Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 70

• 41 602
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Момичета, как се борите с киселините и рефлукса (6м съм)?

Газирана вода само ми помагаше. Видях кои храни го причиняват и ги изключих + спях на високи възглавници (понякога почти седнала).

# 406
За сега с малко сода с вода аз ги боря, защото газираната вода ми причинява още по-голяма трудност с ходенето до тоалетна.

# 407
Аз потушавах киселините с газирана вода или айрян с газирана вода. Но в 8м нещата станах непоносими и нищо не ми помагаше. Взех си ето тези хапчета и при мен определено имаха ефект.
Скрит текст:

# 408
За киселините и най-вече рефлукса, почти постоянно дъвча дъвка. Толкова дъвки не съм дъвкала в живота си. Ако не мога да спя, пия Гавискон. Задължително висока възглавница.

# 409
Эдравейте, в средата на 12 седмица съм (11+3) и вчера эа първи път от много седмици се чувствах по-добре. Не съм повръщала и веднъж, но въпреки това съм все още на лекарства (вомекс 150 мг). Може би е глупав въпрос, но имахте ли някакви симптоми/энаци, че гаденето си отива? Не энам как да се иэраэя по-добре. :Д Имам предвид, че ме е страх да спра лекарството от раэ, последният път като го направих и повръщах на следващия ден над 10 пъти и ми беше мноого эле. От друга страна от вомекс-а спя адски много, има си и странични ефекти.

Просто се чудя дали гаденето си отива от раэ или е по-скоро постепенно и също толкова постепенно да спра поддържащите ме лекарства. Веднага ли ви се доядоха всички храни, апетита се върна с пълна сила или отне при вас седмици да можете да ядете нормално отново? Аэ още съм на кисели ябълки, праскови и солети и понякога-ръжен хляб.

# 410
При мен гаденето отминаваше постепенно, като понякога пак имаше дни, в които не ми е ок. Апетит имам чак сега, в края на 9ти месец. Иначе просто хапвах, защото трябва, предимно по-леки неща и се насилвах за месо, заради бебето. Честно да си кажа, ако не беше бебето и ниския ми хемоглобин, можех да карам на моркови и вода.

# 411
При мен като че ли изведнъж изчезна и също около 11та седмица. Оттогава вече се чувствах страхотно и можех да ям всичко.

# 412
  • София
При мен гаденето уж към края на 3м спря и рязко в 4м почнах да повръщам по няколко пъти на ден. Някъде към 5м почна да отшумява малко по малко и в 6м вече всичко беше наред. Никога не съм имала жесток апетит през всички месеци. Даже много много не ми се ядеше до края. В лятото и жегите пък съвсем.

# 413
Благодаря ви эа мненията!

# 414
Здравейте, момичета! Бременна съм в 19г.с с близнаци. Когато се движа или возя в кола имам усещането, че корема ми се подува и втвърдява,а в същи време като го пипна е меи кожата така ми се опъва, че ще се пръсне. Като легна и всичко минава. Усещането е много неприятно, а в същото време доктора казава, че няма контракции. Някой в същото положение?

# 415
При мен също ставаше по време на пътуване, точно контракции са си. При прегледа при лекаря явно не е доловил, защото не е имало тогава. Стягане и втвърдяване на корема са контракции. Добре е да се следи дължината на шийката, защото в някои случаи те могат да доведат до скъсяване. При мен нямаше проблем, имах ги през цялата бременност, но нямах скъсяване на шийката и си родих малко преди термин.

# 416
При мен също ставаше по време на пътуване, точно контракции са си. При прегледа при лекаря явно не е доловил, защото не е имало тогава. Стягане и втвърдяване на корема са контракции. Добре е да се следи дължината на шийката, защото в някои случаи те могат да доведат до скъсяване. При мен нямаше проблем, имах ги през цялата бременност, но нямах скъсяване на шийката и си родих малко преди термин.
Преди седмица бях на преглед и шийката е перфектна. Пия но шпа и магнезий, но няма ефект.

# 417
Да, това изписват, все пак напомняйте на лекаря да проверява като ходите на преглед.

# 418
И с двете бременности имах много втвърдявания. Това са си контракции, също при пътуване или вървене, нищо, че почти нямам качени килограми. Бях на доста висока доза магнезий, която намаляваше броя, но въпреки това си имах някакви. Вече спрях магнезия, защото раждането наближава. Както са казали по-горе, ако не влияят на шийката, просто се примирявате с дискомфорта, избягвате прекомерно движение и пътувания, доколкото е възможно.

# 419
  • София
При мен също се получаваха, някъде началото на 7м почнаха. Бях на 3х2 магнезий до началото на 9м. Имах леко скъсяване на шийката и всеки път проверяваше АГ, накрая все пак преносих няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт