Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 11-та тема

• 49 890
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Я направо да разпъва една палатка...ама от Jumbo,че са по-евтини !

# 151
Здравейте, един бърз въпрос. Някой може ли да ми каже нещо за "тухлените пломби"? Изобщо не съм наясно дали се водят за надеждно строителство и т.н. Търсим жилище, по принцип тухла. Но попаднахме на едно, което се води тухлена пломба. Не знам дали си струва да се купува нещо такова. Твърдо не искаме панел.

# 152
Тухлена та пломба е между два панела са построили тухлена кооперация/вход като градеж си е тухлен блок, с плочи, колони и тухли

# 153
Напишете Жилищни контейнери. Има много предложения и изобщо не изглеждат зле. Да не говорим, че е никаква занимавка. За вила си е идеално според мен.
И аз мисля, че за 400к лева къщата или ще е на много добро място или огромна. И да наистина голям апартамент на добра локация е 150-200к евро във Варна. Сега въпрос на предпочитания и виждания за живота. Въобще за инвестиция никой не говори. То си е лудост.

# 154
Сглобяемите къщи изглеждат доста по добре от контейнерите. Ние в България сме свикнали всичко да ни е масивно, но за вила тези къщи са супер. И понеже някой спомена за щатите е там в топлите щати ги използват масово, изглеждат много добре, стават бързо и са на разумна цена.

# 155
Разликата между сглобяеми къща и контейнер е Балкан. На контейнера стената е 10см, а на сглобяемата само вратата между гредите е 10см, отделно осб, фибран или вата за изолация.
Има едни уж турски сглобяеми къщи, които са си живи контейнери Simple Smile

# 156
Тези на Балкан не мязат на нищо, грозна работа. Погледни в hubavdom за пример имат си и цена. Иначе фирми има много.

# 157
  • Варна
Аз само да добавя, че банките не финансират покупка на парцел и/или строеж на къща, т.е. трябва да разполагате с цялата сума в кеш. Или да търсите готова къща, но те са с надценка и съответно доста по-скъпи, от колкото биха излязли като себестойност ако човек сам си ги построи. Спестява се единствено много време и нерви.
Също в предходните сметки бе забравено, че парцелът трябва да се огради, а една хубава ограта на декар място струва няколко хиляди.

# 158
Е като ще почваме от гола поляна сложете в сметките и прекарване на ток и вода, вкарването в регулация, пуп, проектиране. Simple Smile
Банките обаче приемат залог един имот с цел строеж на нов. Ако се олеем у не стигнат парите ще се ипотекива апартамента, въпреки че обслужващата ни банка ми дават потребителски кредит до 70хил лв.

# 159
  • have faith and be patient ..
В тоя ред на мисли, някой има ли впечатления за фирма стояща метални сглобяеми къщи, оказва се че фургони и дървени сглобяеми не подлежат на застраховане?

# 160
Здравейте, един бърз въпрос. Някой може ли да ми каже нещо за "тухлените пломби"? Изобщо не съм наясно дали се водят за надеждно строителство и т.н. Търсим жилище, по принцип тухла. Но попаднахме на едно, което се води тухлена пломба. Не знам дали си струва да се купува нещо такова. Твърдо не искаме панел.

Отвратителни са като планировка. Говоря за стандартните пломби в Младост. Тези от старото строителство всички са еднакви. Строяха ги военни. Ние правихме доста огледи на такива преди десетина години. Планировката и близкия контакт с прозорци със съседите ни отказа. Но за да разберете за какво говоря трябва да се види. Дори на едното място, явно с таванско помещение отгоре вместо маза си бяха направили стълби и го водеха четиристаен - абсолютна комедия.
Разбира се говоря за апартаменти за семейство с две деца. Т. Е страничните. Средните апартаменти, т. Н. Гарсониери по-старому, са си стандартни. За двама души са екстра и с голям балкон, балкпнът гледа навън от Г-то и затова няма остра близост със съседи.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 09:37 от _re_ge

# 161
Аз знам за Кастелум. Със сигурност има много други.

# 162
Здравейте. Не знам дали на правилното място си задавам въпроса, но ако не поне ще ме насочите къде да го задам.
Предстои ни закупуване на имот. По обява от имот БГ попаднахме на фирма " Дом в България". Обмисляхме покупка на готов апартамент, но в крайна сметка брокера ни предложи апартамент в  строеж, който след много умуване решихме да е крайния ни избор. Как мога да разбера сигурна ли е агенцията, също така не видяхме и коя е фирмата строител. За какво трябва да внимаваме, има ли някакви уловки при закупуването? Утре имаме среща с фирмата, има ли нещо важно, което трябва да питаме. Всякакви съвети биха ми били от полза.
Благодаря ви предварително

# 163
Аз си купих преди месец на зелено така че ще опитам да помогна. Първо дом в българия е сигурна агенция, въпреки че не съм работил с тях те нямат интерес и няма да те излъжат. Как се процедира първо се сключва предварителен договор на които се плаща процент по схема. При мен е 30-30-30-10 при теб може и да е друга. Вътре в договорът ще пише кои са инвеститорите защото ще има банковите им сметки иначе аз реално сключих договор с началника на агенцията на които му беше дадено пълномощно от инвеститора. Предварителният договор може да го дадеш на адвокат да го види и дори да искаш да го промениш ако нещо не ти харесва. Уговаряте и дали дължиш нещо на агенцията при мен не се дължеше комисионна защото явно в цената си е включена. Няма нищо страшно след сключването на предварителният договор отиваш до банката и превеждал парите, при мен по схема са 30%. На кота на апартамента 30%, на акт 15 30%и на акт 16 са 10%..

# 164
А защо се купува с агенция ако е на зелено. Не може ли директно от строителя?

Общи условия

Активация на акаунт