ОБЕЩАНИЕ (bTV/Kanal 7) - Тема 3

• 90 384
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Аз се вълнувам и ще изгледам финала тази вечер, после ще напиша коментар по действията, реакциите и емоциите, но най вече какво почувствах за сбогом. За озвучавки и аудио разчитам на вас за последни информации.

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 22:08 от Яница88

# 631
Свърши !
Финалът  беше толкова претупан , че прескачайки  диалозите , които изобщо не разбирам , щях да изпусна , че всъщност Емир и Гюлпери са се "взели" . След скок във времето просто ги дадоха как са си полегнали в едно легло и  Ийт се домъкна и седна между тях . Странно ми беше ,че не показаха никаква нежност между тях ,не става въпрос за  нецензурни сцени , а нещо съвсем невинно . Ако се брои ,че Гюлпери  вече не ревеше и не гледаше стреснато , може би  са имали това предвид /някаква интимност/ .
Другото семейство вече се бяха сдобили с близнаци .Там  не следя какво става - директно ги пропусках с тези безкрайни сцени  как седят всички по диваните и се гледат "разбиращо" .
Не дадоха нищо интересно за любимия ми Саваш , а толкова се говореше ,че ще го "запознаят" с Оя /нали така се казваше  младата леля?/ . Черната злобарка  се караше със Саваш , насочи пистолет срещу нещо , после тя се задъха от злоба и падна . Вероятно  е освободила света от присъствието си .
Все пак ще  изчакам  последния епизод  с превод на български . Вложих доста време в този сериал Grinning
Ще ми е интересно  да видя коментари  от някой , който е разбрал  нещо от  тези безкрайни диалози Hands Plus1

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 11:30 от Ели-ТАЛ

# 632
Назмие Йълмаз ще има нов делничен сериал по Kanal 7 - Esaret (Плен). Скоро ще започне по Kanal 7.

# 633
Аз не към разбрала нищо от диалозите , но ще дам своя последен коментар според действията, емоциите и това което очите ми виждат, а ушите не чуват.
Аз безкрайно благодаря за този сериал .Цели 4 години той беше час многосвободното ми време в дома ми . Цели 4 години преживях всички бурни и емоционални страсти, без да съм проляла ни една сълза. Благодаря и на преводачите, които превеждаха на руски 271 епизода на 3 сезон, на които що годе подразбирах основното и макар без превод да избутвах от 272 епизод на сезон 3 до 4 сезон на 503 епизод аз продължавах да гледам . Благодаря и на тези, които ме информираха, когато не разбирах много неща ,но вие ми ги разяснявахте подробно. Благодаря за вашите коментари тук в форума без вас нямаше да знам какво се случва и щях да предполагам без да съм наясно. Благодаря ви за тези споделени 4 години. Макар че няма как думите ми с това изречение да стигнат до Karamel Yaprm, то аз благодаря на страхотния екип, който стои зад и пред камера, но най вече на Назиме, че ми разказа историята на семейство Тархун и тяхните възходи и падения. Благодаря на Емир, Рейхан, Джавидан,Хикмет, Суна, Джемре, Фериде, Ийт, Мелике, Гюлпери, Нирин, Кемал, Масал, Шехрие, Мюневер, Мерт, Мелтем, Туляй, Талаз,Гюлюсум, Ерхан,Нигяр, Сафер, Зафер и останали персонажи които допринесоха за тази 4 годишна история на семейство Тархун.
Днес ще направя своя последен коментар и ще затворя една страница на още един изгледан от мен сериал. Не мога да повярвам изминаха 4 години, не зная с какво ще бъде заместен Клетва, но не мисля че ще е продукция на Karamel Yaprm иначе до сега да бяха споменали нещо особено към края на лятото началото на есенния сезон.
Както винаги, когато има финал претупват нещата и от това имаше доста пропуски, въпроси и неяснотии независимо, че 4 години са много време в които да доизмислят с достоен край всички детайли около сюжетните линии. И последния 503 епизод не е изключение от претупаните пропуски.

Имах чувството, че след този петстотин и трети епизод през спокойно би продължила историята с пестотин и четвърти епизод и очаквах че нещо ей сега ще се случи или вратата ще похлопа с изненадващ недоброжелателен гост от миналото, с новите неприятности, които носи като тежък, гневен и отмъстителен куфар със себе си. Толково бях свикнала да го гледам през тези 4 години и всяка вечер заставах пред интернет екрана за нови епизоди и развой на събитията.  

