Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 511
  • 442
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Моите деца висят в Дискорд. Постоянно. Аз нямам проблем със самото приложение.  Дискордът е популярен като се играе, защото като се играе дискордът се свързва с тези, които играеш и обосбява групи. Прави нещо като чат-канали с тези с които играеш в момента и не заема целия екран. Моите говорят с деца, които познавам. Точно в момент единия обяснява на братовчед си как се играе фар край. Другите двама играят амонг ъс един срещу друг в смесена група с приятели на двамата.

Андариел - уверявам те, грам няма изостаналост. А интернетът ни е един от най-добрите в света, с най-добра скорост и покритие в цялата страна.

# 331
Мен ме пуснаха веднъж, но аз се чувствах толкова некомфортно, че повече не пожелах да спя у други хора, но стояхме сами без проблем. Проверяваше ни баба ми, живееше на десетина минути от вкъщи. Нямахме мобилни телефони, но и времената бяха по-спокойни. До нас имаха достъп само хора от обръжението си, а не като сега с чатове и какво ли не.

Скрит текст:
Аз съм пълно куку на тема телефони и интернет. Онзи ден звъни телефонът на сина, номер от чужбина. Носи телефона, вдигам, мъж с нисък тембър търси "Бианка". И аз като го подхванах; кликнах на запис разговора, веднага му записах името и откъде звъни. Човекът обяснява пет пъти, че този номер му е звънял (не беше) и аз го разпънах вербално. Звъни след десет минути да се извинява; объркал номера, трябвало да е друг код отпред (добро утро!), но държеше да обясни, че не звъни на малки деца. Викам: "Силно се надявам за Вас да е така, но доверие на непознати нямам." Хън-мън, това е истината.

# 332
  • France
Хм, сложно... как да обясниш на едно дете къде са лимитите и каква е разликата.

# 333
  • София
Не говоря за интернета, а за мащаба. При нас може да стане като описаното от Анонимен, но е ми се струва по-малко вероятно.

# 334
  • France
А откъде си сигурна, че вече не е?

# 335
  • София
Няма как да съм сигурна. Нашите навремето не можеха да си джиткат из мрежата където им падне. Знаехме всички акаунти и контакти.

# 336
  • Пловдив
Няма как да съм сигурна. Нашите навремето не можеха да си джиткат из мрежата където им падне. Знаехме всички акаунти и контакти.
Само си мислила така.

Децата ми са толкова по-грамотни от мен в това отношение, че могат да скрият каквото решат. Гледам 10 годишния е почнал да пише код, ще го хвана какво прави в интернет ... точно никога.

Мисля, че децата на повечето от нас са по-грамотни от нас, с единици изключения възрастни които работят свързани с кибер сигурност, интернет приложения и подобни.

# 337
  • София
Няма как само да съм мислила така, защото всичко минаваше през нас и тогава дори приложенията не бяха толкова много и толкова популярни. Определено не бяха по-грамотни от нас.

# 338
  • Пловдив
Андариел не изглеждаш чак толкова грамотна технологично, че грамотно дете да не може да те заобиколи. В момента големия ми син само се изхили. Мога да го спра само ако му прибера физически телефона, таблета и лаптопа. Обаче той е в клас и училище, които са изцяло във виртуална среда, нямат учебници и ходи на училище с лаптоп. Та няма как да му го прибера и да искам да си напише домашните.

# 339
  • София
Ох, не ми се обяснява, но приеми, че зная и толкова. Няма какво да го обсъждам повече. Нашия въпрос навремето сме го решили като му е било времето. Тогава малкият ти син още не е бил роден, когато ние е трябвало да решаваме безопасността на децата в мрежата.

# 340
  • Пловдив
Е добре, преди 15 години може. Я се опитай сега. С онлайн обучението, лаптопите постоянно на разположение.

# 341
  • София
Работата трябва да е по две направления - мотивационна и софтуерна. Ако толкова реши да се прави на интересен, може да заобиколи мотивационната, но ако има друг, който разбира повече от него и му направи съответните настройки, трудно ще ги заобиколи. Малките се правят на голямата работа, но винаги може да се намери възрастен, който да контролира. Все пак има хора, на които това им е работата, да се занимават с такъв софтуер за безопасност на децата.

# 342
  • Пловдив
Андариел - гола вода си. Мъжът ми, разбира достатъчно ( и много повече от теб) сложил парола на биоса. Заварих големия син да мести един джъмпер на дъното за да преодолее тази парола.

# 343
  • София
Да, разбрах, детето е по-умно от баща си. Simple Smile

Затова казах, че се работи и по мотивационтата линия, да разберат, че има неща, които не трябва да правят, вместо да се правят на интересни.

# 344
  • Пловдив
Горе-долу натам отива. Отваря телефона, пише "хау ту байпас пасуорд" и гугъл си казва. Примерно моето намерило за джъмпера.

За мотивационната линия си правя. Обяснявам, разговаряме, говоря, пак обяснявам, опявам, мърморя, пак разговаряме, от време на време викам, пак говоря.

Общи условия

Активация на акаунт