила при него,но моя приятелка и всичките и близки и познати ходят при него.Скоро си говорехме точно за кардиолог и приятелката ми каза само той и никой друг.

# 326
Доколкото разбирам тези допълнителни средства се отпускат за всеки ученик 8-12 клас на училището, нали така? Тогава какво значение има, че 25 от 26 деца са с успех над 5,50, като за всяко е отпуснато по 80 лв допълнително. Да, някои взимат по 1,5 стипендии, но техният брой е по-малък от невзимащите стипендии в общ план за училището. Пък и се отпускат допълнително по 80 лв на дете, а се дават 30 (за смг).
При нас стипендиите за над 5,80 са близки по стойност на допълнително отпусканите средства за ученик от онзи списък. Пореден плюс (в моята си сравнителна таблица) за фег и отношението им към учениците.

# 327
При нас стипендиите са по 30 лв. Заради многото отличници обаче, с успех над 5.50, са приети допълнителни правила. Даже май още в началото на годината са го направили, според класния. За критерий е приет броят отсъствия, и то по уважителни причини, тоест извинените. Едно от момичетата в класа с успех поне 5.80 беше лишено от стипендия заради повечко извинени отсъствия. Това условие по време на пандемия е меко казано странно. При баткото в Първа английска стипендията е 21 лв за успех над 5.50. Този срок като за последно и нашият абитуриент се класира.

# 328
  • Отвъд алеята зад шкафа
В нашето училище ми се струва, че има много отличници, а и децата са доста голям брой. Ема за 2 срок има една 5-ца като текуща оценка и школо я класира на 11-то място във випуска от 256 ученици и на 91 в училището от 1350.

# 329
Понеже не се уточнява дали е за дете- Иво Петров не преглежда деца. Затова предложих Велковски. Освен това зависи какъв е проблема, Иво Петров се занимава с определени неща. Не всякакви кардиологични проблеми

Общи условия

Активация на акаунт