Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 70

• 41 624
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте момичета, бях на първи преглед в понеделник и се видя само плодно сакче - лекарката, каза че съм в 5 гс +4. Днес имам леко кафяво зацапване и се притеснявам. Следващия ми преглед е в четвъртък. Четох, че може да се изпишат някакви неща, но не знам дали това не е ако вече се е видял ембрион? Дали да се обадя на лекарката в понеделник и да я попитам, ако продължи?

Здравей! Била съм в същата ситуация и ми изписаха лекарства, веднага след като се видя сакчето. Моето мнение е да се обадите на лекарката в понеделник, вместо да чакате до следващия преглед. Успех!

# 346
Няма никаква пречка да се изпише препарат за задържане и преди да се е видял ембрион. Обади се най-добре на лекаря си.

# 347
Дали мога да звънна в неделя? Видях, че се е усилило през нощта. Sad

# 348
Звъннете на лекарката или отидете в спешното.
Дали мога да звънна в неделя? Видях, че се е усилило през нощта. Sad

# 349
Ава, стискам палци за вас!

# 350
Бях на преглед. Лекарката каза, че се вижда само сак, но вътре няма нищо и това може да доведе до спонтанен аборт. Пуснах чхг и много не разбирам резултата, но тя каза, че е нисък и да го повторя след 48 часа. Пише свободен b-hcg - 1.04 IU/L. Наистина изглежда много нисък и загубих надежда.

# 351
А какви са референтните стойности? На мен ми изглежда като отрицателен този резултат.

# 352
Бях на преглед. Лекарката каза, че се вижда само сак, но вътре няма нищо и това може да доведе до спонтанен аборт. Пуснах чхг и много не разбирам резултата, но тя каза, че е нисък и да го повторя след 48 часа. Пише свободен b-hcg - 1.04 IU/L. Наистина изглежда много нисък и загубих надежда.
Имате ли снимка от ехографа?

# 353
  • Г. О.
Здравейте. Глюкоза 4,83 в последния триместър добре ли е?

# 354
Имате ли снимка от ехографа?
Да, това е снимката:

Резултатите въобще не ги разбирам - казаха ми след 48 часа да направя пак.

# 355
Здравейте. Глюкоза 4,83 в последния триместър добре ли е?
Да, абсолютно нормална стойност.

# 356
Резултатите въобще не ги разбирам - казаха ми след 48 часа да направя пак.

Има някакъв проблем, в лабораторията са Ви изследвали свободното ЧХГ, а не общото - защо така? Това едва ли е кръвният тест за бременност, който лекарката е поискала. Обикновено свободното ЧХГ се изследва само при оценка на риска при биохимичния скрининг.

# 357
  • Г. О.
Radeva, благодаря!

# 358
Здравейте !
В 9 г.с. съм ,тея дни не мога да стана от леглото ,много съм отпаднала.Преди малко реших да си измеря температурата-37,3 е.Нормално ли е това?

# 359
Ava, наистина има някаква грешка явно. Референтните стойности са съвсем различни, а и по снимката на ехографа със сигурност ЧХГ ви е доста по-високо. Аз бих пуснала утре отново.

Общи условия

Активация на акаунт