Поликистозни яйчници - Тема 6

• 32 196
  • 568
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, които сте с ПКЯ изписаха ми Табл. За стимулиране на овулацията Femara, 2.5, мг 3х1 за 5 дни.
Вие имате ли някакви наблюдение за тях?

# 556
Аз пих летрозол (това е основната съставка на хапчетата Фемара), но по 2 таблетки на ден. И при мен реакцията беше много добра - за щастие, при втората стимулация успях да забременея. Доколкото знам, в сравнение с Кломифен например, летрозол по-често не влияе толкова зле на ендометриума

# 557
Аз пих летрозол (това е основната съставка на хапчетата Фемара), но по 2 таблетки на ден. И при мен реакцията беше много добра - за щастие, при втората стимулация успях да забременея. Доколкото знам, в сравнение с Кломифен например, летрозол по-често не влияе толкова зле на ендометриума

Имахте ли някакви странични ефекти? Аз съм на втори ден и челото ми пъпчаса като на тийнейджърка. 😅 Силно се надявам да не получа някакви усложнения от тях, че като четох листовката косата ми побеля. 🥺

# 558
Здравейте дами. Надявам се някой да ме разбере.
С поликистозни яйчници съм, също "луф синдром" (така ми каза гинеколога)... Та историята е дълга, но няма да я разкажа сега, защото в момента се случва нещо което ме притеснява.
Тааа... Миналия месец цикълът настъпи на 4ти (04.09) и както винаги в дните на овулация нямах никакви симптоми. Най-странното е, че 3/4 дни преди следващият цикъл да започне имах тези симптоми на овулация и даже ми беше смешно. Четох че може да закъснее.
Първо имах леки болки в корема (ниско) и си помислих, че ще се усилят и ще подрани цикъла, обаче след това видях, че имам цервикална слуз - доста слузесто и бистро и продължи няколко дни. Та това от както започнах преди 3г да го следя е доста рядко явление при мен, може би 3/4 пъти да ми се е случвало до сега. Таа закъснява ми вече 7 дни. Трябваше на 1ви да настъпи менструацията обаче няма. На 2рия ден на закъснението направих тест за бременност - отрицателен... Вчера на 6тия ден направих още 3 и един кръвен и те са отрицателни... Та въпросът ми е - възможно ли е това да е била овулация. И възможно ли е в момента да съм бременна, но да е прекалено рано да отчете , ако сметнем, че реално овулацията е била на 28.09 или поне около 28ми?
Много ще се радвам някой да ме разбере и да ми даде съвет или адекватен отговор.
Иначе за момента реших да изчакам до петък и да пусна пак кръвен, но и да мина при гинеколога ми.
Благодаря предварително ❤️

# 559
Имахте ли някакви странични ефекти? Аз съм на втори ден и челото ми пъпчаса като на тийнейджърка. 😅 Силно се надявам да не получа някакви усложнения от тях, че като четох листовката косата ми побеля. 🥺
Не, не съм забелязала никакви странични ефекти. Единствено, яйчниците ми бяха по-чувствителни, но такава реакция е съвсем обяснима и нормална.

# 560
Здравейте, какви добавки сте приемали/приемате за поликистаза? Засега съм пробвала Иногинол и Инофолик. Лекарят ми предлажи Катафертил и Пикозитол като нова опция? Някой има ли опит с тези добавки?

# 561
Всички имат почти идентичен състав, така че едва ли ще усетиш някакъв коренно различен ефект. Аз съм пила Пикозитол, Инофолик, Фертил Баланс, Профертил и т.н. – не съм забелязала никаква разлика. Можеш да пробваш различни варианти, за собствено спокойствие - защо не.

# 562
Препоръчвам да си намерите чист мио инозитол или комбинация мио инозитол + дехиро инозитол и 2×2000мг да приемате вместо тези скъпи и ниско дозиране аптекарски варианти

# 563
  • Пловдив
Може ли предложения Симпли?

А DIM? Някой тук май я беше споменал...?

# 564
Има разграничена около 4 вида поликистоза , с различни симптоми. Трябва да се определи от кой тип е. Ако основния виновник са андрогените и тестостерона се действа там в намаляване на негативното действие на андрогените. Ако е инсулина , съответно добавки и режими свързани с негативното влияние на инсулина.

Някои дават ДИМ, други Сао Палмето, Берберин, Карнитин , Цистеин, Цинк, Q10, Ресвератрол, Инозитол, Омега 3, Куркума.

Берберина се пие един месец само!

Цинка повишава тестостерон, за това и трябва да се определи причината. Но пък го дават против окосмяване по брадичката.

Има инозитол на капсули, на прах. В здравословните магазини има различни видове. Изберете си такъв, с който ще успявате да набавяте 2×2000 мг на ден с по-малко на брой капсули и съответно икономичен. Някои поръчват и от iherb

# 565
Включвам се и аз да препоръчам покупка на Миоинозитол от iherb (в комбинация с Дехироинозитол). Цената е доста приемлива.

# 566
  • Пловдив
Включвам се и аз да препоръчам покупка на Миоинозитол от iherb (в комбинация с Дехироинозитол). Цената е доста приемлива.

колко струва и колко време се приема?

# 567
За инозитола трябва да се има предвид, че при различните хора работи различно нещо. Най-често се препоръчва mio:d-chrio inositol 40:1 (аз си взимам на прах на fairhaven health, в озон е на същите пари като iherb). Но при други жени по-добре работи чист инозитол.
За себе си установих, че комбинирания продукт много добре ми регулира инсулина, но овулацията ми се повлиява по-добре от чист. Чист взимам на now foods, отново на прах, но пък от него ме боли корема ако го пия сутрин. Затова в момента съм на комбинация - сутрин мио и д-хиро, а вечер чист, общо 4гр инозитол и 50мг д-хиро или съотношение 80:1, което е по-близко до това в организма, което е 100:1.
Така че до голяма степен е проба грешка, но комбинираните продукти като пикозитол примерно съдържат твърде ниски количества инозитол.

# 568
mystic woman, аз го пия от година и половина. Една опаковка от 120 капсули е за 30 дневен прием (2гр дневно) и струва около 34 лв. Обикновено поръчвам по 4-5 опаковки и въвеждам код за отстъпка GOLD60 или GOLD80 (в зависимост от общата сума на поръчката). Сега има промоция за 1 опаковка около 20 лв, но ако поръчаш повече бройки цената става регулярна.

https://bg.iherb.com/pr/smnutrition-myo-d-chiro-inositol-120-capsules/140260

Общи условия

Активация на акаунт