Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 706
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, тук май много хора сме с предна, включително и аз. Няма драма, вариант на нормата е. Ако има нещо притеснително, докторите казват на мига. Толкова предни плаценти са минали през тях 😅

Бъдете спокойни - щом няма сериозни болки, кървене, силен дискомфорт въобще няма какво да се притеснявате...
И мен четенето в нета ме докарва до нервна криза, ама аз имам други драми.

# 556
Аз в такъв филм се вкарах от четене в Интернет точно тези дни... наистина понякога може много да вреди. Защото в случая лекаря ми каза, че всичко е наред, но аз все пак гугълнах какво е написано и ми се изправи косата! Та.. слушайте си лекарите, търсете второ мнение, ако нещо ви претеснява, споделяйте тук, но избягвайте да четете много, много... Не че аз го следвам този съвет де Grinning

# 557
Мен ме притесни това, че е ниска, не предна.
За четенето го знам много добре, но не мога да спра😂Ако прочета,че е нормално и че и при други е така ми действа успокояващо/което също не е много ок, защото всеки случай и организъм е различен/ и все влизам да ровя с надежда да се успокоя,но накрая никога не съм спокойна 🤷‍♀️

# 558
Уф, не знам на вас как ви казват пола толкова рано, но днес пак нищо не разбрах 🙄 Стояло със свити крачета и не показва нищо. В 14 гс и 3 дни каза, че съм и най-хубавото, че всичко е наред и да си пия само витамините. Тайничко се надявах обаче да каже нещо за пола 😊 На следващия преглед на 20.05 пак ще чакам, важно е да е здраво 🙏

# 559
Уф, не знам на вас как ви казват пола толкова рано, но днес пак нищо не разбрах 🙄 Стояло със свити крачета и не показва нищо. В 14 гс и 3 дни каза, че съм и най-хубавото, че всичко е наред и да си пия само витамините. Тайничко се надявах обаче да каже нещо за пола 😊 На следващия преглед на 20.05 пак ще чакам, важно е да е здраво 🙏

Много зависи апаратурата, положението на бебчето, както и пола.Чела съм че по бързо проличава и се вижда когато е момче

# 560
Д-р Мариян Александров ме наблюдава там. (Завеждащ АГ отделението)

При кого сте в Щерев Пламена
sss2611,моята плацента също е ниска задна но ниска,но не върху канала,попринцип пазене се изразява да не вдигаш тежко да не ходиш много дълго тоест върви колкото искаш но почивай примерно на всеки 30-40 мин.Не знам какво толкова докторите ни сттвсират в повечето случай се вдига...може да ти създава приблеми недай си боже понякога се случват зацапвания,но и това се оправя, всичко ще е 6 ♥

# 561
Д-р Мариян Александров ме наблюдава там. (Завеждащ АГ отделението)

При кого сте в Щерев Пламена
sss2611,моята плацента също е ниска задна но ниска,но не върху канала,попринцип пазене се изразява да не вдигаш тежко да не ходиш много дълго тоест върви колкото искаш но почивай примерно на всеки 30-40 мин.Не знам какво толкова докторите ни сттвсират в повечето случай се вдига...може да ти създава приблеми недай си боже понякога се случват зацапвания,но и това се оправя, всичко ще е 6 ♥

И моята позната беше първо при Александров,добър специалист е,но от към отношение не е ок

# 562
Ох, аз отново направих грешката да чета в интернет 🤯 за тази ниска плацента. На предния ми преглед лекарят каза само че е предна, в документите пише плацента в норма. Вчера лекарката каза ниска предна, но не каза нищо допълнително нито да се пазя повече, а навсякъде четох, че трябва много да се внимава. Имам и голямо доверие, доказан специалист е, но нещо ме човърка пак. Аз наистина не мога да не се притеснявам за нищо, много се дразня на себе си...
Имам и леки пробождания, пия магнерот, но в момента в главата ми са всякакви "филми".
Оплаквам се на вас, че вече ме е срам да мрънкам на близките си и да притеснявам и тях с моите паранои.

