Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 169
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Да не объркам нещо да попитам - нали децата не са на училище от 30.04. /петък/ до 04.05./вторник/; в сряда учат и после в петък.

# 451
  • София
Kally May, точно така.
Дидева, много потискащ пример баш с тези оценки, значи Simple Smile

Успех за АК утре.

# 452
Кали, според програмата в Школо е точно така. Браво на твоя художник, още много награди да печели.
Живи и здрави да са и рождениците! И успех на децата в АК утре!

Сайтът на Дидева, да се свети името й, боже, лягам и ставам вече с него, даже му свикнах на червеното, не ме болят вече очите. Обаче желанията се сменят през ден, полаганите усилия намаляват с всеки ден... Сипвам си и това е.

Скрит текст:
на всичкото отгоре от нова година насам трябва да се състезавам с господин от смолян, който, както казват служителите в метро, ресторант ли има, какво ли, но редовно изкупува ама точно мойто вино. вече съм му научила графика, но, не, не е човешко това. ми да си избере друго вино, пък.

# 453
Честита Цветница на всички, най-вече на тези с прекрасни имена на цветя 🌷🌺🌼🌸🌹
За мен тази година всичко върви някак бавно, полуреално, с това дистанционно (аз също работя от къщи) в повечето време сме по пижами и анцузи 😀 Но вече усещам истинската пролет и се надявам малко да се поразбудя, че такъв екшън ни очаква 🤪
През май се очертават класните, ПИ в училище, ПИ в школата, очаквам, че ще тръгнат и присъствено след Великден и аз ще бъда шофьор на щат, защото ще се притеснявам да го пускам в претъпкания ГТ по неговата линия.
Вашите деца пишат ли преразказа първо на чернова?

# 454
Честит имен ден на всички цветенца 🎊

Моят си нахвърля преразказа като план с по- важни моменти и след това пише. Опита на чернова да го пише, но не му стигна времето

# 455

Вашите деца пишат ли преразказа първо на чернова?

В началото да, вече не, но да се има предвид че прави по два преразказа на седмица от септември. Този гърч не е от училище, а от уроците, където го спукват от преразкази. В един момент вече явно подръпна, вече пише направо на Белова. От това точките му за преразказ не се промениха, варира между 27-30 и преди и сега. Това е максимум за него явно.

# 456
  • Варна
Честит празник на всички цветя! Flowers Hibiscus
Почна се с изпитите! Успех днес на колежанчетата Simple Smile
За преразказа и аз мисля, че трудно стига време и за чернова. Вчера за пръв път на щерката й се случи да пише направо на белова и ми се хвали, че така й останало време да си провери... Не четох този път какво е писала, та не знам какво се е паднало.
Светли, много неприятно това с оценките по БЕЛ. Никак не е мотивиращо. На дъщеря ми учителката в училище прави всичко възможно да им даде шанс за по-висока оценка. Например миналата седмица имаха контролно, на което няма шестици в класа (мойто било с най-многото точки, но пак една не стигнала за 6), та госпожата ги писа на ИУЧ, за да не им разваля успеха по балообразуващия предмет. В нашия случай нямаше да има значение, но за други деца щеше да е решаващо. Такива жестове правят учителя човек.
В момента пак кротувам, че тече ПИ по математика. Подозирам, че ще излезе по-рано защото е на РД в 11:00, така че нямам особени очаквания...

