Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 845
  • 442
  •   1
Отговори
# 270
  • France
Защо?! Забранено ли е да спиш отделно?

# 271
# 272
И аз не съм спала с дъщеря ни в една стая, на първия месец я отделих. Не сметнах да го обсъждам с форума и даже не го обсъдих с него.
Достаъчно ми беше да го обсъдя с баща й.
Сина ни, по стечение на обстоятелствата спа с мен до 7 ми месец, но определено си пречехме и аз постоянно го будех. Оттогава спим в отделни стаи, също.

# 273
Чисто инстинктивно, не ви ли се е искало да сте до бебето в първите му дни? Как сте разбирали, че е гладно през нощта, ако не пищи вече с пълно гърло? Как точно сте им пречили, като в началото бебетата не се впечатляват от звуци? Не знам...

# 274
  • France
В типичния бг апартамент бебето никога не е достатъчно далеч, че да не го чуваш.

# 275
Ами мойто не ревеше, а започваше да си смучи шумно пръстите. Това не бих го чула от друга стая.

# 276
Ами мойто не ревеше, а започваше да си смучи шумно пръстите. Това не бих го чула от друга стая.
И това е опасно ако не се чуе, защото..?

# 277
Защото няма да го нахраниш... например.А пък си е важно.

# 278
Защото няма да го нахраниш... например.А пък си е важно.
Гладно бебе ще чуеш и ще го разбереш веднага.

# 279
Е то стигне ли се до там, да се чува... Работата е изтървана. Новородените нямат търпение. Две деца съм родила и за двете съм се притеснявала през първите месеци, дишат ли, не дишат ли през нощта. Как ли пък ще ги оставя в друга стая. Дори и да има друг човек в другата стая, инстинктивно, не ви ли се иска да сте до бебето?

# 280
  • France
Това си ти, другите хора са други виждания по въпроса. И двете позиции са верни.

# 281
Някак си не успях да пропусна ни едно хранене на двете ни деца. А се опитвах. Бейбифонът е прекрасно устройство, улавящо звука до шепот. Но, съпругът ми ни веднъж не го чу. Явно е въпрос на нагласа. Нямам идея вашите бебета от какво се впечатляват. Нашите и двете се впечатляваха и от звука на телевизора, и от играещите светлини.

# 282
Спането в друга стая за мен е неудобство за майката. Това да станеш 3-4 пъти през нощта, да отидеш до другата стая, да накърмиш бебето /това може да отнеме и половин час при новородено, а ти да стоиш будна/, да го оставиш, да се върнеш в твоята стая... и това 3-4 пъти всяка вечер с месеци наред си е сериозно недоспиване. Аз си спях с бебето, кърмех легнала, като се разбута тикам да цоца и си дремя, нито се разбуждам, нито ставам, нито нищо и не усетих особена липса на сън. Все още си спи при нас детето на почти 2г. Та, според мен е доста натоварващо за майката спането в отделна стая. Но ако на някой пък му е удобно така, коя съм аз да наливам акъл.

# 283
Ами ако се задави и умре ? Щото майка му си спи необезпокоявана в другата стая ?

# 284
Ами ако се задави и умре ? Щото майка му си спи необезпокоявана в другата стая ?
Има и едно нещо, наречено СВДС.

Общи условия

Активация на акаунт