Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 70

• 41 607
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Лично аз съм винаги с ниско кръвно, но тези дни ми е високо. Предполагам заради хормоните сега от бремеността. И не зная какво да правя докато чакам  да  ми дойде времето за женската консултация.

# 391
  • Пловдив
С главоболие и гадене си го карах на стискане на зъби и търпение. Нямаше спасение и изведнъж в момента, в който влезнах в 4- ти месец всичко се оправи и бях супер. Търпение му е майката в първите месеци Simple Smile

# 392
Лично аз съм винаги с ниско кръвно, но тези дни ми е високо. Предполагам заради хормоните сега от бремеността. И не зная какво да правя докато чакам  да  ми дойде времето за женската консултация.
Ако имате високо кръвно, говорете с лекаря си. Високо кръвно по време на бременност не е ок, вероятно и проблемите с главоболието са от там. Иначе обезболяващи различни от парацетамол разрешени няма, но ако проблема е от кръвното, каквото и да пиете няма да помогне, докато не го коригирате.

# 393
Иска ми се да събудя дискусия по една друга тема:
Пътувате ли/карате ли с колан?
Знам, че бременните жени са освободени по закон, но аз не искам да пътувам без колан. Смятам, че при евентуално произшествие, вредите от липса на колан може да са големи.
Обмисляте ли ползване на колан за бременни? Аз разглеждам в момента, но не съм сигурна какво точно е важно да се гледа.

# 394
Здравейте момичета, в крайна сметка направих спонтанен аборт - от неделя всеки ден ходех на прегледи, сакът си беше там, но кръвотечението се усили и днес лекарят ми каза, че не вижда нищо в матката, да изчакам няколко дни и след 2 седмици да отида да се види дали се е изчистило само. Лекарката при която ходех ми каза утре пак да ида при нея и тя да види и да пусна пак чхг да видим дали пада и така да прецени дали ще трябва абразио. Според вас има ли смисъл пак да ходя толкова скоро и пак да пускам чхг?

# 395
Ava-maria, съжалявам за развоя при теб. Аз бих отишла и при другата АГ. За всеки случай.

Welt, аз си взех с предната бременност специален колан и ми беше много удобен. Активен шофьор съм и не бих искала да карам без колан.

# 396
Здравейте момичета, в крайна сметка направих спонтанен аборт - от неделя всеки ден ходех на прегледи, сакът си беше там, но кръвотечението се усили и днес лекарят ми каза, че не вижда нищо в матката, да изчакам няколко дни и след 2 седмици да отида да се види дали се е изчистило само. Лекарката при която ходех ми каза утре пак да ида при нея и тя да види и да пусна пак чхг да видим дали пада и така да прецени дали ще трябва абразио. Според вас има ли смисъл пак да ходя толкова скоро и пак да пускам чхг?

Потърсете второ мнение, няма да е излишно. Беше ли ви изписан препарат за задържане, предвид кървенето?

# 397
  • Пловдив
Шофирай активно до деня преди да родя. Бях с колан почти до края, може би след 37-ма седмица вече не го слагах, че много стягаше.

# 398
Аз не шофирам сега, защото получавам контракции внезапно и може да стане беля. Но колан слагам винаги дори, когато не се возя до шофьора, стандартния колан. Мисля, че имаше определена седмица, след която може да си без колан, но не ми се рискува.

# 399
  • София
Слагах колан, но само горната част. Спрях да карам към 3м, после почна извънредното положение, а след това толкова ми беше пораснал корема + контракции от 7м, че само се возих. Не съм си вземала колан допълнително, прецених, че мога и без него.

# 400

Потърсете второ мнение, няма да е излишно. Беше ли ви изписан препарат за задържане, предвид кървенето?

Така и не ми изписаха нищо понеже искаха първо да тестваме чхг. В неделя беше пуснато грешно изследване, а следващото изследване от понеделник излезе
днес и вече беше късно. В сака не се виждаше ембрион и заради това имаха съмнение дали въобще да ми изписват нещо.

# 401
Момичета, как се борите с киселините и рефлукса (6м съм)?

# 402
Момичета, как се борите с киселините и рефлукса (6м съм)?

На мен много ми помагаше газирана вода и домашен айрян (просто кисело мляко и вода, без сол).

# 403
  • Седмото небе
Чаша газирана вода и после ментов бонбон. След два опита такива, ако пак продължат, което обикновено се случваше вечер, смуквах и един Талцид. Спях и на две-три възглавници.
Талцид си бях взела и за болницата, но не ми потрябва. Постъпих по спешност и с раждането киселините, с които почти бях свикнала,  магически изчезнаха. И до сега 5 месеца по-късно няма и помен от тях.

# 404
_Bella_Mi_ , аз от началото пия комбинация от газирана вода Перистерка и вода от кана, че ми помагаше за гаденето, но си имам и запаси от Rennie, което моментално почти решава проблема с киселините и си е подходящ за бременнни.
Welt, аз съм активен шофьор и също ги заглеждам тези колани за бременни, но не знам до колко ще са ми удобни. Към момента карам само с горната част на колана.

Общи условия

Активация на акаунт