Коментар на финалниания 503 епизод.
Мислих си, че за Бейхан този край не беше кой знае какво тоест аз очаквах от нея и по точно от сценаристите по епичен край, който да е с гръм, трясък и много шум все пак тя има голяма уста. Мислех си че ще насочи пистолета ,в който се втренчи срещу Гюлпери в деня на сватбата им като последно злодеяние, полицията ще я хване преди да има фатален край, но не познах, но и някакси не бях готова за финален припадък. Полицията щеше да я хване, но Саваш би се погрижил да не влезе в затвора, все пак той е нейн син и той и е благодарен за грижите, така че алтернативата е да бъде хоспитализирана заради болестта си, но под полицейски надзор. За мен тези припадъци до сега бяха често ежедневие както и последвалите и посещения в болницата, припадъка не ме изненада даже очаквах пореден курс до болничното заведение. Направи ми впечатление че се изненада от документа, разгневи се. Но и се предаде, когато насочи пистолета към Саваш, но и някак си не посмя или нямаше смелост, но и силите не и стигнаха да дръпне спусъка. Може би наистина обичаше Саваш по свои си начин, но гнева надделя и не можа да преодолее скръбта по съпруга си Казъм ага. Но аз не разбрах какъв е този документ, че се ядоса ? Какво пишеше на него ?
Жал ми беше за Саваш той живя за отмъщение и дадената дума  накрая научи че е живял в една лъжа заедно с Гюлпери , поиска прошка, разбра че е грешал цял живот, накрая се опълчи на майка си, дори не и вдигаше до последно телефона  и застана смело срещу проблема, срещу пистолета и гнева на Бейхан. Тя загуби син, който вече е на страната на истината не на лъжата, с която бе живял години наред заради нея. Жал ми е че той остана сам без любов, искаше ми се в последния епизод да дойде някоя хубавица и да бе разбрал от нея що е то безумна любов от пръв поглед. Може би тази хубавица ми хрумна, че би била Фериде или сестрата на Юмит от сезон трети, тоест познато лице. Защо пък не? С достойнство и чест Саваш си призна грешките и научи истината. Саваш вече не е същия човек, който дойде с намерение да отмъщава, той вече е наясно, че нищо не е такова каквото изглежда на пръв поглед  и има две страни на монетата, но истината е една и той я разбра. Тръгна си не точно победен, но узнал заблудата чрез истината. Тръгна си доволен от справедливостта, която раздаде оставайки любовта да победи и възтържествува. На Баран и Фидан той остава да живеят в къщата. Заслужена почивка за Баран, който до последно му служеше вярно. Отплатата на Саваш към него е този дом .Той вече няма нужда от шофьор затова потегли сам със снимката на майка си и може би да търси своя път към любовта. Това никой не знае.
Интересно ми е как не изкоментираха в семейство Тархун освен съболезнованията на Емир за смъртта за Бейхан, която им навреди толкова много ?
Искаше ме се да видя сватбите на Баран и Фидан, на Мюневер, но най вече на Гюлпери и Емир. При Гюлпери и Емир трябваше да ни покажат романтиката с милувки, комични ситуации, кокетничене, романтични изненади и т.н. Толкова дълго чаках любовните трепети и сцени,че накрая се разочаровах. Според мен аз и хилядите зрители пред екрана заслужаваха да видят тяхната сватба и всички онези традиции, които я предхождат - предложението, искането на ръката от Бекир, годежа, приготовленията, къната и сватбата. Исках да ни доставят това удоволствие след всичко преживяно. Преживяхме го преди (спомням си как беше с Рейхан) исках да го съпреживеем и сега за последно с Гюлпери. За жалост не ни предоставиха тези приятни емоции и минаха не знам 8 предполагам месеца и се видя сватбена фотография и те двамата в едно легло и разбрах тя стана истински член на семейство Тархун, негова жена. Тази снимка казва сама за себе си много, но и много от събитията довели до нея ни лишиха. Важното е щастливия край. Тя беше спокойна и щастлива личеше си по лицето и походката и. Според мен беше редно Саваш не да звъни на Емир сякаш не може да ги погледне от срам заради стореното от майка му и Касъм, което са и причинили на Гюлпери, а да им дойде на крака да се сбогува, да поиска прошка от Гюлпери, заради родителите си, които и причиниха страдания и да и пожелае да е щастлива до Емир, защото е намерила мястото си в тази къща и го заслужава след като е изживяла психически и физически тормоз от Казъм ага и Бейхан. Редно беше да го имаше и този прощален момент и за последно да се изправи лице в лице с истината и прошката преди да си тръгне от живота им.
