Миля, Лиля...

• 5 448
  • 86
  •   1
Отговори
# 45
  • Германия
Не правя грандиозни заключения, но имам преки наблюдения. Отделно се хванах за написаното - че българите в САЩ, Германия и т.н. кръщават децата си с български имена. Ако беше написала “някои българи” щях да се съглася, защото със сигурност има и такива. Аз лично май не познавам, а почти целият ми випуск е в чужбина, както и няколко братовчеди и братовчедки, и на прима виста не се сещам някой да е дал на детето си българско име 🤷🏻♀

# 46
Нито аз познавам всички българи в чужбина, нито ти. Моите познати, които живеят в САЩ и Германия са си дали български имена на децата, за това давам пример. И не съм писала „всички българи”, мисля, че е близо до ума, че всеки говори от своя си опит. Спирам да се обяснявам, че оспамихме на момичето темат с глупости.

# 47
При турците и хора изповядващи исляма нещата стоят малко по-различно. Живеещите в Германия турци, които са страшно много си кръщават децата с турски имена. Работя с много немци с турски произход, родени и живеещи в Германия, носещи турски имена. При тях кръвта вода не става. Не им пука дали германеца или пък някой друг може или не може да произнесе името им. Такива са им традициите, иначе си говорят и перфектен немски.

# 48
  • Down south
Това е интересно, поне за мен. Явно въпрос на мислене, традиции и пр.
Хората около мен се чудят, как да направят живота на детето в това отношение по-лесен
Името хем да е красиво, хем да е "тукашно", но и да е лесно и добре звучащи за евентуалните роднини в България.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 16:13 от Daylily

# 49
  • София
Животът на детето в определени случаи ще е по-лесен и ако името му посочва (в конкретния случай) религията му.

# 50
Ето имена на познати мюсюлманки-туркини, които ми харесват (и имената, и жените): Емине, Самиха.

# 51
Предлагам имената: Зара, Ясмин, Надин, Селин...

# 52
  • Down south
Предлагам имената: Зара, Ясмин, Надин, Селин...
Не съм запозната с турски/арабски имена, но и четирите предложени, звучат много нежно и красиво. За мен.

# 53
Радвам се, че са Ви харесали. И на мен ми звучат нежно и красиво. Затова ги предлагам.

В предишната тема на Боровинка изписахме 10 страници с предложения за турско-арабски имена. Накрая тя избра за дъщеря си името Лида. Поради тази причина сега предлагам имена, които се използват и от мюсюлманите, но звучат по-интернационално.

# 54
Ипек харесва ли Ви?

# 55
  • Down south
Не!
Звучи, като з.

# 56
Алис/-е,
Надя/ Надия
Мелис/-а
Берна
Далия

# 57
Ето и от мен няколко:
Самира, Мелиса, Шенай, Айтен, Севин, Айлин, Диляра
И май е това. С момчешките съм по-наясно.

# 58
Ипек ми звучи като на немски - гепек, демек багаж Sad
Нито едно име ли не Ви допадна досега?

# 59
Алев, Айлин, Айнур, Берна, Селин, Мелин, Елис, Лейла/я, Нелин - имена, които ми харесват като звучене, не знам какво означават

Общи условия

Активация на акаунт