Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 70

• 41 537
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета, не знам дали това е мястото на което трябва да попитам, но все пак бихте ли ми препоръчали метилирана фолиева киселина, която да е под формата на някакви капсули или нещо подобно, което да не е типичното необлицовано хапче, защото имам проблем с преглъщането им ...

На мен ми бяха изписали фолиева киселина под формата на спрей:
https://apteka.framar.bg/30085459/%D1%82%D0%BE%D0%BF-%D1%84%D0%B … 9-20-%D0%BC%D0%BB
Пак е метилирана форма. Нямам представа как е на вкус обаче, защото аз си предпочетох таблетките..

# 571
Здравейте, могат ли честите прегледи при АГ в първи триместър (7 г.с.) да навредят? Под чести имам предвид веднъж седмично с вагинален ехограф.

# 572
  • Седмото небе
Е колко са чести тези прегледи? Вие сте едва в 7 гс? Сигурно и скоро е установена бремеността... Предполагам най-много 2 или 3 пъти са ви гледали до момента... При добър специалист и внимателни прегледи с този вид ехограф вероятността за нещо неприятно е абсолютно минимална, почти 0. Лекарите са наясно и си знаят работата. Е повечето де...
Или пък вие сама ще искате да ходите всяка седмица? Но пък защо?

# 573
Здравейте, могат ли честите прегледи при АГ в първи триместър (7 г.с.) да навредят? Под чести имам предвид веднъж седмично с вагинален ехограф.
Не, само доплер-а е опасен эаради эатопляне на плода доколкото энам, но той не се полэва в толкова ранна бременнпст. Освен това добрата апаратура има вградени сенсори, които предотвратяват преэатопляне и при доплера, но не бива да се прилага често въпреки това.

Нормалният вагинален ехограф с две думи не е опасен, само не виждам смисъл да е всяка седмица, но всеки си энае.

# 574
от 6-7гс до 10гс  имах поне 4 прегледа с вагинален ехограф. някои през 3дни... беше ми изключително неприятно, но бебка вече е на 3 месеца. предполагам, че стига лекарят да е внимателен и да няма някакви предпоставки за проблем, не би трябвало да навреди...

# 575
Не.

# 576
Здравейте, тази вечер заваля много силен дъжд и бързах да се прибера и прибягвах леко и след известно време видях малко зацапване на салфетката. Случвало си е се при други. Имам час за утре сутрин при лекаря си. 🙏🙏🙏🤞🤞🤞

# 577
Аз прекарах бременността си без зацапвания, но АГ ме предупреди, че в начална бременност са нормални леки кафеникави зацапвания около дните, в които идва цикълът по принцип. Доколкото си спомням ти си в 7-8-ма седмица? Ако е еднократно и леко - няма повод за притеснение. Ако продължи или се усили - спешен кабинет. Ако видиш ярко червено - по най-бързия начин. Но го казвам просто информативно, не мисля, че имаш повод за притеснение.

# 578
Здравейте, тази вечер заваля много силен дъжд и бързах да се прибера и прибягвах леко и след известно време видях малко зацапване на салфетката. Случвало си е се при други. Имам час за утре сутрин при лекаря си. 🙏🙏🙏🤞🤞🤞

Със сигурност не е от эатичването. Дори джогингът е поэволен и по време на бременност, спортът като цяло е много полеэен в умерени количества и беэ вдигане на тежести.

Иначе да, эацапвания са нормални, но трябва да се уточнят с лекар.

# 579
Благодаря ви Simple Smile За Надежда става дума значи няма да го пуснат

за Надежда:
Подкрепям на Марч мнението - питайте.
Наскоро (преди месец сигурно) разрешиха присъствие на бащите на раждане, ако са имунизирани.
Питах нашата докторка дали може да дойде на преглед и каза същото - ако е имунизиран със сертификат. ММ е имунизиран, ама тогава не беше с мен.
Затова пък на фетална (при Чачева) не го пуснаха като казаха, че още не е разрешено. Така че явно напълно зависи от лекаря, болницата засега е регулирала само присъствие на раждането.

# 580
Разбира се, че зависи от лекаря. Дори и болницата да разрешава, всеки лекар има право да прецени дали да пусне придружител в кабинета. Все пак, това засяга и неговото здраве. Така че е най-логично да се пита самия АГ.

# 581
Дами,

Следя се вече 7 месеца в една болница, в която ми издават и болничен ( вече 4 месеца) .
Искам последните месеци да се следя в друга, в която следователно и да родя.

Изобщо не ми се иска да предупреждавам сегашният лекар, защото именно това е причината да се махна ... Задължително ли се уведомява здравното заведение, когато вече няма да съм на женска консултация там? С болничният ще има ли проблем, че ще бъде издаван от друг лекар и съответно болница?

# 582
Доколкото знам аз, само се взима направление от личния лекар за смяна на АГ и отивате с това направление при новия лекар и не дължите обяснение на никой за нищо. После просто Ви продължават болничния.

# 583
Вземате направление за преизбор мисля че направлението беше номер 11. Аз сменях наскоро. На никого не съм казвала, автоматично системата те записва при новия АГ и те маха от стария. Но ако имаш издаден картон незнам как стои въпросът с него, аз все още нямах.

# 584
Да, имам картон издаден и двете клиники са частни , та аз не съм използвала направление никога..

Общи условия

Активация на акаунт