Какво подари Гюлпери на Нирин  не ми беше ясно? Когато Гюлпери и Нирин се прегърнаха като приятелки отсрани изглеждаше сякаш са си споделяли до сега приживелиците и перипетиите един друг през цялото време дори Кемал и Емир. Трябваше в 4 сезон да си споделят проблемите така както на времето чичо и племеник и Нирин и Рейхан си споделяха един друг и може би нямаше да е толкова тежко по време на изпитания, недоразумения и заставяне, ако се имаха за добри и верни слушатели не ли така ? Това забелязах в този сезон за разлика от първите два.Та те са въпреки всичко семейство. А те всички един друг сякаш си нямаха напредствава за преживелите ги трудности и проблеми и през спокойно си седят на дивана с деца на ръце и разговори за не знам какво. Хубаво е да ги види човек всички заедно, но през това време да се имаха отново както преди.
Искаше ме се след тези 8 месеца Гюлпери да съобщи своята бременност тоест напълно да завърши оформеното семейство. Там някъде из между последния епизод Емир да има телефонен разговор със Суна, която да разкаже за себе си (все пак няма как да дойде в момента участва в сериала Боровинков шербет ) просто ей така за да завършим изцяло всички персонажи.Не разбрах на къде заминаха Гюлпери, Емир и Ийт ? Бекир накрая мълчеше сякаш уморен и ги гледаше как си тръгват. Поне да имаше в двора на фермата за всички прегръдки както при Нирин и Кемал. Показаха накрая небето или може би небесната шир е знак че са потеглили към неизвестна посока някъде на път.
И като казах Нирин и Кемал нека кажа последно нещо и за тях. Не разбрах Кемал какво подписа, дяла от фирмата ли продава, фирмата ли или може би я напуска не ми стана ясно от действието му, да не кажа и от думите ? И защо се случва всичко това тя фирмата след смъртта на Хикмет остава на Емир, Кемал и Оя и тяхните наследници не ли така ? Според мен Кемал трябваше предварително да говори с Емир и Оя за решението си, а не след това, дори не знам за какво са си говорили по телефона. Каквито и документи да е подписал дори адвоката се изненада от решението му. Едновременно с това показаха Нирин в болницата и явно май, не съм сигурна и тя се отказва от практиката си  след като до преди няколко епизода искаше Кемал да не я заставя да избира между практиката и дълга към пациентите си и отговорностите, които носи за двата нови живота в себе си. Май доктора също се изненада от решението на Нирин ? Защо сега се отказва ? Мерт и Масал къде са? Къде е Баде нали е приятелка на Мерт ? Защо не е се появи за последно ? Мерт заминава без приятелката си. Хрумна ми, че Нирин и Кемал с децата може би ще живеят в фермата, но се сетих че те гледаха преди време снимка на къща, която не е фермата и се отказах от предположението си. В Къщата остава да живеят Мюневер с годеника си и Шехрие, същото май е и с Емир, Гюлпери и Ийт. Даже ми си искаше да се появи за сладката беда на Шехрие отново Хъзър и да заживее с останалите в къщата. Хъзър беше голям образ и биха били комичен тендем с годеника на Мюневер, дори и четиримата. Мюневер и Шехрие се допълват страхотно все едно са се познавали цял живот. При Нирин и Кемал всички бяха много емоционални като за последно, но при останалите не видях такава емоционалност изпълнена със сълзи и прегръдки и бяха просто спокойни.
Би било добре Емир и Гюлпери да си спомнят първите срещи и ключовите моменти до сега, които са извървяли до сега. Да ни покажат ретроспекция на преживяното от тях до сега. Нирин и Кемал според мен трябваше да си спомнят не само този дом, но и на предишните си моменти и домове и на това не е обърнато внимание, а само на последния сезон и точно това е грешката на сценаристката.
Колко ли къщи бяха сменили Нирин и Кемал ? Емир само две .
Знайте ли какво ми се искаше като за последно да дойдат стари познайници с добри намерения в деня на сватбата на Гюлпери и Емир, ако сценаристката ни беше удостоила с присъствието да гледаме тези събития - благопожелания да дадат Джемре, Талаз, (той се промени благодарение на Джемре) Фериде (може тя да си е намерила някой след онзи психопат Юмит) , Оя (Според мен трябваше Оя да се появи накрая в последните епизоди все пак тя беше цели три сезона със семейството си и би било добре да имаше приятел тъй като първия път избра неправилна партия, дори убиец. Приятел с който да се върнат заедно и разбира се брат ѝ трябва да го одобри, но този път без проблеми и да не е убиец ), Саваш, сестрата на Юмит и Нигяр (хем ще види, дори може да се учуди на голямата промяна на Джавидан, а самата Джавидан да поиска прошка от Нигяр за поведението си към нея и че я е мислила на времето за по долен статус от нейния богат живот), Зейнеп (все пак той я осинови заедно с Рейхан и да разберем какво става с нея ) Би било много хубаво да видим всички да са заедно като едно голямо щастливо семейство преживяло толково много заедно с прислугата нали ? Според мен така би било по добре помежду другото да видим и тази част от историята.
Джавидан отдавна разбра, че статуса и парите не е важни, а уважението и равенството. Тя измина доста дълъг път, за да разбере тези понятия и продължава да ги упражнява и да се реваншира за миналото чрез бъдещето.

Ще кажа нещо, ако хипотетично имаше сезон 5, а ние знаем че няма да има такъв. Та как според мен би протекъл новия сезон в рамките например на 15, 20 максимум 35 епизода все пак не бива да се разтягат повече локуми от нужното нали ? Усещам че има нещо недовършено, което е редно и трябва да бъде довършено до край за да се изгладят семейните гънки чрез прошка.От края на сезон 2 до сега винаги съм си мислила, че трябва да се реши тази ситуация с разкаянието, което е извършила Джавидан на времето спрямо внука си, не говоря за затвор това сме го преживели, а за душевна драма на едно дете, което остана без майка и щеше да го няма ако баба му беше извършила помятането на майка му.В него сезон нямаше да има нов злодей/ка, а ще ше да се реши стар проблем от миналото тоест връзката между Ийт и Джавидан. Баба му е искала да му отнеме живота още преди да се е родил, когато беше все още лоша и необичаше майка му. Джавидан откакто се е родил внука и до сега се опитва да изкупи своя грях пред него, защото знае че носи непростима вина и затова до сега се старае и продължава да му угажда, грижи се и трепери над него, но какво би станало, когато детето разбере случайно истината за него самия преди да се родил ? Точно на това искам да обърна внимание в 5- тия хипотетичен сезон. Исках да видя реакцията на Ийт срещу баба му, как Емир ще му обясни за миналото и с Гюлпери ще го сдобряват с Джавидан. И тъй като Ийт има вече майка в лицето на Гюлпери то по лесно би простил на баба си. Емир също трябва да обясни на сина си, че на времето и той не го е искал, но благодарение на бавачката му Фериде той има връзка с него и го обича повече от всичко, отдавна е разбрал и е благодарен на майка му за него. Също така е редно вече до снимката на детето в стаята до леглото му да е не само с феята, татко и той, а и Емир да му даде фотография на майка му Рейхан за да я има до леглото си нищо че не я познава. За едно дете което не познава майка си според мен би било важно да има снимката на жената, която го е родила и до последно е мислила за него до себе си. За Емир е време да разкаже на сина си за майка му и колко я е обичал и колко майка му го е искала. Да заведе сина си на гроба на Рейхан за първи път, да има възможност детето да се сбогува с майка си, да и каже че е щастлив с баща си и новата си майка и своята фея от гората. Рейхан би се зарадвала сина и да е щастлив с новата си майка, да има сина и снимка с която да бди над него. Би се радвала, че Емир е щастливо женен. И чак тогава с подходящ край да завърши главата на семейство Тархун.
При Нирин и Кемал бихме гледали просто щастливо семейство с четирите деца под един покрив в новата им къща без проблеми тъй като акцента този хипотетичен 5 сезон би бил върху Джавидан и внука и. Все пак трябва да се оправят всички взаимоотношение без изключение.
Накрая би бил вече наистина достоен финал  .

