Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 846
  • 442
  •   1
Отговори
# 285
Ако съм се отрязала дори и в същата стая пак може да не го чуя, че се е задавило /пу-пу/. Бебето спи при нас, ама не щото на него да му е добре, ами щот ние да спим по добре и да не ставаш до кошарата, да люлееш и така. В леглото до теб по лесно успокояваш и мижаш да спиш едновременно.

# 286
Ами мойто не ревеше, а започваше да си смучи шумно пръстите. Това не бих го чула от друга стая.
И това е опасно ако не се чуе, защото..?
Ами ако се задави и умре ? Щото майка му си спи необезпокоявана в другата стая ?
Има и едно нещо, наречено СВДС.
Има и друго- ПКП

# 287
buttercake ,ами ако ти се задавиш и ***** ко прайм ? Абеее яяя си гледайте животите и децата , защо спорите по цял ден кое е правилно и кое не то е ЯСНО че всеки човек е различен всеки има различни виждания над нещата и приема нещата различно кое е правилно и кое не . Защо по цял ден се чудите коя да нападнете че е лоша майка , защото не гледа детето си като  ВАС , ами разбира се че няма да го гледа по вашия начин а и в днешно време има толкова информация навсякъде кое как е правилно и всеки различно ти казва, затова някакси правиш нещата както ти ги усещаш и чувстваш това е.

# 288
Номера е да НЕ КОМЕНТИРАШ, да НЕ КАЗВАШ. Ама никъде - кое как правиш, защо го правиш и т.н. В бг мама има много хора и страничния поглед е полезен, но напоследък гледам да не коментирам и да не питам, защото все ще се намери някой да те захапе. По същия начин в групите за майки, дори и на живо. Кимаш и казваш и аз така, правиш си каквото си знаеш и си свиркаш.

# 289
Е, така е, ама си има някои неща, които са откровено опасни като задушаване, ранно захранване преди 5м, даване на кисело мляко на новородено или вода през нощта, че да почивал стомаха, топене на биберони в мед и още редица безумици, които са ОПАСНИ за живота и здравето на бебето. Естествено, че ще кажеш и ще коментираш. Някои неща не са както ние си преценим, а си има стандарти и нещо, наречено СЗО.

# 290
buttercake ,ами ако ти се задавиш и ***** ко прайм ? Абеее яяя си гледайте животите и децата , защо спорите по цял ден кое е правилно и кое не то е ЯСНО че всеки човек е различен всеки има различни виждания над нещата и приема нещата различно кое е правилно и кое не . Защо по цял ден се чудите коя да нападнете че е лоша майка , защото не гледа детето си като  ВАС , ами разбира се че няма да го гледа по вашия начин а и в днешно време има толкова информация навсякъде кое как е правилно и всеки различно ти казва, затова някакси правиш нещата както ти ги усещаш и чувстваш това е.
И какво като пукна аз ? Важното е бебето да е добре. Моят живот не е важен. Така разсъждавам аз, за теб не знам. Всяка жена си преценява кое и е приоритет.

# 291
Е, така е, ама си има някои неща, които са откровено опасни като задушаване, ранно захранване преди 5м, даване на кисело мляко на новородено или вода през нощта, че да почивал стомаха, топене на биберони в мед и още редица безумици, които са ОПАСНИ за живота и здравето на бебето. Естествено, че ще кажеш и ще коментираш. Някои неща не са както ние си преценим, а си има стандарти и нещо, наречено СЗО.
Ами то и сега ги има тези неща. Много майки вече са почнали захранване, но е безмислено да се размахва пръст, те няма да променят нищо.
Скоро коментирах една публикация, че при вас бебо яде в едни и същи часове, а при другите не е така. Казах, че се препоръчва будене на бебето, за да се свикне с режима - изядоха ме с парцалите, една мама направо се засегна. Така и не разбрах защо.
И какво като пукна аз ? Важното е бебето да е добре. Моят живот не е важен. Така разсъждавам аз, за теб не знам. Всяка жена си преценява кое и е приоритет.
Това ми се струва погрешно, но това е за мен.

# 292
И за всички тези неща информация следва да се получи от личния лекар на детето, а не от група майки в обществен форум, които даже не познаваме. А преди 40 години СЗО е имало съвсем различна идея за отглеждането на децата и вероятно след още 40 пак ще има коренна промяна в позицията си.
Освен това личният лекар е достатъчно културен човек и няма да подходи към въпроса с агресията на някои потребителки във форума, които реагират, ще кажеш сме провесили бебето на един крак през балкона на 6 тия етаж.
Недай Боже нещо да се случи, ама и да си в стаята, пак може да се случи. Както и да си влязла до тоалетна. Какво правим тогава? Вземаме бебето с нас в тоалетната всеки път?
Жертвоготовната позиция "да пукна аз, а не бебето" ми идва в повече.

# 293
Как така не е важен? За детето е важно майка му да е жива, естествено.

# 294
Съвременните бебефони улавят и шепот и движение и прелитаща муха в абсолютно тъмна стая. А въпросната стая обикновено е на две крачки.

# 295
# 296
С устройтво след годинка. До 1 годинка искам бебето ми да си спи в стаята, където спя и аз, до моето легло в кошарка. Искам да го виждам и чувам, на живо, не през устройство. Искам и то да ме усеща до себе си.

# 297
С устройтво след годинка. До 1 годинка искам бебето ми да си спи в стаята, където спя и аз, до моето легло в кошарка.

Ами супер, това си е правилно за теб и твоето дете. 😉 За мен след годинката би било много трудно да го отделя.

# 298
С устройтво след годинка. До 1 годинка искам бебето ми да си спи в стаята, където спя и аз, до моето легло в кошарка.

Ами супер, това си е правилно за теб и твоето дете. 😉 За мен след годинката би било много трудно да го отделя.
По принцип отделянето е трудно, само когато сте спяли заедно в едно легло. В нашият случай не става въпрос за това. Ние с мъжа ми спим в едно легло, децата никога не спяли при нас. Кошарката им беше близо до спалнята.
Аз имам 2 деца и съм си ги гледала по този начин и не е имало проблем, когато след годинка ги преместихме да си спят в тяхната си стая. Първите години имахме бейбифон. Сега вече са големи и го махнахме.

# 299
И ние имаме две деца. Второто е на почти две. Бейбифон ползвам само за да чуя дали се е събудил ако съм на долния етаж. Нощно време стаите са на една крачка и не ми е нужен вече.
По принцип всяко дете е различно и трудностите свързани с неговото отглеждане са различни. Сега на теб Бътъркейк, може една майка, дето е спала с детето си до две годишна възраст в леглото да дойде и да ти каже, че е искала да си усеща детето до нея през цялата нощ, а ти, дето си слагала детето си да спи в отделна кошара, хич не си го усещала. Затова не е хубаво да налагаме мнение, защото всяко дете е различно, както и всички родители сме различни.

Общи условия

Активация на акаунт