Любители на кучета - 117

• 29 833
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Браво, Валентина! Бих се радвала, ако новият собственик сподели снимки с твоя син, ти да ни направиш съпричастни с израстването на мъничето.

# 661
Адмирации,Валентина! Страхотен Човек! Дано има повече хора като сина ти,тези душички заслужават само добро! Heart
Мери,дано бързо минава и да забравяте всичкоо! Прегръдки! Hug

# 662
Валентина добро момче си отгледала и имаш огромен повод за гордост 🤗
dabisgirl можеш с всичко да храниш, просто нямаляш дневната дажба с малко. Всички гранули, дори висок клас, които са диетични, т.е. за отслабване, съдържат зърнени култури. Говорила съм с ветеринари, които всеки път казват за Макс, че трябва да свали и аз им казвам, че Хилс е изял няколко чувала, обаче много изходен магериал и не ми допада зърнения състав, а те ми отговарят, че това е идеята да им пълни стомаха и дава чувство на ситост. Честно казано единствения ефективен вариант беше, когато реших да му готвя манджи и за месец на готвена храна свали 3-4 кг. С гранули не мога да успея да постигна отслабване независимо от състава и класа.

# 663
Мммм,темата на добрината е тази!
   Браво на спасителя, мамче,страхотно си си свършила работата с детето!
   Любимата ми Тара,дано всичко е зад гърба ви!
   Как са другите ни геройчета!
   Сутрин,докато си пия кафето и си поливам градинката, около мен търчи ту едното,ту другото куче.Загдахме дворовете,отделихме ги по-точно,за да не стане беля между двете.Наблюдавам,че когато са пуснати  идвете,през мрежата са доста дружелюбни една към друга.
   Обаче тая Айра,егати енергията има !А бабчето не иска вече да тичка,само си прилягва и грациозно се разхожда.
   Едни мои мисли и размисли по едни житейски теми- от доста личен опит съм разбрала, че хора,които не обичат животните и не се разбират с братя и сестри,не се разбират с почти никой.

# 664
  • София
С гранули не мога да успея да постигна отслабване независимо от състава и класа.
Хмм, явно при големите е различно. Дребното свали половин килограм като мина на Орижен. Ама пък от тогава насам не е сваляла повече (но и не се налага, та да се постараем и ние).

Помните ли като ви казах аз, че светът трябва да се напълни с деца като децата от тази тема?! Ето, сега си представете сина на Валентина, ама по 10! "И само си викам Дано!"

марулета, защо не може заедно? То изобщо не е задължително да се изядат. Или нещо изпускам?

# 665
  • о`майна лунна нощ е
....
   Едни мои мисли и размисли по едни житейски теми- от доста личен опит съм разбрала, че хора,които не обичат животните и не се разбират с братя и сестри,не се разбират с почти никой.

Години наред не бях писала сериозно в отчетните наборни теми. Покрай кандидатстването на синковеца миналата година се включих в тогавашната седмокласна, сега - осмокласна тема. Много си допаднахме с момичетата и дискусиите отдавна прекрачиха страстите по матури, класирания и обучението на децата. Естествено дойде ред и на домашните любиимци и това се оказа още едно спояващо звено помежду ни. Болшинството гледат вкъщи такива. Животните ни правят по-добри и вадят бялата част от душите ни навън.
Така че напълно споделям мнението ти.

ТониШу, марулета е споделяла, че овчарката е по-възрастна и типично по бабешки, е по-сръдлива и нетолерантна вече.