А как бихте вие реализирали хипотетично вашия сюжет за сезон 5?  
Споделете ми как вие виждате окончателния завършек, ако според вас има минуси в последния скорострелостен 4 ти финален сезон ? Аз вече ви споделих своите мнения и хипотези.

Истински ми беше приятно да коментирам с всички вас този сериал.
Още един път едно огромно БЛАГОДАРЯ !
Благодаря YEMIN !

П.С.
Въпреки че финала на Клетва приключи, то у нас за българските зрители продължава, но не бих го коментирала вече, но тъй като има сигурна съм доста неща, които не съм доразбрала ще продължа да чета тук в форума без коментар за по голяма яснота и едновременно с това ще чета в facebook епизодите, които се гледат в момета.
Ако пиша то ще е само заради нов сериал на Назиме и Karamel Yaprm.
Лека нощ

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 12:20 от Яница88

# 634
Главните роли в сериала “Плен” ще се изпълняват от Дженк Торун (Оуз Керванджоулу от трети сезон на Назови ме по име) и Махасин Мерабет.

# 635
Здравейте групата,
Аз няма да коментирам нещо, което не съм чула с превод. Честно казано, не ме интересува новият сериал на продуцентска къща Карамел. На мен финалът на нашия сериал ми хареса - споделените легло и смеещи се очи, общото дете, щастливо да нарече избраницата на баща си мама, спокойната любов и разбирателство на главните герои, какво повече да искаме. Диалозите ще коментираме като ги преведат, по картинки толкова.
499 и 500 епизод посветиха на Бекир и новото мъжко приятелство между Саваш и Емир. Добро решение на сценаристите да покажат още веднъж честността на бащата. Да, трудно е да бъдеш почтен, когато никой не вярва в теб, но не можеш да измениш на себе си и достойнството си въпреки изключително трудната ситуация, в която си поставен. Силен контраст между братята Бекир и Касим - първият добър човек, вторият ужасно зло, съсипал живота на всички около себе си. Всъщност, от думите на Саваш стана ясно, че Бейхан не е знаела за това какви ги върши мъжът и, но злобата не и дава възможност да приеме истината и признае грешката си. Всичките ми предположения за омразата и се оказаха елементарни тесногръдство и жажда за власт. Всъщност, това се случваше и през всичките 4 години - опитвах се да разгадая интригите на сценаристите и си представях някакви вселенски заговори, а те тихо и кротко показваха най-тривиални и ежедневни причини за срещащи се навсякъде около нас човешки слабости.
Хубав тандем на Емир и Саваш - разбират се с половин дума и един поглед. Разбиха бандата за трафик на хора като стой та гледай. За пореден път свършиха работата на полицията. Клипчето зад кадър със завързаните актьори разби на пух и прах конспиративните теории за лоши отношения на снимачната площадка. Докато ние преживявахме, те ни показаха, че са се забавлявали. Може да е драма, ама си е просто работа.
Някой беше писал, че Демирджи не успява да пресъздаде чувства с друга актриса. Е, всички видяхме, че не е така. Аз продължавам да се изумявам на говорещите му очи. Там можеш да четеш като в книга - болка, загриженост, съчувствие, обич, любов...И пак ще напиша един различен Емир след 4 години - успокоен, помъдрял, доволен от живота си.
И отново драма в края на 500-ния епизод - докато Гюлпери си спомняше предложението на Емир да живее в къща близо до фермата, баща и я срази с решението си да се върнат в Мардин. Е, намериха начин сценаристите да притиснат героите за бързо действие и развръзка. Още повече, че Саваш обеща помощ и подкрепа за бърз ремонт на жилището. Нали е приятел, ще помогне на всички - на кого с добра дума, на кого със стимул за по-бързо реакция, на кого с братско отношение. Ами това е, истински приятел, на когото вярваш и разчиташ.
В дома на Кемал се мятат от една крайност в друга - хем се радват за Масал, хем тъгуват, при положение, че 100 серии в началото на сезона не се сетиха за нея. За броени часове порасна корема на бременната Нарин, ама иначе нощни дежурства в болницата ще дава. Абе телевизионно време да се запълва. Всъщност, хубаво е това, че постоянно вниманието на зрителя се насочва към това колко е хубаво семейството да те обича и подкрепя.
Въпреки всички пукнатини в сценария, сериалът успя да задържи вниманието ни 4 години, което в моя случай е изключително изненадващо. Но наистина, чудесната актьорска игра направи възможен този дълъг маратон, в който не е възможно да не съпреживяваш с героите.
На всички желая хубава вечер! 🥰

# 636
Казах че до сега не е обявен нов проект, че ако ще пиша то ще е когато има нов сериал на Назиме и Karamel Yaprm.  А то взе че още на следващия ден обявиха нов проект на продукцията. Много хубаво ,със сигурност ще го следя. Надявам се и вие да го следите и да коментираме новата история. За сега се появиха част от клип, снимка и цял плакат на главните действащи лица. Жената е мистерия за мен, имам чувството и интуицията ми говори като гледам плаката, че май че не е туркиня, а арабка или нещо такова. Може би не е актриса както и Хазал Субашъ не беше актриса, но са и предложили главна роля в сериал, защото подхожда на историята написана от Назим ? До сега не съм я виждала сред актьорската гилдия в други сериали, а и не познавам много от тях. Ако сте гледали първия проект на Назиме то знаете за какво говаря, аз съм горе долу попоглеждала третия сезон, но знам как наистина завърши благодарение интернет информацията, а не  както го показаха по нашенската телевизия. Дженк Торунк е участвал в Karamel Yaprm в третия сезон на Назовиме по име в ролята на Оуз Каравенджиоглу братовчед на Йомер Каравехджиоглу. В него сериал играеше главен персонаж търсещ сина на Йомер и Зехра малкия Али, в последствие се влюбва в Азизе след хиляди недоразумения, тя е прислужницата, жената която е отгледала детето им под името Юсуф. Тогава актьора не ми направи никакво впечатление и не усетих химия между тях, та да го видя сега след толкова години дали ще ми допадне и най важното дали този път с партньорката си ще имат екранна химия, която да усетя от раз. Аз мисля, че този път химия ще има и вероятно ще се получи между новите персонажи. Ще гледам, ще видя и ще преценя ,тогава ще коментирам. Надявам се сериала да има в последствия бг субтитри, когато започне да се излъчва. Искам да го гледам.
Но искам да знам в този фурум ли ще се коментира новия сериал на Назиме и вобъще ще се коментира ли тук или ще се създаде нова страница за него преди да правя своите хипотези и предположения, които оттук на сетне ще изкачат нови информации за сюжета ? А аз след като видях видеото и снимката започнах да си правя наум различни хипотези.
Лека вечер.

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 22:52 от Яница88

# 637
Казах че до сега не е обявен нов проект, че ако ще пиша то ще е когато има нов сериал на Назиме и Karamel Yaprm.  А то взе че още на следващия ден обявиха нов проект на продукцията. Много хубаво ,със сигурност ще го следя. Надявам се и вие да го следите и да коментираме новата история. За сега се появиха част от клип, снимка и цял плакат на главните действащи лица. Жената е мистерия за мен, имам чувството и интуицията ми говори като гледам плаката, че май че не е туркиня, а арабка или нещо такова. Може би не е актриса както и Хазал Субашъ не беше актриса, но са и предложили главна роля в сериал, защото подхожда на историята написана от Назим ? До сега не съм я виждала сред актьорската гилдия в други сериали, а и не познавам много от тях. Ако сте гледали първия проект на Назиме то знаете за какво говаря, аз съм горе долу попоглеждала третия сезон, но знам как наистина завърши благодарение интернет информацията, а не  както го показаха по нашенската телевизия. Дженк Торунк е участвал в Karamel Yaprm в третия сезон на Назовиме по име в ролята на Оуз Каравенджиоглу братовчед на Йомер Каравехджиоглу. В него сериал играеше главен персонаж търсещ сина на Йомер и Зехра малкия Али, в последствие се влюбва в Азизе след хиляди недоразумения, тя е прислужницата, жената която е отгледала детето им под името Юсуф. Тогава актьора не ми направи никакво впечатление и не усетих химия между тях, та да го видя сега след толкова години дали ще ми допадне и най важното дали този път с партньорката си ще имат екранна химия, която да усетя от раз. Аз мисля, че този път химия ще има и вероятно ще се получи между новите персонажи. Ще гледам, ще видя и ще преценя ,тогава ще коментирам. Надявам се сериала да има в последствия бг субтитри, когато започне да се излъчва. Искам да го гледам.
Но искам да знам в този фурум ли ще се коментира новия сериал на Назиме и вобъще ще се коментира ли тук или ще се създаде нова страница за него преди да правя своите хипотези и предположения, които оттук на сетне ще изкачат нови информации за сюжета ? А аз след като видях видеото и снимката започнах да си правя наум различни хипотези.
Лека вечер.
Мароканска актриса е изпълнителката на главната роля в новия проект на Карамел. Ще го дават всяка делнична вечер от 19.00, а Довереното минава в почивните дни. Кога точно ще се случи, все още от Канал 7 не са обявили. Мен лично за новия сериал не ме бройте, имам нужда от почивка от уредени бракове, жестоки интриги, наивни сценарни решения и безконечни сезони.

