ОБЕЩАНИЕ (bTV/Kanal 7) - Тема 3

• 90 387
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро момичета.
Благодаря ви за коментарите  ,  въпреки че не гледам сезона ми е интересно да ви чета заради Нали с и Кемал.
Като я знам Назмие финала сигурно ще е с нещо отрицателно. (Както направи с Назови ме по име; и Еманет/Наследство).
Приятен ден.
Ами то в цитираните сериали актьори в главни роли ги напускат и сценаристите нямат много опции след това. На мен доста по-неправдоподобна ми изглежда версията с напускането на сериала Дъщерята на посланика Неслихан Атагюл. Едва ли изоставяне на дете по собствено желание е щастливо продължение. От друга страна, вярно е, че в турските драма дизита има традиция финалите да са тъжни. Но аз се присъединявам към Ваня и вярвам, че финалът на Обещание ще е щастлив и красив.

# 616
Добро утро ! Това  за Екрем и Бекир  не го знаех мерси за информацията. И аз много пъти казвах, че Бейхан според  мен знае от самото начало всичко и заедно с Касъм са сътворили една голяма лъжа, но не знаех че Саваш поставя Бекир на мястото на Касъм за да отмъсти на човека, който го е излъгал. Иска да поправи разрушеното от Касъм поемайки отговорност, която не е негова, но се чувства длъжен не само пред себе си, но най-вече пред Гюлпери. Чест му прави на Саваш, че е готов да се изправи пред истинската несправедливост. Браво. Показа на майка си че е прогледнал. Аз така мисля  от казаното от вас. Наистина къде изчезна Баде ? Тя ту се появява ту я няма. Иска ми се да развият малко нейната история все пак е приятелка на Мерт. Наистина браво на вас точно попадение към въпроса колкото животи са разрушили Касъм и Бейхан ? Като страхотен тендем си представих Саваш и Емир като двама братя в отделен сериал с детективи нюх, дух и хъс за справедливост, които се опитват да поправят всички счупени парчета животи от Бейхан и Касъм без любовта да е основна тема тоест любовта и мира в къщата ги има, но центъра на събитията са те двамата и тяхно дело, да поправят сторените злодеяние от миналото, за които онези двамата са отговорни съсипвайки чужди животи за собствена изгода и интереси. Според мен би било интересно да проследим един такъв сериал, нещо като продължение на клетва : поправените счупени парчета. Според мен Касъм в ретроспекцията която ни показаха преди доста епизоди не е искал да убие майката на Гюлпери, а самия Бекир това го прочетох по погледа му, но се е случило обратното и страха го е обхванал, но е виновен че е натупил невинен за да излезе чист от водата.
Накрая наистина бих искала да видя романтика между Емир и Гюлпери, сватби и три дена яли, пили и се веселили, които да са повече от сълзите в очите им, но винаги може неочаквано да последва драматичен обрат, защото един сериал ако му дадеш безкрайно продължение би се развил кой знае в каква посока и то в духа на Назиме не е ли така ? Разбира се аз нямам нищо против да продължи драмата, но все някога всяка история си има край.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 08:57 от Яница88

# 617
Добро утро момичета.
Благодаря ви за коментарите  ,  въпреки че не гледам сезона ми е интересно да ви чета заради Нали с и Кемал.
Като я знам Назмие финала сигурно ще е с нещо отрицателно. (Както направи с Назови ме по име; и Еманет/Наследство).
Приятен ден.
Ами то в цитираните сериали актьори в главни роли ги напускат и сценаристите нямат много опции след това. На мен доста по-неправдоподобна ми изглежда версията с напускането на сериала Дъщерята на посланика Неслихан Атагюл. Едва ли изоставяне на дете по собствено желание е щастливо продължение. От друга страна, вярно е, че в турските драма дизита има традиция финалите да са тъжни. Но аз се присъединявам към Ваня и вярвам, че финалът на Обещание ще е щастлив и красив.

Дано този път Назмие ни изненада и наистина има красив финал с щастлив край.

# 618
Привет !
Благодаря да  коментарите !
Аз  започнах да гледам сериала от сезон 4 /и не от началото/ , но навлязох в драмата .
Гюлпери  много ме дразнеше с това темерутско мълчание и преглъщане , но няма как да е много отворена при този нещастен живот , който е имала в семейството на дъртия прилеп .
Не напразно Саваш ми е любимия герой . Не бях разбрала ,че даже не е  син на двамата изроди и ми беше странно , че е израснал толкова фин .
Много ми харесва тандема Саваш-Емир . Емир отделно не ми е толкова  симпатичен . напоследък май се поочовечава , става по-толерантен .
Нямах впечатление от Назмие /сценаристката , нали ?/ , но не я бива много да създава  пълнокръвни образи . Явно силата и е в гадните развръзки и нещастен край за героите , което също е тъпо , защото  тези сериали  малко или много  се гледат , за да ти доставят удоволствие , че "лошите ще са наказани" , а "добрите - щастливи" .
Но като сме се хванали , ще го преглътнем до края Grinning
Това ми е трети турски сериал след "Малки убийства" и "Опасно изкушение" , на което също се включих  в по-новите сезони.
 Май ще продължа да си го причинявам  от време на време /това с турските сериали/ .  Интересни са ми по-съвременните , в които гледам  начина им на живот , обстановката в домовете , облеклото /взаимоотношенията според мен са като за пред западна публика , защото там май не живеят така освободено/ .

