"Emanet" (Наследство) с Халил Ибрахим Джейхан и Съла Тюркоглу

• 142 634
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Радвам се, че вече има тема за този сериал. Много пъти търсих, дори питах в други теми, но доскоро нямаше нищо. Аз съм доста назад - гледам сериите с български превод и имам много да наваксвам, но чета всичко написано. Толкова много ме впечатли в началото, че първите 30 серии ги изгледах по два пъти. Яман и Сехер са невероятни. Много си подхождат тези красиви млади хора. Определено има химия между тях. Играят чудесно, умеят да покажат всяко чувство, всяка емоция с очи. Никога не съм гледала сериал, в който главния герой така да оглежда, наблюдава и изучава партньорката си. Забелязва всичко, дори и най-дребния детайл му прави впечатление. На практика имам чувството, че не може да и се нагледа. Точно това много ми допада. Не, че тя не е сладурана. Повечето от вас са разочаровани от развоя на събитията. Аз, пък се разочаровах когато научих, че Кираз е приключила участието си. Очаквах, че един ден ще се омъжи за Али, но... Да се надяваме, че във втори сезон ще има повече положителни емоции и поводи за усмивки и разбира се най-важното да завърши с щастлив край.

Здравей,Деси!!!Добре дошла!!!Убийството на Кираз точно на предложението за брак с Али е едно от най-лошите решения на лудата Назмие-сценаристката на сериала.Имаше толкова много в тази двойка като отношения и любов,че можеха да са още в сериала,но уви убиха я!
Вече не очакваме нищо хубаво от тази история.Назмия ханъм е съсипала и предните си проекти с победа все на злото.Не мисля,че ще имам нерви да гледам друг сезон!
До сега гледам не заради слабия сценарий,а заради превъзходната игра на актьорите.Халил ме завладя с играта си с очи и ръце.Страхотен поглед,с който казва всичко и за секунда се сменя от силен гняв до поглед показващ обич,болка ,състрадание .С ръце също играе много хубаво А брачната халка стои на ръката му чудесно.Съла играе страхотно с устни.С всяко трепване разбирахме дали е сърдита,притеснена,дали усмивката е фалшива,дали е гневна.За актьори отскоро в бранша се справят блестящо.Винаги съм казвала,че ми липсва у българските актьори тази естественост в играта .Нашите са статични и дървени.
Колкото до Финала на сезона каквото и да е решението на СЦ няма да ми донесе удовлетворението ,което толкова чаках-романтичната любов на Сехер и Яман.Толкова се нараниха,че ще са като птици със счупени крила.А и след тези действия как Сехер ще му има доверие-та той избра брат си пред нея и Юсуф и то като я излъга,а не сподели проблема.
Защо сериалът е в секция семеен романтичен сриал?Той си е черна психо драма.

# 121
Здравейте! Радвам се, че вече има тема за този сериал. Много пъти търсих, дори питах в други теми, но доскоро нямаше нищо. Аз съм доста назад - гледам сериите с български превод и имам много да наваксвам, но чета всичко написано. Толкова много ме впечатли в началото, че първите 30 серии ги изгледах по два пъти. Яман и Сехер са невероятни. Много си подхождат тези красиви млади хора. Определено има химия между тях. Играят чудесно, умеят да покажат всяко чувство, всяка емоция с очи. Никога не съм гледала сериал, в който главния герой така да оглежда, наблюдава и изучава партньорката си. Забелязва всичко, дори и най-дребния детайл му прави впечатление. На практика имам чувството, че не може да и се нагледа. Точно това много ми допада. Не, че тя не е сладурана. Повечето от вас са разочаровани от развоя на събитията. Аз, пък се разочаровах когато научих, че Кираз е приключила участието си. Очаквах, че един ден ще се омъжи за Али, но... Да се надяваме, че във втори сезон ще има повече положителни емоции и поводи за усмивки и разбира се най-важното да завърши с щастлив край.