# 638
Ново от Йозге за нова фотосесия

# 639
Здравейте!

Докато чакаме озвучката на последните епизоди искам да споделя с вас едно мнение от руската група, което ме развълнува, но което напълно се покрива с моето виждане за сериала "Обещание".
     Толкова много негативни коментари за 4-ти сезон прочетох от рускините, че тази благодарност към екипа наистина ме впечатли.

Цитат
📣💥Скъпи участници, добър вечер!
И така, вчера приключи нашият красив, любим сериал "Клетва", който вървеше 4 години. Бих искал да благодаря на сценариста и продуцент на сериала Назмие Йълмаз, благодарение на нея научихме такива актьори като Гьокберк Демирджи, Йозге Яъз, Джансу Туман, Сетенай Сюер, Джан Верел, Ямур Шахбазова, Гюл Арджан, Есра Демир Чобан и много други актьори.
Благодаря на режисьорите, на целия снимачен екип, на композитора на сериала за прекрасната, красива музика. И бих искал отделно да благодаря на нашите красиви и обичани двойки ГюлМир и НарКем, които ни подариха прекрасен финал на сериала.
❤🔥
Да, съгласен съм с мнението на членовете на нашата група, че искахме повече красиви, романтични моменти за основните двойки на сезон 4. Но все пак финалът на сезон 4 беше прекрасен, нашите красиви и любими двойки и героите намериха семейно щастие, любов, деца, простиха обидите на враговете си, които, както се оказа, не бяха врагове, но станаха добри приятели, злото в сериала беше наказано.
Специални благодарности на нашия преводач, който не ни напусна и сериала започвайки от 3-ти сезон го взе от друга група преведе ни го за тези две години и един месец. Огромно благодаря, Иляс Визиров,  ти си страхотен, също  благодаря за тази страхотна група, за вас!!
Искам също така да кажа голямо благодаря на нашите спонсори на момичетата, аз също бях част от тези спонсори, ако не бяха те, нямаше да преведем напълно тези сезони и особено благодаря на онези членове на групата, тези спонсори, участвали в превода на сезони 3 и 4. Благодарение на вас, момичета, имаме пълен превод на сериала
.😘😘 Сбогом на нашия любим, прекрасен сериал "Клетвата". И ние се сбогуваме с нашите прекрасни, талантливи актьори и очакваме скоро нови проекти от вас: филми, Телевизионни предавания. ❤😘
Мыльные оперы Турции ★ Прости меня ★ Beni Affet
10 окт 2022 в 22:33

# 640
Казах, че няма повече да пиша за сериала, но това определено нямаше начин да не го спомена в форума, затова споделям нещо любопитно което на скоро прочетох в сайта на tvsaga.com относно Клетва / Обещание .
Пращам сайта надявам се че няма да имам проблем, че го споделям без позволение тук тъй като ми е приятно да коментирам в бг - мамма и не ми се иска да ме извърлят от форума заради това споделяне или каквото и да е друг вид споделяне тоест да не се окаже от моя страна кражба  все пак за първи път пействам публикация. Не знам как стои темата по този въпрос дали въобще е разрешено ? За това смело ще го направя,но ако ме осветите по тази тема ще ви бъда благодарна и ще знам за друг път дали да го правя, когато попадна на чужда информация,  сайт или нещо подобно.
Част от текста гласи :
Един от най-продължителните турски драматични сериали достигна до своя край след 503 оригинални епизода. Първоначално продуцентите на обичаната сага планират общо 550 серии, но заради незадоволителния телевизионен рейтинг се налага тя да бъде финализирана преждевременно.
    Чудя се какво ли е щяло да бъде, ако беше продължил до плануваните 550 епизода ?
     Може би моите предишни коментари са били част от хипотезата ми или Назиме е имала замисъл за по различен край от този, който изгледахме за последно, не знам така и няма да разберем . Но тази статия която прочетох и изпратих е много любопитна . Все пак рейтингите явно се следят от Назиме.

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 19:57 от Яница88

# 641
Привет съзаклятници,

Днес из много страници в Инстаграм циркулира новината за нов проект на Гьокберк. Relaxed

Новината не е потвърдена, но въпреки това ще пусна информацията, която намерих засега.