# 457
Защо и 4 май е неучебен и май е неработен?? Да не би защото 1 май е събота, а той е неработен?

# 458
Пишеше че заради 01.05  е направено. Понеже е събота.

# 459
  • Varna
Честит празник!
Успех на колежанчетата днес!
И моето прави ПИ по мат към СМБ, а после ще прави и пробния на ППМГ Бургас... Ако някой иска да се включи, днес в 14 часа ще дадат линк. Не е необходимо записване и е безплатно. Само първи модул е... Но си е добра тренировка. Ще опитам да свалим задачите, но не знам в какъв формат ще бъдат.
На пробния по БЕЛ, за който чакахме толкова време резултати от СМБ стигна до 82 точки, което хем си е скок от 9 точки от предния пробен... хем не е достатъчно за това което иска, но да се надявам, че още може нагоре. Уж на СМБ са трудни... Успокоява ме факта, че на първата част има достатъчно точки, но явно преразказите на пробните не й се получават. Когато ги прави за школата стига до 28-29, но на пробните е поне 5-10 точки надолу. Може да е от стрес, може да е от онлайн формата... защото поне за мен е различно да чета от РС и от лист хартия.
И ние по БЕЛ сме все на 1 точка от 6ца. Вече 2 пъти изкарва 58 от 65 На ПИ в училище и два пъти й пишат 5,00, та не знам дали изобщо има шанс да я вдига нагоре тази оценка. А реално това си е 1 грешка в теста, 1-2 точки отнети от теза и 2-3 точки от текста за намиране на грешките...

# 460
  • Варна
Е, Хана, за изпит в СМБ 82 точки ми звучат супер! Вярвам, че на реалния изпит ще вдигне още 10.
Колежаните излязоха ли вече? Кога ще имате резултати? Много вълнуващо ми се струва отстрани, но вероятно е изнервящо и напрегнато за вас. Прегръдки!
А как добре си познавам хлапето... На първи модул една грешна, на втори трета задача е омотала - то пише "равностранен", тя чела "равнобедрен" и така... иначе излезе 10 минути по-рано, само да не изтърве партито Tada За изпита на ППМГ Бургас нямам никакви шансове да я навия, затова, ако някой е така добър да го пусне в пощата, ще съм благодарна (да има какво да прави ваканцията Joy ).

# 461
Моето хлапе получи мигренозен пристъп в 5 сутринта днес, а вчера до 1 не можа да заспи. Явно е било предвестник вчера, но не го разпознах. Бяхме в първата група за Ак. Пратих мм да помоли да ни преместят в друга група, но е нямало с кого да говори отвън, а вътре не допускат родители. Детето като по чудо успя някак да се съвземе (направо чудо, защото при такъв пристъп хапчетата не помагат. В 8без малко заспа за 10мин., което може би се оказа решаващо) и я закарахме в последната минута.
Аз съм изцедена психически от цялото напрежение.  Пак ми изникнаха страховете за нвото.

Хана, Дайв, браво на децата ви!

За преразказа няма време за чернова. Едвам стига за беловата.  Точките варират от самото начало между 31 и 33т. Няма подобрение в тази насока и направо не виждам смисъл от правенето им.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 16:46 от Дъждец

# 462
  • Варна
Дъждче, пак сте изтеглили къса клечка Sad Вярвам, че се е справила девойката и няма да има нужда да се тревожите за НВО. Понякога човек се събира в екстремни ситуации като вашата. Стискам палци да е станало така и с нея! Как е сега? И забелязали ли сте дали мигренозните пристъпи не са в следствие от нервното напрежение? При дъщеря ми АД е адренолинозависим и само се моля докато мине седмокласната одисея да не си направи непоправими белези. С мигрената обаче нямам никакъв опит и не знам нито от какво се предизвиква, нито как се облекчава Sad Във всички случаи, пожелавам да се поправят нещата с течение на времето!

# 463
Благодаря, Дайв!
Влияе се от нервно напрежение, но не само. Топлото време влошава, защото разширява кръвоносните съдове, недоспиване, боледуване, хормони и др.,които не съм открила.
Положителното е, че все пак отиде и че се случи сега.
А вие пробвали ли сте масло от вечерна иглика?

Мале, изядох почти два шоколада. Алкохол не мога да пия и ето накъде ме избива Joy

# 464
  • София
Аз пия масло от вечерна иглика, заради тежък ПМС. При мен проблемите са свързани с образуване на фиброаденоми в гърдите и болки.
Действа ми добре. И кожата се повлиява.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 21:02 от magi_sveta

Общи условия

Активация на акаунт