Здравей,Деси!!!Добре дошла!!!Убийството на Кираз точно на предложението за брак с Али е едно от най-лошите решения на лудата Назмие-сценаристката на сериала.Имаше толкова много в тази двойка като отношения и любов,че можеха да са още в сериала,но уви убиха я!
Вече не очакваме нищо хубаво от тази история.Назмия ханъм е съсипала и предните си проекти с победа все на злото.Не мисля,че ще имам нерви да гледам друг сезон!
До сега гледам не заради слабия сценарий,а заради превъзходната игра на актьорите.Халил ме завладя с играта си с очи и ръце.Страхотен поглед,с който казва всичко и за секунда се сменя от силен гняв до поглед показващ обич,болка ,състрадание .С ръце също играе много хубаво А брачната халка стои на ръката му чудесно.Съла играе страхотно с устни.С всяко трепване разбирахме дали е сърдита,притеснена,дали усмивката е фалшива,дали е гневна.За актьори отскоро в бранша се справят блестящо.Винаги съм казвала,че ми липсва у българските актьори тази естественост в играта .Нашите са статични и дървени.
Колкото до Финала на сезона каквото и да е решението на СЦ няма да ми донесе удовлетворението ,което толкова чаках-романтичната любов на Сехер и Яман.Толкова се нараниха,че ще са като птици със счупени крила.А и след тези действия как Сехер ще му има доверие-та той избра брат си пред нея и Юсуф и то като я излъга,а не сподели проблема.
Защо сериалът е в секция семеен романтичен сриал?Той си е черна психо драма.

Да, играта им е невероятна. Аз случайно попаднах на откъс от серия в интернет и заради тяхното излъчване започнах да следя сериала. Винаги за мен доброто трябва да победи. Това го знаем и от приказките. Лошото се наказва, а доброто тържествува. Има вече една наказана. Вярвам, че и други ще си получат заслуженото. Това, което най- много ме дразни мен лично в сериалите като цяло е, че дори и да завършят с щастлив край всичко се претупва в последната серия и зрителите не могат да се насладят достатъчно на положителните емоции. И излиза, че гледаме в повечето случаи заради последната серия. Като цяло не харесвам толкова дълги сериали. Този е първият, който гледам с толкова много епизоди.

# 122
Незнам Назмие как ще оправя тези епизоди до края ако изобщо мисли да ги оправя. Какво е това сега Яман в затвора Сехер вярва че е той е убиец, абе пълна лудница е. А ние чакаме меден месец, целувка, бебета ама нищо. Надявам се поне на края на сезона да ни изненадат с нещо приятно.

# 123
Незнам Назмие как ще оправя тези епизоди до края ако изобщо мисли да ги оправя. Какво е това сега Яман в затвора Сехер вярва че е той е убиец, абе пълна лудница е. А ние чакаме меден месец, целувка, бебета ама нищо. Надявам се поне на края на сезона да ни изненадат с нещо приятно.

Надежда всяка оставете!Тя целувка не им отпусна!Как пък на нито едно място не им се случи да отидат и да изживеят нещо хубаво.Нито когато останаха сами в къщата ,нито стигнаха до яхтата,нито на романтичното място за първата брачна нощ,нито Рим,нито сватбата ,на която щяха да ходят и още ,и още!
Назмие ни тормози и нас ,и актьорите с лоши сцени за много серии и друг сезон,но май само тя сама ще си ги гледа.До сега от 201 серии Сехер е плакала във всяка една и то поне половината епизод,да не казвам,че имаше такива ,в които не спря да плаче и цял.Ненормално е!

Хубавите ни актьори!!!

Ох,ох,ох!Снощи се ядосах на Яман,но днес Сехер ме извади от обувките!Какво прави тази жена,само дългият и настоятелен поглед при ареста на Яман право в очите и толкова дълго не я ли накара да се замисли.Може ли убиец да те гледа така с този поглед.Май на нея и е по-удобно така.След шест години без връзка със сестра си сега нещо много се пренави да отмъсти.
Въобще не мисли за детето!Юсуф не спира да пита за чичо си,а тя ще го отведе!Ще съсипе всичко!

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 22:35 от Keski1821

# 124
Пълна тишина в темата!Все се надявях на различен финал,но уви не би!
За мен Emanet- наследството до сега беше Юсуф.Но след думите на баба Ариф,че случващото се на Яман е наследство от миналото му.Затова си мисля вече ,че настоящият му живот ,който гледаме е наследството във сериала.
И май нищо хубаво не го чака,щом само Аллах може да му помогне-това са пак думи на баба Ариф.
В момента Сехер му крещи ,че е убиец,а после ще крещи ,че е лъжец и не и се е доверил.Няма безболезнен начин да се разберат.Не виждам как могат да останат заедно!

