Поликистозни яйчници - Тема 6

• 31 464
  • 556
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте. 😊
Имам един въпрос за който ще бъда благодарна и ще ми бъде много полезен, та нека разкажа малко за нас.
Всички започна преди две години, когато решихме да си имаме детенце, първите 6 месеца, приемане на фолиева киселина и витамин Д (почти нямах вит. Д), съответно нямаше положителен резултат, решихме вече да се насочим към репродуктивен специалист. Започна се изследвания на хормони, микробиология и т.н (за мен), за мъжът ми сперматограма. Казваха " оо нищо ви няма, ще пиеш иногинол и вит. Д и ако не стана до три месеца, ще правим инсе"... Съответно нямаше резултат, започнахме с инсеминации, първа, втора, трета без резултат. Питаме "защо?", Но отговора беше " бебето не ви е избрало"," господ решава" и тем подобни неща. И за миг станаха 2 години, решихме последна инсе да направим и да кандидатсваме по фонда, но вече бях толкова разочарована и скиптична, и няколко дни преди инсе, започнах да гледам всяко изследване подробно, започнах да чета по форумите и в общи линии сама с помоща на хора като вас открих проблеми в мен и в мъжа ми, съответно не направихме инсеминация и сменихме клиниката. Попаднахме сега наистина при хора, които търсят проблема и слава на Господ откриха, за няма и един месец, ние вече знаем нашите проблеми... Оказа се, че сме давали пари просто ей така...
Та в общи линии нашите проблеми са: аз съм с Хашимото, мъжът ми също, мъжът ми е с лоша морфология(винаги е бил, но му казвах" като Бик си"), и след един месец проследяване на овулацията се оказа, че съм с поликистозни яйчници, защото почти нямам овулация, да не кажа изобщо, и през цялото време съм била така.... Та въпроса ми е възможно ли е освен поликистозата и Хашимотото също да ми влияе на овулацията? И дали като ми предизвикат овуто, ще ни се случат нещата естествено?
Много съм притеснена, извинявам се за дългия пост...

# 106
Kkrreemm, първо бих те посъветвала да се успокоиш. Знам колко тъпо звучи, но стресът понякога допринася за хормоналните ни проблеми. На въпроса ти - ако Хашимотото ти не е контролирано, то може да окаже влияние и върху овулацията. Съвета ми е да си намериш наистина читав ендокринолог, който да помогне за нормализиране на хормоните ти. Нещата могат да се случат естествено ако има овулация, но също е важно и качеството на отделената яйцеклетка.

# 107
Здравейте!
Моля ви за помощ. Дъщеря ми е на 20 години, с редовен цикъл. От около 2 години има акне по-силно изразено в областта на брадичката, затова дерматолог я прати на хормонални изследвания. Изследването е на 4-ти ден от цикъла. Резултатите са следните:
DHEA-S    5.  (1,8-10,3)
Ft4 -      1,15.    (0,93-1,70)
LH -      24,21 (2,0-12,6)
Prolactin - 19,44  (3-23,5)
FSH -       10,09 (3,5-12,5)
Estradiol -  55 (12,4-195)
Testosteron - 0,57 (0,06-0,48)
Cortizol -    12,92 (6,2-19,4)
Очаква резултат за андростендион. Като видяхме високия LH и съотношението му с FSH се притеснихме, че вероятно има СПКЯ. От Пловдив сме. Ще сме много благодарни ако ни помогнете с информация при какъв специалист да отиде и с конкретни имена на добри такива специалисти.

# 108
Nanami, аз съм посещавала д-р Мария Митева в Медикус Алфа до Пеещите фонтани и д-р Ива Куманова в Пълмед. Има един възрастен ендокринолог в Пълмед, от когото някои от познатите ми са доволни, но не съм сигурна за името му. Мисля, че беше професор..

Една таблица за видовете СПКЯ, на която попаднах:

Скрит текст:

И аз да питам нещо - омазнява ли ви се косата бързо? И намерили ли сте решение за това?

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 15:32 от Jupiter sea

# 109
Моята не се омазнява, но пък с нередовния цикъл не мога да се преборя до ден днешен. Коварно заболяване.

# 110
Coconut.water, и аз съм така. Надявах се, че нещата ще се пооправят след раждането. Е. Голяма заблуда от моя страна.. Ни хранене, ни тренировки, ни добавки помагат. Август месец дори изобщо не ми дойде, прескочи ми.

