Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Яйца „Багрянка“ за Великден, защото не всички яйца са еднакви

  • 5 199
  • 358
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Наближава Великден и е време да изберем какви яйца ще консумираме. През останалото време от годината яйцата като че ли са продукт, за който рядко се замисляме, когато пазаруваме. Внушено ни е, че те трябва да са от свободни кокошки, а още по-добре – био. Оказва се, че често взимаме решение за храната си на база не толкова на качеството и състава ѝ, а на изкуствено създадени митове от социалните мрежи или красиви опаковки, които визуализират идилични картинки от двора на някоя баба.



Но от първостепенно значение при взимането на решение за покупка е самото съдържание на яйцата, особено в този период, когато консумираме повече от този продукт.

Един мит, с който се срещаме всеки ден, е, че яйцата не е добре да се консумират от възрастни хора или повече от 2 – 3 на седмица. Робувайки на тези остарели разбирания, се лишаваме от изключително полезна храна с естествено за тялото ни съдържание. Истината е, че яйцата са богати на витамини и минерали. Яйцето съдържа всички витамини освен витамин C. То е и един от малкото естествени източници на селен – елемент, който е мощен антиоксидант, подпомага силния имунитет, съдейства за здрава кожа и коса, сърце и щитовидна жлеза и оптимален метаболизъм. Доказано е, че усвояемостта на селена от яйцата е в пъти по-добра от тази на хранителните добавки.

Когато говорим за съдържание, трябва да отбележим, че не всички яйца са с еднакво съдържание на полезните вещества. Повечето яйца, рекламирани със съдържанието си на селен, всъщност съдържат нищожни количества от този елемент. Единствено ние от "Багрянка" правим периодични изследвания на съдържанието на яйцата по редица показатели и ги споделяме открито с потребителите.

Високото съдържание на всички витамини и минерали в нашите яйца се дължи на висококачествената храна, с която се хранят кокошките, и органичния селен, който се добавя към нея. Базата ни се намира близо до с. Багрянка и е изградена по всички последни световни стандарти. Кокошките имат необходимото пространство, а снесените яйца се отвеждат по специален начин, за да не бъдат счупени и най-вече да нямат досег с отходните субстанции на кокошките.



Нашите съвети
-   Можете спокойно да консумирате по 2 – 3 яйца дневно, с което ще си набавите цялото необходимо количество селен, витамин D и витамин B12;
-   Не се притеснявайте от холестерола, както знаете той се дели на добър и лош, а в яйцата е от добрия, който ви е нужен за нормално функциониране на тялото;
-   Не обработвайте топлинно яйцата прекалено дълго, защото така полезните вещества се разграждат.
Варете яйцето максумум 5 – 6 минути, за да запазите каротените и ксантофилите в жълтъка. Те правят нашия жълтък оранжев и много полезен;
-   Можете да съхранявате пресните яйца и извън хладилник за около месец;

Включете се в нашата игра!
Споделете с нас дали сте пробвали яйца "Багрянка"! Колко често консумирате яйца през седмицата и как предпочитате да ги приготвяте?

На 29 април трима участници ще спечелят кашон с яйца "Багрянка". Всеки кашон съдържа 96 яйца.

Запознайте се с общите условия на играта ТУК.

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 10:45 от Редактор**

# 1
  • sofia
  • Мнения: 1 686
Пробвали сме яйцата и много ги харесваме. Почти през ден се  правят варени яйчица у дома, всички спортуваме активно и те са много подходяща за нас храна.

# 2
  • на последния етаж
  • Мнения: 6 837
Не, не сме пробвали яйца "Багрянка". 1-2 пъти седмично консумираме яйца, най-често пържени или на омлет.

# 3
  • Мнения: 69
Пробвали сме тези яйца,харесват ми. А за консумация на яйца то е редовна. Най- често са варени, но каквото и да се прави домашно все яйца трябват

# 4
  • София
  • Мнения: 1 560
Не съм сигурна, мисля, че не сме пробвали яйца "Багрянка". През ден почти консумираме яйца, най-често на омлет, но също и в различни ястия - сладкиши, баници, запечени ястия.

# 5
  • София
  • Мнения: 998
Да, пробвали сме яйца "Багрянка". Най-често яйца използвам при приготвянето на сладкиши, но също така обичаме бъркани яйца и яйца на очи.

# 6
  • Мнения: 1 099
Не сме ги пробвали.
Общо около 10 - 15 яйца на седмица ядем.
Обичаме ги всякак, пържени, варени.

# 7
  • Мнения: 1 224
Не сме пробвали яйца Багрянка. Обикновено консумираме варени и пържени яйца, ползвам за застройка на ястия, за пържени филийки, палачинки, кекс, за панировка също. Около 10-15 яйца на седмица за 4 членно семейство.

# 8
  • Перник
  • Мнения: 2 138
Не съм опитвала тази марка яйца. Иначе яйца у дома се консумитар в големи количества.

# 9
  • Мнения: 6 814
Все ги заглеждам, а не съм ги пробвала. Ето възможност да компенсирам накуп. 😃 Ползвам много яйца, ежедневно и всякак - варени, запечени на тиган, като добавка в супи, за сладкиши...дори сурови жълтъци!

# 10
  • Хаджи Димитър
  • Мнения: 450
Споделете с нас дали сте пробвали яйца "Багрянка"! Колко често консумирате яйца през седмицата и как предпочитате да ги приготвяте?
Даа и са страхотни,вкуса им е по-различен.Обичаме да хапваме яйца,направени в яйцеварка-за сандвичите за улилище и за работа е страхотно,в къщи обожаваме омлет със сирене и кашкавал.През седмицата консумираме яйца почти през ден,да не кажа всеки ден Simple Smile

# 11
  • Габрово
  • Мнения: 338
Не сме опитвали тези яйца. Ние консумираме около 30 яйца седмично-в сладкиши, баници, варени, на омлет.

# 12
  • Мнения: 504
На седмица по 6-10 яйца може би.  Ползвам ги за готвене на палачинки, тостове, кексове и пастет от варени яйца. Купуваме както Багрянка така и на други фирми в повечето случаи от свободно отглеждани кокошки. Като се надяваме да са били наистина такива 🙂

# 13
  • Мнения: 578
Споделете с нас дали сте пробвали яйца "Багрянка"! Колко често консумирате яйца през седмицата и как предпочитате да ги приготвяте.
Пробвали сме яйца "Багрянка", приятелка ми ги похвали и аз съм доволна от избора си. Консумираме яйца почти ежедневно, защото са ни любими. Приготвям ги разнообразно според желанията на другите членове на семейството и разбира се според наличното ми време. Обожаваме омлети, домашно приготвени десерти с много яйца и яйца по панагюрски. Не ни омръзва, а и имам здравословен проблем, при който се препоръчва честата им консумация.

# 14
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 1 323
Не сме пробвали яйцата "Багрянка".
Поне 2 пъти в седмицата консумираме яйца/застройки, кексове, торти - не броя/ - варени, пържени, омлет, а ако зависи от внучката - всеки ден може да ядем яйца по панагюрски Smile Купуваме ги от съседи на село по 20, 30 броя - зависи колко имат.

Общи условия

Активация на акаунт