Поликистозни яйчници - Тема 6

• 31 472
  • 556
  •   1
Отговори
# 120
Jupiter sea как ви подейства дуфастона на кистите, след като дуфастона само предизвиква цикъла и след спирането му проблемите с цикъла си продължават и него го изписват за нормализиране на цикъл а не за поликистоза. Аз ли не съм имформирана или всеки гинеколог го предписва за различни неща. И ако сте се излекували с дуфастон какво стана след спирането му или продължавате да си го пиете със месеци което за мен не е окей, понеже аз от 3 месеца пиене на дуфастон качих 15 килограма, последния месец имах кървене после двоен цикъл и след спирането му цикъла пак го нямаше с месеци.

# 121
E714, пила съм дуфастон по няколко причини. За първи път го пих по схема, за да видим дали само с него ще имам овулация на следващия месец. Два месеца го пих и на втория имах овулация и забременях. Но беше мисед в 8г.с. и след абразиото имах задържан фоликул - киста малко над 3 см. За да се махне, трябва или да се пукне, или с помощта на хормоните да се събере. АГ предложи да пия месец дуфастон по схема 1 месец и след това да отида да ме види. Когато отидох, кистата я нямаше и повече не съм го пила, тъй като ми откриха и мутация на кръвта и мога само утрогестан да приемам. Ако не беше подействал дуфастона (защото има такива случаи), щеше да ми изпише противозачатъчни (а впоследствие разбрах, че и тях не трябва да пия заради тази мутация) По тези две причини съм пила дуфастон. Той действа и за отлагане на цикъла също така, както всеки вид прогестерон.

Иначе съм чувала, че някои момичета се оплакват от качени кг от дуфастон или противозачатъчни. Те са хормони и влияят на цялата ендокринна система.

Е714, а на теб как ти беше изписан?

# 122
На мен ми беше изписан по 2 пъти на ден в продължение на 5 дни, 15 дни след цикъл, пиех го така 3 месеца и последния месец беше много зле но това беше преписано грешно и така качих килограми, цикълът така и не ми се нормализира. Сега новата гинеколожка ми го изписа по 3 пъти на ден само за 5 дни за предизвикване на цикъл и шовчее не съм го пила от тогава пия само Инофолик и се чувствам окей и цикала си ми идва а при мен той е голям проблем. На мен дуфастона  ми беше преписан с цел предизвикване и нормализиране на цикъла защото при мен го нямаше с месеци. Абе реално много зле беше всичко но както виждам на теб са го изписали за цел забременяване а той се препоръчва принципно за задържане на плода.

# 123
При мен мисля, че беше изписах за 10-12 дни - от 14 до 25 ден от цикъла, нещо такова беше... 2*1 и 3*1 на ден.
За 5 дни снаха ми го пиеше за отлагане на цикъла, когато бяхме на море и имаше нужда, но после имаше известно объркване на цикъла, а тя няма проблеми по принцип.

Хубаво е, че си намерила твоето решение. Инофолик помага на много жени.

Аз си взех див ям отново и гледам да пия магнезий, но не съм много редовна

# 124
Момичета какво мислите за Прегнънкеър зачеване в съчетание с  иногинол

# 125
Веси, не мога да дам мнение за прегнанкеър. Иногинол е добре за нас. Аз си взех вчера.

Да ви питам : вие имате ли болки при овулация? При мен бяха непоносими, когато я имах. Направо много по-зле от ПМС. Не мога да ходя, нищо не мога да правя, кръстът ме боли и коремът, като контракции са, някак отпускат за 1 минута и после пак... Снощи пак така ме боля. Видях си календара, че ми е 14 ден. Ще видя как ще ми дойде цикълът. На ВМНВХ съм от 2-3 месеца.

# 126
Момичета какво мислите за Прегнънкеър зачеване в съчетание с  иногинол
Пила съм го няколко пъти и съм доволна от него, този месец отново започнах да го пия. Но наистина трябва да се комбинира с отделен инозитол, защото в самата таблетка се съдържа много малко.
Иначе за мен е плюс, че не трябва да взимам по 10 различни хапове.

# 127

Момичета,вижда ли се снимката
Искам да попитам,тези които са правили фоликулометрия,близо ли съм до овулация спрямо размерите,не разбирам.На 14 ден е плавена тази.

# 128
Здравейте, някоя пила ли е Коензим Q10 и какво Ви е мненоето? Аз сега пия само cuclebalance 2x1, и се чудех дали мога да вкл и Q10?

# 129
Здравейте, със СПЯ съм от 16 годишна, и отдавна съм се отказала от хормонални терапии, понеже нищо не се получи с 6  различни доктора. От скоро след снушение ме боли областта около матката или някой от яйчниците, имате ли представа защо боли и то само след...

# 130
Здравейте, със СПЯ съм от 16 годишна, и отдавна съм се отказала от хормонални терапии, понеже нищо не се получи с 6  различни доктора. От скоро след снушение ме боли областта около матката или някой от яйчниците, имате ли представа защо боли и то само след...
и на мен ми се случва може би заради уголемените  яичници  по често съм забелязала преди менструация че ме боли и когато имам овулация

# 131
и на мен ми се случва може би заради уголемените  яичници  по често съм забелязала преди менструация че ме боли и когато имам овулация

Как така СПЯ с ОВУ? Grinning
То ако беше така... Щях да съм забременяла отдавна Sweat Smile

# 132
Как така СПЯ с ОВУ? Grinning
То ако беше така... Щях да съм забременяла отдавна Sweat Smile

Ами... така. Жените с поликистоза също овулират, макар и не всеки месец и макар и с некачествени яйцеклетки.

# 133
А знаете ли дали СПЯ могат да се излекуват от смаосебеси?
П.с.  Една позната каза, че 1я яйчник се изчистил без прем на лекарства и билки.

# 134
То затова е синдром. Понякога има прояви, понякога - не.

Общи условия

Активация на акаунт