# 619
Сега малко по сериите по btv.

След втория неуспешен опит за развод имаше един разговор между Емир и чичо Хасан, който Гюлпери случайно чу. Тогава Емир беше изтълкувал грешно причината за отказа на Гюлпери, след като беше чул разговора между нея и Тюлай, и сподели пред чичо Хасан, че тя има чувства към него и затова се е отказала от развода. На въпроса на чичо Хасан: А ти? Емир отговори, че чувствата са взаимни.
Този момент при озвучките съм го пропуснала и все упреквах Емир, че не си признава, че има чувства към нея. Това обяснява поръчката на пръстените и гнева му, когато разбра за клетвата, която е дала.

Ванче, на мен признанието на Емир още, когато гледах серията с озвучка, ми направи огромно впечатление. Освен това двамата с Хасан разбраха, че Гюлпери ги е чула и си е тръгнала и Емир тогава според мен още повече беше сигурен, че чувства от нейна страна има, но се притеснява да ги сподели. След това беше видял и издълбаната от нея буква Е на пясъка на плажа и му стана много приятно.
Той наистина се вбеси, като разбра за клетвата. Проблемът беше, че като я пита затова ли не се разведе и тя каза "да" и той не поиска да слуша повече, въпреки че съм сигурна, че тя щеше да си каже всичко тогава, защото опита, но пак се разминаха. И оттогава все се разминават по някаква причина. То не беше отвличането на Емир, фактическия им развод, годежът със Саваш (все пак под натиск, но Емир не знаеше това в началото), злобата на Бейхан и какво ли още не. И сега желанието на бащата на Гюлпери да се върнат в Мардин. Според мен той няма идея за взаимните чувства на младите. Ако знае за тях, със сигурност ще пусне Гюлпери да бъде щастлива.
Да видим колко серии остават до финала и какъв край на историята е замислила Назмие. Все се надявам краят да е щастлив за всички, които заслужават това.
До скоро и спокойни дни на всички!

# 620
Ново от Гьокберг

# 621
Привет на всички.
Elle Ganovska, напълно подкрепям написаното.
То и сърцето на Гюлпери щеше да изхвръкне, когато чу, но момичето все още не може да осъзнае що е то лИбоФ. Засега всичко се върти около Ийт - и двамата все се оправдават с него.
Хубавото е, че Емир, все пак, вече е отворил сърцето си за чувства. Сега е нейният ред.
Пожелавам ви лек и спорен ден.

# 622
Здравейте!

Толкова отдавна не съм писала в темата и сега, решена да споделя впечатленията си с вас, се оказва, че нямам какво ново да прибавя. Продължавам да гледам сериала с удоволствие, но следя предимно епизодите в оригинал, с озвучката много сериозно съм изостанала.
     Затова и с огромно нетърпение чакам вашите разсъждения, момичета!
     Страхотни сте! Благодаря за всичко, което сте споделили, за коректните анализи и разсъждения върху действията и постъпките на героите, за плюсовете и минусите в сценария, за „залитанията” на Назмие ханъм и т.н.
     Съгласна съм с всичко, което сте написали. Въпреки някои недостатъци и неточности се радвам, че „Обещание” продължава да ни вълнува, че с интерес и нетърпение очакваме всеки следващ епизод и всички сме настроени оптимистично за един красив и очакван край на сериала.
     Тази седмица имах възможност да попрегледам сериите с бг. дублаж. Уж разбирам руски език, но с българския дублаж истински се наслаждавам на експресивните диалози, на цялата гама от чувства, които бушуват сред героите, на дълбокия смисъл и съдържание, което ми убягваше при озвучката.
     Ще изгледам целия 4-ти сезон отново и ще ми бъде приятно ако вие продължите да коментирате бг. епизодите и след приключване на сериала.
    Винаги съм казвала, че сериалът ме спечели преди всичко с великолепната игра на актьорите, а след това и със сценария.
     Харесах и  Емир, а в тандем с Гюлпери направиха страхотно партньорство. Кенан и Нарин също ме впечатляват.
     Мисля си, че Емир е любимецът и на Назмие. С такава лекота извая образа му, без да пропусне нито едно от състоянията, присъщи на всеки човек. Жив, пълнокръвен – истински, запомнящ се. Аплодисменти за Гьокберк, успя да се слее с героя си.
     Хареса ми и Саваш. Доста се притеснявах, че Назмие ще го прати в графата отрицателни герои и истински се зарадвах на обрата в неговото поведение.
     Емир и Саваш – двама силни и непреклонни мъже, които започнаха като врагове, но по всяка вероятност ще се превърнат в истински приятели.
    Другите няма да ги изброявам – всеки един от останалите герои се помни с нещо характерно и типична само за него.
    Момичета, няма да ви досаждам повече. Бъдете живи и здрави и не забравяйте да споделяте впечатленията си. Защото такива като мен чакат с интерес и удоволствие всеки ваш коментар!

