Бебешката количка - цяла наука за второ висше №47

• 83 364
  • 833
  •   1
Отговори
# 390
Да, лошо е, че никъде няма подходящи рампи, да не говорим за асансьори за бебешки и инвалидни колички. Но се учудих, че не само в България е така. Преди няколко години останах втрещена на гарата в Ница - там има толкова много влакове, в това число и международни, и нито един асансьор или ескалатор до пероните. И само куфар да мъкнеш по стълби пак не си е оферта...
А мен ме е страх ако се качва или спуска количката по релси, да не взема да се катурна заедно с нея, ако нещо се подхлъзна.

# 391
Хей мами, един въпрос от мен като начинаещ шофьор на колички 😁 Бабата купи една лятна количка на Чиполино. Преди това бяхме с комбинирана и беше лесно вдигането с крак по бордюри и високи места, ама сега тази е с много тънко желязо и имам чувството, че ще се счупи. Как ги повдигате количките? Не слагате крак на спирачката, нали? 😁

# 392
Никога не съм слагала крак, за да си надигна количката.Надигам я директно от дръжката на задни гуми.Слизайки по стълби/бордюри по същият начин.

# 393
Аз дълго време разглеждах, четох и мислих каква количка да взема за лятото. В крайна сметка си останах с Balios S. Всеки ден качвам по 20 стъпала при всяко излизане и прибиране. Да, тежка е, но пък е високо проходима за нашите варненски улици и тротоари. Поне калдаръм да беше, егати ужаса. Подлезите ги избягвам. Та си претеглих плюсове, минуси и в крайна сметка в моята ситуация Балиоса си остана най-добрия вариант. Ако живеехме в някой нормален европейски град, където не е необходимо постоянно да си гледаш в краката, щях да си купя сигурно най-евтината количка и нямаше да отделя толкова време за проучване.

# 394
  • Варна
Аз дълго време разглеждах, четох и мислих каква количка да взема за лятото. В крайна сметка си останах с Balios S. Всеки ден качвам по 20 стъпала при всяко излизане и прибиране. Да, тежка е, но пък е високо проходима за нашите варненски улици и тротоари. Поне калдаръм да беше, егати ужаса. Подлезите ги избягвам. Та си претеглих плюсове, минуси и в крайна сметка в моята ситуация Балиоса си остана най-добрия вариант. Ако живеехме в някой нормален европейски град, където не е необходимо постоянно да си гледаш в краката, щях да си купя сигурно най-евтината количка и нямаше да отделя толкова време за проучване.
Тежка ли? Аз я имам за лека тази хахах

# 395
Впечатления за количката Hot mom /Fintera/ някой има ли?

# 396
Неудобни, ненужно изчанчени и Финтерата били китайски 😃

# 397
Китайска реплика на Mima Xari.

# 398
Бях писала, че търся бюджетна лятна количка, да ви споделя, че намерих много изгодно ползвана няколко месеца easywalker Miley, излезна ми колкото едно ново Чиполино. Супер лека е, много лесно се сгъва, сенника е голям. Обаче няма база за сравнение с Balios. С него минавам навсякъде без никакъв проблем, а с Майлито с тези малки колела си е зор. За една бройка да обърна детето хаха. Иначе за път ми се струва много удобна.

# 399
Здравейте, някой с впечатления за Bebetto Flavio 2 в 1 -  https://www.bebetto.bg/index.php?route=product/product&product_id=121 ?

# 400
  • Седмото небе
Имам спомен, че сравнително скоро се обсъждаше тази количка. На мен ми беше направил впечатление интересния милитъри десен. Потърсете в търсачката и сигурно ще излезе.

# 401
  • Anywhere
Аз неведнъж съм препоръчвала Бебето Флавио в темата. Моя приятелка я кара в момента е един прекрасен зелен цвят и е много доволна от всички екстри. Движи се леко по всякакви терени и не е безумно тежка. Идва си и с всички аксесоари, което е голям плюс! Сенниците са големи и със секции за проветрение сега в жегата!

# 402
Момичета, колебаем се между Mutsy Nio, Uppababy Cruz V2, Mamas and Papas Strada и Easywalker Harvey2. Коя ще препоръчате?

# 403
Като бивш ползвател на Ниото, бих избрала нея. Страдата също не изглежда лошо, но е с по-малки гуми, а приблизително същите килограми. И двете могат да се ползват без кош за новородено. Като недостатък мога да отбележа малките сенници и на двете.
Писала съм мнение за Нио в предишни теми, като съм отбелязала и негативните страни - pine green тапицерията избелява. Поне едишъна от 2019. Други цветове с подобен проблем не съм видяла. Отделно, тъпия дъждобран за лятната седалка. 60 лв., а не можеш да го сложиш, когато седалката е напълно легнала. Бял кахър, но дразни.
Към момента, сестра ми я ползва с нейното бебе. Единственото, което и се наложи да направи е да смаже лагерите на колелата. Нещо, което е профилактика за всяка количка.
Винаги препоръчвам да се погледне и Nuna Mixx и Nuna Triv. За мен са рекрасен избор и ако сега купувах, щях със сигурност да взема една от двете.
Другата ми голяма любов е Joolz Hub или Hub+. Ако имате възможност, погледнете ги. Страхотни са и двете.

# 404
Супер полезно, благодаря! 💕 Опитах да намеря Joolz Hub и Hub+, но не ми се получава. Има ли ги някъде в БГ или само на доверие от ревюта и се поръчва от чужбина?

Общи условия

Активация на акаунт