# 125
Пързалят ни  яко .
Днес епизода ми е почти мъгла ,защото и на два пъти прекъсвах гледането и нещо  усета ми  изневери .
Сега на началните епизоди превода макар и любителски съвсем друг смисъм  имат  някои сцени ,за разлика от руския дублаж ,по -ясно  е
 Поне на мен

# 126
Май последните епизоди повече включвам мишката на компютъра да превъртам епизодите защото май няма смисъл да се гледат. Като гледам така и финала няма да е щастлив , нямам думи.
Поне се надявам извън сериала Съла и Халил да са си щастливи заедно като в сериала са само врагове никаква романтика а пък за целувка неможем и да мечтаем

Изместиха фокуса от Юсуф към Кевсер и Зия. Сега само обвинения, лъжи, тормоз. Тая Зухал къде потъна и тя крие се в дома им без никой да разбира? Абе пълен хаос.

Тия полицаи изобщо защо ги дават нищо като хората немогат да свършат. Той Али с брата на Кираз неможа да се справи, позволи да я убие и тогава взе да го убие. А пък сега с Яман не ми се мисли какво ще се случи.

# 127

Струва ми се ,че с телефонното обаждане изведоха Яман от конака,за да избягат Сехер и Юсуф.Никак не оправдавам Яман,че подложи Сехер на това.За да предпази лудия Зия той, Сехер и Юсуф плащат.Яман го реши съзнателно и целенасочено действа в защита на Зия,но Сехер и Юсуф са потърпевши ,това си е чист тормоз.Щом беше решил да постъпи така трябваше да и каже,че той ще поеме вината.Тя щеше да го разбере или да го напусне,но нямаше да стигнат до тези грозни думи,постъпки и обвинения.Жалко за целият сезон, всичко отиде по дяволите.
Туркините са бесни рейтингът от вчера е паднал от 2.30 на 1.90 сериалът е вече на 18 позиция ,а беше на 12.
Всички се заканват да не гледат втори сезон при този лош финал на първи сезон.Назмие е оплюта и "благословена".Питам се защо не я сменят,а провалят проекта.

Azisiq,не знам дали са щастливи заедно Съла и Халил.В една от турските групи имаше хвалебствени коментари под една снимка на Халил.Всички му се възхищаваха,но една туркиня написа:Мразя Халил Ибрахим той е любовник на омъжена жена.Не знам колко е вярно,но си го написа жената.А и мисля,че в интервюто миналата седмица в Сабах каза ,че със Съла са само колеги.Е, и това колко е вярно ще гадаем!

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 23:37 от Keski1821

# 128
Мен не ме вълнува личният живот на актьорите , не гледам сериал/и/ само защото играят  актьори /актриси ,които харесвам .
Добър сценарий , добро изпълнение на актьорите , красиво място където се снима , обстановка -и това .

Понякога се "наказвам " до края , но тук  едва ли . Започнах го малко за разтоварване от другите ,по-сериозни , ноооо.... така спрях ОБЕЩАНИЕ  и НАЗОВИ ме по име .

# 129
Мен не ме вълнува личният живот на актьорите , не гледам сериал/и/ само защото играят  актьори /актриси ,които харесвам .
Добър сценарий , добро изпълнение на актьорите , красиво място където се снима , обстановка -и това .

Понякога се "наказвам " до края , но тук  едва ли . Започнах го малко за разтоварване от другите ,по-сериозни , ноооо.... така спрях ОБЕЩАНИЕ  и НАЗОВИ ме по име .

Тук не виждам нещо да се поправи.Втори сезон Яман ще е върнат в черния си начин на живот.Аксак ще е новият му враг.А той май е бащата на Фърат.Не напразно го споменаваха непрекъснато в първи сезон,.Лудият даскал по китара и Селим са живи и ще ни повторят и тях.Лошото е, че имам усещането,че вместо да се открият като братя ,ще противопоставят Али и Яман по грозен начин със Сехер между тях.О,да не забравяме и наследството на Икбал-Зухал и тя ще продължи с мръсотиите си,а как се бях заблудила,че ще се промени към добро.
Икбал я няма,но постигна това към което се стремеше.Докато беше жива с всеки опит да раздели и скара Сехер и Яман тя постигаше обратното,сближаваше ги и стояха близо един до друг.Сега вече мъртва ги раздели и направи врагове.
Това ми е първият сериал ,в който уж много богат бизнесмен ,с висок стандарт ми остана усещането за някакъв фалш.Много серии все с едни и същи дрехи,които бяха просто селски.Най-добре облечена беше само Ела.205  серии все с тая кола.Къде изчезна бялата кола подарък за Сехер.Един път не я качиха в нея.Уж богат,бизнесмен ,а не я видяхме тая фирма да функционира.Все в къщи с по някой разговор с Недим,за охраната и видео наблюдението да не говорим.Годежа със Сехер никакъв,сватбата пет човека.За толкова богат и влиятелен Яман ни показаха стандарт на живот на обикновен служител.Явно няма бюджет .
Защо в къщите няма телевизори?Забранено ли е да показват?