# 666
Тони,да , допуснахме много и сериозни грешки ,когато доведохме бебето у дома.А и преди това с голямото куче,се оказва,че не сме си вършили добре работата като отговорни стопани.Малката иска да беснее,голямата е доминираща и я нападна два пъти , лекичко но....Един път нападна и едно минаващо куче.Виновни сме ние,не животното.От тогава работим с голямата, но тя е вече възрастна и много ми се ще да си изкара дните спокойно.Тя към хора е много кротка и добра,към малки деца също.
    Живеем в къща,имаме възможност и сме подсигурили вече дворно място на всяка от тях.
   Внучетата на съседите бяха на гости за дена седмица.Най-малкото е на 1г и половина.Детето страшно много се радва на кучето,седеше все на мрежата - там я хранеха,там си играеше,все до кучето.И нашето бабче,нали е център на обожание, какви ли не маймунджилъци не направи .И тя все търси детето.То й дава хляб прз мрежата,а нашата така внимателно го взима, и малката чак пищи от радост.Аз й давам парченце хляб,тя не го иска.
  Онзи ден детенцето си замина  и бачето седи тъжно край оградата и плачка.И все ходи да търси момиченцето.
   Но с друго куче е ужасна - показва,че не търпи чуждо присъствие в нейният дом.Вече постигнах да не се зъби на всяко минаващо куче,или на Айра,когато минава покрай нея.Но приближи ли я ,все гледа да я копне отзад по врата.Затова не смеем да ги съберем.

# 667
  • София
Оооо, милата Киара, тя просто няма нерви за лапешки истории Heart Много се радвам, че не я тормозите на стари години; щом не е опасна, какво пък - нека си изкарва приятно в пенсия момичето! Просто не знаех Simple Smile
И с Туиг съм съгласна - изкарват доброто от хората тези четирикраки психолози Simple Smile

Мойто проси пастет и за да добиете представа колко е комично с този й размер, пускам неорязана снимка:

# 668
Здравейте, момичета.
Писах, писах и без да искам изтрих, а уж работя и нямам време пак да го изпиша, но си ви чета.
С Маги днес сме на лекар в 18:30ч за изследването на сърцето - стискайте ни палчета да не излезе някой голям дявол, както се казва... притеснено ми е много..
Иначе е значителни по-добре момичето ми, пие си хапчетата, хапва си. Лесно изплезва езика навън, но гледам да излизаме сутрин рано и вечер по-късно, че да не е много топло.

# 669
  • Варна
Стискаме, Стелче, всичко ще е наред.

# 670
Стискам палци на Маги 🥰
Ние сме на село от вчера и по огромна случайност видяхме още една акитка. Мъжки на 10 месеца. Страхотен, страшно игрив и любвеобилен. Намачках го, а той нацелува и двете ни.
Кио е неспокойна на село. Мисля, че е защото не си е вкъщи. Постоянно лае и се върти, не си намира място. Иначе си хапва с апетит и излиза да се разхожда без проблем. Явно къщата не й харесва и няма търпение да се приберем. Аз също, защото нямам миг спокойствие покрай нея 😂

# 671
  • под тепетата
Ей, че красавци тез японци!
Стискаме, stella!
Мойте двама хубавци са се сдърпали вчера - естествено заради жена - Кара! Ама не са те виновни, а дядо им, дето поне на Ози не клъцне фабержетата! Обаче, не та не!  Кара дошла сутринта на самостоятелната си разходка и те не можали да си я разделят. Не е разгонена, ама явно това не пречи.

# 672
  • о`майна лунна нощ е
...поне на Ози не клъцне фабержетата! Обаче, не та не!  ....

Ох, бе! Фабержетата! Цвиля си тихо зад монитора от смях. Joy

# 673
  • под тепетата
А, това ми го каза приятелка тук от форума, която си има глезана Холи Smiley  Холи , къмто 2 кила,  като скръцне на Ози, да видите как подвива опашка и си обира фабержетата  в другата посока Satisfied.

# 674
Стискаме палци и лапчики за Маги! И вярваме, че новините ще са добри!
Валентина, беше страхотно да прочета за това което сте направили. Дано хората със сърца отворени към нежеланите кученца, стават повече. Спомням си преди години когато дойдох на новото място едно от първите неща, които ме впечатлиха силно, е липсата на бездомни кучета (и животни като цяло).

Целувки на всички муцунки от нас Heart

Общи условия

Активация на акаунт