Здравей, не се притеснявай за ниската плацента толкова рано в бременността е поправимо.

И аз се бях ошашкала и прерових целия интернет. В някакъв странен сайт попаднах на момиче, което казва, че за 12 дена я е оправило с магнезий, ношпа и лежане. Имах 10 дена до следващия преглед и го приложих - почти по цял ден лежане, 3 пъти на ден магнезий, първите дни ако се наложеше и но шпа, но магнезият като се натрупа нямаше нужда. Много кратки разходки по 10-15мин и след това само на някоя пейка навън.

На последния преглед да чукам на дърво беше тръгнала нагоре. Пак е предна и трябва повечко пазене и без никакво тежко, но поне е успокоително, че от рано може да се вземат мерки за ниската плацента.

# 563
Аз съм е 17гс и още не знам пола🙂 С баткото го научих чак в 19 😄

# 564
Аз го научих още в 15-та на обикновен ехограф , но да видим дали е така.

# 565
Много е странно за пола, аз го знам още от 12гс и то момиче, потвърдено от същия АГ седмица по-късно, и затвърдено от Сигридов онзи ден.
Специално четох в интернет как го виждат толкова рано и наистина има много сигурен начин - гледа са ъгъла на нещо си, при момчетата е по-голям, при момичетата по-малък. Но може би и ехографа трябва да е добър.

Иначе и мен ме притеснява ниската плацента, най-вече ме е страх от кървене, защото съм и на кръворазреждащи... но гледам да се пазя и да не го мисля много. Всички казват, че ще се вдигне постепенно.

# 566
Малко късно отговарям по темата, но относно живеенето с други хора, съм категорично против. Всяко семейство да си знае гьола. Ама пари ли нямаме, ама място ли нямаме, няма значение, да сме си само ние! Мисля, че този балкански начин на живот в една къща 2-3 семейства трябва да се изкорени.
Момичета, вие как се чувствахте в 14 г.с? Аз освен малко коремче и силен глад, друго не чувствам. Ааа и едни менструални болки ниско долу се появяват от време на време, които доста ме стресираха.

# 567
Момичета, аз да ви споделя моя опит с уреаплазма - лекувала съм я няколко пъти небременна 😬 Лекува се неприятно, защото за да е успешно лечението са поне 14 дни антибиотик, никакъв полов контакт в това време (без докосване, орална любов, нищо) и много, много пазене - пране на всякакво бельо на поне 60 градуса, смяна на самобръсначки и всичко. Само така се маха. Антибиотиците са гадни, винаги съм имала странични ефекти от тях, но ако и двамата с партньора ги пият (няма никакъв смисъл да е само единият, предава се по полов път адски лесно) всичко минава за 2 седмици. На мен винаги са ми изписвали хапчета директно и за него с думите, че няма нужда изобщо да се тества. Мноого са разпространени уреаплазмите и наистина не правят мизерии, освен когато си бременна. За мен важното е, че с дисциплина и от двамата има лечение, което при мен няколко пъти е работило (защото всяко едно гадже, което съм имала е успявало да ми лепне по едн 😀).

# 568
На мен днес ми казаха момче, малко бях в шок, защото се надявах да е момиче, тъй като на заключението от Феталната ви пишеши жив плод от женски род, но не беше казано че е момиче, и днес ходих при един частен, просто за преглед, каза че е  момче, а и дсота си му личеше, но въпреки това съм много много щастлива♥

# 569
  • София
Много е странно за пола, аз го знам още от 12гс и то момиче, потвърдено от същия АГ седмица по-късно, и затвърдено от Сигридов онзи ден.
Специално четох в интернет как го виждат толкова рано и наистина има много сигурен начин - гледа са ъгъла на нещо си, при момчетата е по-голям, при момичетата по-малък. Но може би и ехографа трябва да е добър.

Иначе и мен ме притеснява ниската плацента, най-вече ме е страх от кървене, защото съм и на кръворазреждащи... но гледам да се пазя и да не го мисля много. Всички казват, че ще се вдигне постепенно.
Това за ъгала на нещо си не го разбрах

Общи условия

Активация на акаунт