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 01:16 от Keski1821

# 130
За дрехите ...Ааааа, преоблякоха Ибрахим, Кара и Али комсер -им .

Не само колите изчезнаха , то и гардовете ги няма ,Зухал се изпари  .

Тейзето май откри нещо за Бора ,там не схванах .

Ако Аксак се  окаже баща на Фърат ,то не остана един без кара нюанс в живота си . Всеки май плаща грешките на други .

Най  си  обичам  кючюч бей със сладките устнички .... харесвам и чаровният Али комсер-им ,Недим бей ,предаността на Дженгер и мъдростта на Ариф баба .

Липсват ми трепетните сцени на Али комсер-им и Кираз .

# 131
За дрехите ...Ааааа, преоблякоха Ибрахим, Кара и Али комсер -им .

Не само колите изчезнаха , то и гардовете ги няма ,Зухал се изпари  .

Тейзето май откри нещо за Бора ,там не схванах .

Ако Аксак се  окаже баща на Фърат ,то не остана един без кара нюанс в живота си . Всеки май плаща грешките на други .

Най  си  обичам  кючюч бей със сладките устнички .... харесвам и чаровният Али комсер-им ,Недим бей ,предаността на Дженгер и мъдростта на Ариф баба .

Липсват ми трепетните сцени на Али комсер-им и Кираз .
Още с убийството на Кираз ни светнаха лампата ,че няма да има положително развитие на сериала.Двойката ,в която имаше толкова за показване и развитие я занулиха.Много харесах Гюлдерен,актрисата играеща Кираз.С Мелих много си подхождаха за ролите.Съжалявам,че ни лишиха от тези толкова леки,закачливи и положително зареждащи ни отношения на тези образи.Болната психика на Назмие ханъм се радва на тормоз,убийства, мъка,мъка.
И сега се замислям  възможно ли е Икбал да е жива?Не дадоха погребение,не понесе наказание и отговорност за нито едно от злодеянията си.Нали идеята е лошият да бъде разкрит и наказан в сценариите на този тип сериали.Явно нашият не е такъв.
Пак казвам този сериал не бива да е в секцията романтичен семеен сериал, излъчван в праймтайма най-гледаното време.Това си е психо драма,в която героите или плачат постоянно, или са измъчвани в добавка и лудите Зия,Зухал,учителят,Селим.
Голяма реклама как да се гълтат хапчета, постоянно от почти всички герои.Зия и Зухал не спират да се дрогират.Икбал,Яман,Сехер,Тейзето,Али ,Кираз кой ли не се нагълта по различен повод.На това ли ни набляга Назмие?

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 09:38 от Keski1821

# 132
Дано Сехер не си тръгне в този епизод заедно с Юсуф, иска ми се Яман да ги разбере и да ги върне обратно в имението.

# 133
Коварен номер му скрои Сехер ,незная как после ще се гледат , ако въобще се стигне до последващо съжителство .

Много жестоки в отмъщенията са комшиите  и мъже и жени , отговорни с позиции и без......
Без думи съм ,повече от жестоко .
Това дете си го ползват като на покер ,всеки от много обич го залага .

Фърат дали  не си ритна службата с тази намеса . Служител на реда  да участва в такава долна ""операция"" ....?!?!?!?!

Дали това ......"Сехер ,не можеш да си тръгнеш ...защото те  обичам ! " ще е достатъчно ,за да надживеят заедно това ,което и те сами си причиниха  ,заради Юсуф , близките си , / свещеното за тях /семейството ?!?!

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 21:25 от sofia26

# 134

Момичета Яман нарече Сехер по име дали това няма да ги сближи отново?

Общи условия

Активация на акаунт