Нашите цветя - обща тема 8

• 34 950
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Не държа на силен ,агресивен аромат . Просто исках да ухае на жасмин . Нежно и ефирно.
Аз съм с алергии и нямам нужда от силни миризми . Но и моето обострено обоняние някак не успя да улови аромата на жасмина и фрезията . Това са ми любими цветя .

# 601
  • на острова на мечтите
Не държа на силен ,агресивен аромат . Просто исках да ухае на жасмин . Нежно и ефирно.
Аз съм с алергии и нямам нужда от силни миризми . Но и моето обострено обоняние някак не успя да улови аромата на жасмина и фрезията . Това са ми любими цветя .

аз имам жасмин, който ухае невероятно. Продадоха ми го за арабски жасмин... Имам и жълт, който няма аромат,и един местен вид, който преди ми миришеше ужасно, но май му свикнах. Стефанотосът не мирише.

# 602

аз имам жасмин, който ухае невероятно. Продадоха ми го за арабски жасмин... Имам и жълт, който няма аромат,и един местен вид, който преди ми миришеше ужасно, но май му свикнах. Стефанотосът не мирише.

Моят е ето такъв - за жалост не пишеше какъв точно вид жасмин е - латинско наименование и т.н.

Ако е възможно да видя как изглежда твоят за да си купя някой ден такъв .

# 603
  • на острова на мечтите
Ще видя дали в таблета имам снимки.

# 604

Преди 4 години минавах край един двор и бях запленена от аромата на тази роза, беше огромен над 2 метра храст, отрупан с цветове . Краднах си едно клонче и днес вече е над метър , от седмица е обсипана с цветове.
Едва вчера се позаинтересувах и разбрах, че е роза ханза, идва от Изтока, а ароматът ѝ е като на нашата маслодайна роза.

# 605
А как точно се крадва клонче - тоест как се захваща от клонче и какво трябва да е то ? Извинявам се за тъпият въпрос - хич ме няма в отглеждане и т.н. на цветя .

# 606
Отчупих едно и го окорених в саксия под буркан- нещо като оранжериен ефект се получи.
По този начин , но след окореняване във вода от малко клонче Бенджамин имам цяло мини дръвче. Него го чупих тайно от училище след родителска среща .
Купените цветя нерядко ми умират, но това, което съм “ свила”- не.

# 607
  • Велико Търново
Аз много отдавна съм го чувала това - че откраднато цвете най-добре "върви". Grinning

Имам една хоя, която е ми е най-голямото доказателство. Само дето нещо не мога да я накарам да цъфти, откакто се преместихме преди 3 години. Впрочем, тя цъфтеше докато беше накисната в буркан, уж само да пусне корени, пък седя в него сигурно поне 2-3 години. Като се преместихме, я засадих в саксия и... дотам с цъфтежа. Затова пък на филизи и на листа се скъсва да расте.

# 608
Отчупих едно и го окорених в саксия под буркан- нещо като оранжериен ефект се получи.
По този начин , но след окореняване във вода от малко клонче Бенджамин имам цяло мини дръвче. Него го чупих тайно от училище след родителска среща .
Купените цветя нерядко ми умират, но това, което съм “ свила”- не.
Благодаря Flowers Hibiscus

# 609
Преди 4 години минавах край един двор и бях запленена от аромата на тази роза
Роза ругоза е наименованието на целия вид, Ханса е хибриден сорт от тях. Страхотен аромат имат. Ние в момента завъждаме няколко от семки, в момента са към 20см, надявам се да дръпнат това лято. Като бяха дребосъци ги гризаха мравки май, нещо им беше опасло листата и бяха останали само една клечка, но сега са се възстановили. Лесно никнат и бързо растат след като пуснат корени. Не ми беше хрумвало да пробвам от клечка, чопнахме си от шипките, те са огромни, всичко поникна. Като пораснат ще ни спестят косенето на доста трева Smile Като ги подстригваш по малко ще се сгъстят и ще цъфтят повече.

# 610
Ефи,вярно ли станаха рози от семена?! Изненадваш ме. Аз преди години накупих от АЛито сума семена,сях някои и не излезе нищо от това,което бях поръчала. Обаче май имах и рози,които не насях,щото реших,че няма да стане нищо. Grinning Ще взема да ги бучна ей така,за спорта.
След малко ще редактирам да ви пусна едни детелинки. Много ме радват!

# 611
Какво да я правя тази маранта? Sad
Гледам я като бебе - сутрин и вечер я пулверизирам, два пъти месечно я подхранвам с тор, не е местена. А листата ѝ стоят на фунийки или безжизнени. В момента няма едно листо с нормален рисунък.
От миналата година я имам и си беше ОК, напоследък какво ѝ стана, не знам.
Приемам съвети всякакви.

# 612
Ени, тези рози ругоза са като шипката, растат и свободно в природата, даже в някои северни страни са напаст, завземат големи площи. Размножават много лесно и по всякакъв начин. Правят много хубав цъфтящ и ароматен плет.
Градинските и чаени рози не стават от семена, те са облагородени с много кръстосване, и обикновено са присадени на корен от шипка, защото е по-здрав.  Дори да направят шипка, и да покълне нещо от нея, то няма да е като майчиното растение, хибридът ще се разпадне.

Хепи, точно от маранти не разбирам но по принцип ако няма инсекти и не са се променили условията на отглеждане, а растението въпреки това не изглежда добре, го пресаждам и/или подмладявам.

# 613
  • In transit
Саня, точно такъв жасмин като показания от теб видях вчера в Лидл. И докато се чудих трябва ли ми смокиня или не, усетих как мирише силно и приятно през маската.

Ефибуш, портокаловото дръвче не го ли държиш на открито? Моето не съм го прибирала зимата вътре. Но сега във фаза нови клончета, не знам дали и кога ще цъфне.

Венета, каланхоето е с много нежен цвят и в пълен синхрон със саксията.

# 614
Саня, точно такъв жасмин като показания от теб видях вчера в Лидл. И докато се чудих трябва ли ми смокиня или не, усетих как мирише силно и приятно през маската.

Няма как да помиришеш моя - не мирише нито силно , нито приятно .
Тук отдавна се е свършил - и другите видове.
Няма къде да помириша .
Радвам се , че не мирише силно . Щото определено не е приятно .
Не е да не съм мирисала жасмин. Орловият нокът ухае в пъти по- хубаво от жасмина с който се сдобих.
Красиви цветчета - но неприятен мирис. 
Но е в близост до мента - босилек - мушкато и див лук . Та може ли с нещо там да се е опрашил . То само фрезията беше цъфнала , но прецъфтя .
Дали пък няма значение и мястото - южна тераса на първи етаж.
Преди години  едно каланхое , което беше бяло  в къщи цъфна розово .
Явно при мен нещата не се развиват нормално .

Общи условия

Активация на акаунт