# 623
Саваш и Емир са много хубави, красиви и талантливи актьори.
Очаквам с интерес новите епизоди….

# 624
Здравейте!

Толкова отдавна не съм писала в темата и сега, решена да споделя впечатленията си с вас, се оказва, че нямам какво ново да прибавя. Продължавам да гледам сериала с удоволствие, но следя предимно епизодите в оригинал, с озвучката много сериозно съм изостанала.
     Затова и с огромно нетърпение чакам вашите разсъждения, момичета!
     Страхотни сте! Благодаря за всичко, което сте споделили, за коректните анализи и разсъждения върху действията и постъпките на героите, за плюсовете и минусите в сценария, за „залитанията” на Назмие ханъм и т.н.
     Съгласна съм с всичко, което сте написали. Въпреки някои недостатъци и неточности се радвам, че „Обещание” продължава да ни вълнува, че с интерес и нетърпение очакваме всеки следващ епизод и всички сме настроени оптимистично за един красив и очакван край на сериала.
     Тази седмица имах възможност да попрегледам сериите с бг. дублаж. Уж разбирам руски език, но с българския дублаж истински се наслаждавам на експресивните диалози, на цялата гама от чувства, които бушуват сред героите, на дълбокия смисъл и съдържание, което ми убягваше при озвучката.
     Ще изгледам целия 4-ти сезон отново и ще ми бъде приятно ако вие продължите да коментирате бг. епизодите и след приключване на сериала.
    Винаги съм казвала, че сериалът ме спечели преди всичко с великолепната игра на актьорите, а след това и със сценария.
     Харесах и  Емир, а в тандем с Гюлпери направиха страхотно партньорство. Кенан и Нарин също ме впечатляват.
     Мисля си, че Емир е любимецът и на Назмие. С такава лекота извая образа му, без да пропусне нито едно от състоянията, присъщи на всеки човек. Жив, пълнокръвен – истински, запомнящ се. Аплодисменти за Гьокберк, успя да се слее с героя си.
     Хареса ми и Саваш. Доста се притеснявах, че Назмие ще го прати в графата отрицателни герои и истински се зарадвах на обрата в неговото поведение.
     Емир и Саваш – двама силни и непреклонни мъже, които започнаха като врагове, но по всяка вероятност ще се превърнат в истински приятели.
    Другите няма да ги изброявам – всеки един от останалите герои се помни с нещо характерно и типична само за него.
    Момичета, няма да ви досаждам повече. Бъдете живи и здрави и не забравяйте да споделяте впечатленията си. Защото такива като мен чакат с интерес и удоволствие всеки ваш коментар!

Въобще не досаждаш. Всичко написано от теб се припокрива до голяма степен с това, което мисля и аз.
И за мен ще е удоволствие да продължим да коментираме сериите по БТВ. Някак не съм готова да се разделя с този сериал, с Гьокберк, както и с точно тази тема и всички списващи в нея.
Хубав уикенд на всички!

# 625
Ново от Гьокберк Демирджи и Йозге Яъз.

Нови на Йозге

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 07:36 от azisiq

# 626
Днес е финала в Турция.

# 627
Днес е финала в Турция.

Тук довечера ще излезе май  еп.503 . Ние  назад ли сме с епизодите  или  това ще е финал ?

# 628
Това ще е финала.
В България не знам кога ще бъде излъчен.

# 629
Здравейте!

Дочакахме... Тази вечер ще бъдем свидетели на финала на "Обещание".
     Видяното в последния фрагмент ме изпълва с оптимизъм. Назмие ханъм ще ни поднесе това, което чакахме от дълго време - happy end за любимите ни герои, а злодеите ще се "пържат" в пъкъла.
     Доволна съм и с нетърпение очаквам последния епизод, а още с по-голям интерес ще изгледам поне последните два епизода с озвучка, че да мога да коментирам, а не да правя съчинение по картинка.
     Приятно гледане, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт