Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 11-та тема

• 49 907
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
Щом имотът е в строеж, можете да отидете на място и да огледате, на всички стр.обекти има информационна табела с инвеститор, възложител, надзор и т.н. Бихте могли да откриете инвеститора и да се свържете с него. Ако е съвсем на зелено, то поне са ви показали чертежи, проект, с малко ровене също бихте могли да откриете инвеститора, споделете и тук, може някой да знае...

# 166
А защо се купува с агенция ако е на зелено. Не може ли директно от строителя?
Агенциите настъпват агресивно на пазара и вече се появи нова мода Ексклузивност. Тоест инвеститор сключва договор с голяма агенция да продава имотите му, така че той с търговия не се занимава. Това не е навсякъде зависи къде си харесаш. В моят случай цената обявява на сайта е финална така че всичко е калкулирано вътре ако те устройва вземаш ако не пазарът е голям.

# 167
  • Варна
Здравейте, малко в страни от основната тема, но и преди сте обсъждали градския транспорт и въпросът ми е следния- има ли автобус, който да се хване от Автогара или Патриарха и да стига до сп. Дубровник? Тези автобуси, които стигат до Левски, могат да се хванат от Сливница , няма ли такъв от Автогара?

# 168
  • гр. Варна
Ангела, ползвайте приложението за градския транспорт> https://www.varnatraffic.com/RoutePlanner/Index?start=43.21635%2 … ;transferBuffer=3
Скрит текст:

# 169
Да, и аз попаднах на няколко сгради с дадени ексклузивни права на агенция за продажбата на апартаментите . Много тъпо, но .... щом така ги устройва строителите ....
Примерно , тук във Фамилия имат офис Продажби, където има една основна фигура занимаваща се с продажбите. Но продават и чрез агенция. Агенцията веднъж мен ме сурвака 3% и веднъж тях 3%. Ама аз съм си виновна в случая .... Когато се заговорих в офиса, че искам още един апартамент да взема от новостроящите се (още на зелено”) брокерчето изнагля и каза, че му дължа комисионна и за следващият апартамент , който аз сама попитах какво ще се строи още, цена си договорих директно в офиса на строителя и схема на плащане , и тоз реши, че му дължа и комисионна за въпросният апартамент . Казах му, че ще получи само за първият, който той ми показа и точка. После гледам в настоящите им строежи обяви имат и агенции и то цени по-ниски от обявените в сайта на строителя.
Ходих, говорих пак с Офис продажби на Фамилия, отстъпки не направиха почти никакви, даже май не им беше важно да ме запазят като клиент! Въпреки, че виждат, че се интересувам от 3-ти апартамент в комплекса им. Отблъснаха ме с неглижираното си отношение. Пък и цените са им вече доста нагоре, а разпределнието вътре вече е компромисно . Продължавам да търся! Simple Smile

# 170
В моят случай официална комисионна не се дължи. Тоест интелигентно брокетската фирма и строителят са се разбрали и на сайта директно е пусната цената в която е калкулирано всичко, тоест крайната цена. Относно цените да те се променят зависи от етапа, абе то си е баш търговия. Примерно аз го купих апартамента съвсем на зелено. В момента на първата копка цените нагоре с 10 %. При актовете сигурно пак ще качат, все пак всеки преценява поне няма скрити комисионни всичко е пред очите ти.

# 171
Благодаря ви за коментарите.
Днес видяхме - фирмата е Инвест билдинг, за Варна става въпрос.  Дадоха ни малко по- високата цена, но в случая по - добра не сме намерили. Разгледахме апартаментите, спряхме се на един и капарирахме. Казаха ни, че до 3 - 4 месеца грубия строеж ще е готов. Много сме притеснени, защото за първи път правим такава инвестиция, предполагам, че е нормално.

# 172
Здравейте, малко в страни от основната тема, но и преди сте обсъждали градския транспорт и въпросът ми е следния- има ли автобус, който да се хване от Автогара или Патриарха и да стига до сп. Дубровник? Тези автобуси, които стигат до Левски, могат да се хванат от Сливница , няма ли такъв от Автогара?

Номер 148 е единственият ви вариант. Спира и на Автогара и на патриарха и на дубровник. Друг такъв би бил 118, но хванат от горната страна на Автогара - техникумите. Той също спира на дубровник.

Ако вариантът да се хваща от техникумите - над автогарата ви устройва има и 121, но той е като халеевата комета и спира от горната страна на дубровник - на базар Левски.
Друго не мога в момента да се сетя.

# 173
Zlplst капаро се дава само за да се запази апартамента няколко дена докато се сключи предварителният договор и стойноста му е символична. До 1 седмица трябва да сключите договора прочети го внимателно и ако трябва се консултираи с адвокат.

# 174
  • Варна
148 не спира на ДУБРОВНИК. Оттам минават само 7 и 209.
Най-удачният вариант е да се хване който и да е рейс от Автогарата посока Катедрала. Минава се през подлеза и от спирка Козирката се прекачваш на 7.
Сега поне с един билет в рамките на час може да се прекачваш.

# 175
  • Deutschland/HE
Взема 148 и на някоя спирка от Общината до сп. Явор се прехвърля на 7 и така стига до Дубровник и не се минава никакви подлези, само се изчаква автобуса Simple Smile Ако е млад човек, може по-бързо да стигне пеш.

# 176
  • Варна
Взема 148 и на някоя спирка от Общината до сп. Явор се прехвърля на 7 и така стига до Дубровник и не се минава никакви подлези, само се изчаква автобуса Simple Smile Ако е млад човек, може по-бързо да стигне пеш.

И така става.

# 177
  • гр. Варна
148 в дадени часови диапазони е препълнен.
Скрит текст:
За ходене пеш(526м) и направо на 7-та е удачен варианта, който предложи приложението.
Скрит текст:

# 178
Цитат на: Nohope link=topic=1 2325926.msg42749614#msg42749614 date=1619445899
Zlplst капаро се дава само за да се запази апартамента няколко дена докато се сключи предварителният договор и стойноста му е символична. До 1 седмица трябва да сключите договора прочети го внимателно и ако трябва се консултираи с адвокат.
Точно така. Договорили сме едни капаро, за сега дадохме 1/ 5 от капарото, за да го запазят и сега чакаме предварителния договор.
Благодаря

# 179
  • Варна
Все едно там са били винаги. Удачно са се вписали в околния пейзаж. Не дразни окото.

Общи условия

Активация на акаунт