# 111
Момичута имам нужда от съвет.От почти година правим опити,като последните ми цикли са с огромни закъснения от по 20-25дни,предизвикваме с Дуфастон,на последния преглед АГ каза,че това е СПКЯ настоях за допълнителни базови изследвания,но нямало нужда.
Искам да взема нещата в мои ръце,и въпроса ми е накъде да се насоча,към репродуктивна или към ендокринолог първо.Благодаря ви

# 112
Според мен едното не изключва другото. На твое място бих пуснала хормони в 3-5 ден на цъкала - естроген, LH, FSH, пролактин, тестостерон, DHEA-S, TSH, т3, т4, заедно с захар, инсулин, гликиран хемоглобин и с тях бих отишла и при репродуктивен специалист, и при репродуктивен ендокринолог. Най-добре в една клиника.

# 113
Момичута имам нужда от съвет.От почти година правим опити,като последните ми цикли са с огромни закъснения от по 20-25дни,предизвикваме с Дуфастон,на последния преглед АГ каза,че това е СПКЯ настоях за допълнителни базови изследвания,но нямало нужда.
Искам да взема нещата в мои ръце,и въпроса ми е накъде да се насоча,към репродуктивна или към ендокринолог първо.Благодаря ви
Според мен посетете репродуктивен специалист и не си губете времето с обикновен АГ.
Както ви е посъветвала stonefaced , пуснете изследвания .

# 114
Насочиха ме към доц.Конова,смятам да запазя час при нея.Благодаря ви
А за изследванията ,понеже съм пила Дуфастон,биха ли оказали влияние на резултатите или да изчакам другия месец.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 12:30 от Mimsd

# 115
Здравейте, мили дами,

След 1,5 г. омагьосан кръг - прегледи, всевъзможни изследвания (в болница "Вита"), без ясна диагноза, тези дни бях при д-р Коларов и проф. Костов (Майчин дом), като и двамата установиха лека форма на ПКЯ.
Симптомите - нередовен цикъл, повишени тестостерон, ДХЕА-С, нисък прогестерон.
Нямам външни белези на повишени андрогенни хормони, инсулинова резистентност, наднормено тегло, проблеми с акне и т. н., с щитовидната жлеза всичко е наред, вродена бъбречна хиперплазия, също е изключена.
До 27 години бях с напълно редовен цикъл.
Категорично против съм прием на противозачатъчни, основанията са многобройни.
Пила съм 3 месеца дуфастон.
Към момента имам киста (3 см).
Трябва да реша дали да продължа с дуфастон, да се престраша и да приемам Ясмин /Диане - 35, или да пробвам с Женско биле, Витекс, Инофолик, здравословно хранене, което най - много искам да предприема.
Моля за вашите мнения и съвети.
П. С. на 29 години съм, не съм раждала, нямам аборти и не планувам бременност идните 6 месеца.

# 116
Здравейте EVA922 и аз имам лека форма на ПКЯ и аз съм против противозачатъчните. В момента гинеколожката ми е  изписала Инофолик Комби, пила съм Дуфастон  понеже при мен проблема също е повишен тестостерон и нередовен цикъл. Вече 2 месеца пия само Инофолик комби за сега ми влияе добре имам само леко гадене сутрин но не ми пречи, цикъла ми се нормализира пих Дуфастон грешно при предишна гинеколожка и сега съм със 15 килограма отгоре за това внимавайте с него и питайте много добре как и кога се спира защото аз получих и кървене от Дуфастона и  имах цикъл 2 пъти в месеца заради него. Питайте гинеколожката ви за Инофолик то е вид добавка има само ползи няма с какво да ви навреди.

# 117
Момичета и аз този месец пих Дуфастон за предизвикване,дойде си ми,но вече ми е 8ми ден кървенето,леко е ,но кога ще спре нормално ли е?

# 118
Записвам се и аз че от доста време търся тази тема 😀

# 119
EVA922, аз като имах такава киста, пих дуфастон по схема и като го спирах, ми идваше след около 5 дни. На следващия месец кистата се беше стопила.
Пила съм и Инофолик, и Див ям, и Витекс. И Диане. Кистоп и Профекунд също.. При всеки различно нещо ще даде резултат. Бих те посъветвала да пиеш дуфастона сега, заради кистата, а занапред пробвай другите и виж как ще ти се отразят

Mimsd, нещо хормонално може да е. Обади се на АГ, ако продължава.

Общи условия

Активация на акаунт