Миля, Лиля...

• 5 448
  • 86
  •   1
Отговори
# 75
Когато бях малка ходехме в един център за майки с деца на Каритас. Там имаше и три сестри турчета - Васвие, Кибуш и Тансу. Васвие и Кибуш бяха решили, че не искат тези имена и се представяха като Василена и Мария. Майка им си ги наричаше както ги е кръстила, но те самите никога не се представяха с истинските си имена и не ги употребяваха, когато говорят помежду си.

# 76
Лиля е прекрасно и благозвучно име. За Миля съм в колебание, не само заради мерната единица за дължина, но също не е чак толкова лошо, колкото в темата го изкарват.

Децата винаги ще намерят на какво да се подиграват, ако искат - дори за такива обикновени и типично български имена като Яна има широкоразпространени подигравателни стихчета.

Отделно, че родителите пък въобще нямат скрупули да използват идиотски имена. Познавам дете на българо-американско семейство (в бг живее), което се казва Давос. Горкото! Тези, за които пита потребителката, поне са нежни и благозвучни.

# 77
Не знам как се произнасят двете имена, ако звучат ЛилЯ, МилЯ, хич няма да се сетя за мИля.

# 78
Лейля , също е турско

# 79
  • София
Днес ме запознаха с Хюлия и Оя. Много ми харесаха и двете имена. Много нежни, звучни и произносими лесно навсякъде.

# 80
Никое от предложените не ми харесва (почти). Теэи Миля, Лиля не са эа нашите ширини на първо четенем Сега като чета Хюлия, Оя-също.

От турските имена эа момиче харесвам: Ася (имам поэната туркиня Ася-красива и добра), Самира, Лейла, Елиэ. Имам и поэната Чанэу (Cansu), но не энам как ще се приеме в България. Аэ живея в Германия и името съм го чувала няколко пъти сред турците. Моята поэната Чанэу е супер красива, умна и мила. Майка й е германка, а баща й турчин, а тя е с уникална коса до кръста-гъста, руса, с големи кафяви очи, много нежна. Юрист е и супер отэивчива. Эатова съм эапомнила името с добро, асоциирам го с качествата на това момиче.

# 81
  • София
Звучат ужасно, от къде ги измисли тези я-та накрая... 🤦‍♀️

# 82
  • София
Приятелче на хлапето се казва Тайра. На мен това има много ми харесва. Харесваше ми и още преди да разбера, че е турско.

# 83
Силвен?

# 84
Кучето ми се казва Тайра..

# 85
  • София
А това защо го пишете? Аз не бих си кръстила кучето с грозно име.
А как се казва свекърва Ви? Предполагам това име ще Ви е от любимите.

# 86
А това защо го пишете? Аз не бих си кръстила кучето с грозно име.
А как се казва свекърва Ви? Предполагам това име ще Ви е от любимите.
Ами казвам го защото така се казва. И не съм казала, че името е грозно, просто правя асоциация. Харесвам името, но не за човек.Може би в Америка,или някъде другаде, но не и в България. Всеки си има мнение,и може да го споделя. Както е модерно в момента повечето кучета се казват Айра, Кайра, Майра, Тайра и прочие. А какво общо има името на свекърва ми не разбрах.. И не не е от любимите ми.

Общи условия

Активация на акаунт