Саран Студиос разширяват каталога си, като добиват правата за излъчване на новия ежедневен сериал „Доведен баща“, продуциран от Блум Медиа, който скоро ще се срещне със зрителите в Турция и по света.
В главната роля на новия сериал ще бъде Гьокберк Демирджи, който стана част от много други успешни сериали не само в Турция, но и по цял свят.
Адаптация на романа „Доведен баща“ на Кемалетин Туучу, сериалът разказва трагичната любовна история на Бахар и Аднан, родители на Ламиа, нашата Пепеляшка...
Смърт, лъжи и отмъщение ще ги съберат, но едновременно с това ги и разделят.
Това е тъжната приказка на двама влюбени, които живеят в две отдалечени части на планината Каф.
Принц, който живее във великолепна кула в хубавата част на планината Каф, без надежда за любов... Жена с борбен дух, която носи радостта от пролетта в бедняшки квартал, където слънцето не грее... Точно когато се срещнат на върха на планината, животът отново ще ги отдалечи въпреки всичко и всички.
Тази приказка няма щастлив край, защото любимата им дъщеря Ламиа ще им бъде отнета...

На мен ми звучи интересно, дано това се потвърди и да гледаме Гьок в нова роля - талантът му заслужава да бъде развиван.

Това е засега от мен. Хубав уикенд на всички!

# 642
Здравейте!

Докато чакаме озвучката на последните епизоди искам да споделя с вас едно мнение от руската група, което ме развълнува, но което напълно се покрива с моето виждане за сериала "Обещание".
     Толкова много негативни коментари за 4-ти сезон прочетох от рускините, че тази благодарност към екипа наистина ме впечатли.

Цитат
📣💥Скъпи участници, добър вечер!
И така, вчера приключи нашият красив, любим сериал "Клетва", който вървеше 4 години. Бих искал да благодаря на сценариста и продуцент на сериала Назмие Йълмаз, благодарение на нея научихме такива актьори като Гьокберк Демирджи, Йозге Яъз, Джансу Туман, Сетенай Сюер, Джан Верел, Ямур Шахбазова, Гюл Арджан, Есра Демир Чобан и много други актьори.
Благодаря на режисьорите, на целия снимачен екип, на композитора на сериала за прекрасната, красива музика. И бих искал отделно да благодаря на нашите красиви и обичани двойки ГюлМир и НарКем, които ни подариха прекрасен финал на сериала.
❤🔥
Да, съгласен съм с мнението на членовете на нашата група, че искахме повече красиви, романтични моменти за основните двойки на сезон 4. Но все пак финалът на сезон 4 беше прекрасен, нашите красиви и любими двойки и героите намериха семейно щастие, любов, деца, простиха обидите на враговете си, които, както се оказа, не бяха врагове, но станаха добри приятели, злото в сериала беше наказано.
Специални благодарности на нашия преводач, който не ни напусна и сериала започвайки от 3-ти сезон го взе от друга група преведе ни го за тези две години и един месец. Огромно благодаря, Иляс Визиров,  ти си страхотен, също  благодаря за тази страхотна група, за вас!!
Искам също така да кажа голямо благодаря на нашите спонсори на момичетата, аз също бях част от тези спонсори, ако не бяха те, нямаше да преведем напълно тези сезони и особено благодаря на онези членове на групата, тези спонсори, участвали в превода на сезони 3 и 4. Благодарение на вас, момичета, имаме пълен превод на сериала
.😘😘 Сбогом на нашия любим, прекрасен сериал "Клетвата". И ние се сбогуваме с нашите прекрасни, талантливи актьори и очакваме скоро нови проекти от вас: филми, Телевизионни предавания. ❤😘
Мыльные оперы Турции ★ Прости меня ★ Beni Affet
10 окт 2022 в 22:33

Админът на тази група Олга Полуботко е от Краснодар, университетски преподавател, изключително мил и позитивен човек. Тя специално направи група за коментари при гледането онлайн, за да спести изключително агресивните отрицателни реакции на хард сънародничките си. Групата и носи името на Демирджи и Сюер. Поела е ангажимент към участниците в групата да се коментират и превеждат от Иляс новите сериали на Верел, Сюер, Демирджи, както и новия проект на Карамел

# 643
Жената превежда от руски на български ли ?
С бг субтитри ли ? Имам предвид без аудио и озвучавки .
Къде точно е групата на жената в фейсбук ли или другаде из интернет ?
Интеренсно ми е !

# 644
Жената превежда от руски на български ли ?
С бг субтитри ли ? Имам предвид без аудио и озвучавки .
Къде точно е групата на жената в фейсбук ли или другаде из интернет ?
Интеренсно ми е !
Не, тя превежда само от турски на руски при гледането онлайн. Подробният превод се прави от Иляс, но той не се занимава със субтитри за жалост. Със субтитри съм виждала само в youtube на английски, испански и полски. Дали обаче са целите серии или само подбрани моменти от тях, не мога да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт