Отговори
# 330
Здравейте! Мислихте ли вече за изписването и какво ще занесете?

# 331
Мен още в събота ме изписаха. Пия си хапчетата, сърбежа продължава, но през деня е търпимо положението. В четвъртък ще пускам пак изследвания да видим как ще са, а след това съм и на преглед при Аг-то, които ме следи да видим той какво ще каже за раждането. До към 36-37г.с. всяка седмица ще правим контролни чернодробни изследвания (надявам се да не се покачват стойностите) и ще преценяваме какво да правим според тях. Трябва много стриктно следене и на бебчето.. най-вероятно всяка седмица ще ходя и на тонове, нищо че още съм почти 33-та г.с. Честно да ви кажа нямам търпение вече да раждам и нещата да се успокоят малко, добре че и детето върви с 2 седмици напред, та ако се наложи спешно секцио поне да е натрупала килограми.. Hug

# 332
Момичета, някоя ползва ли овлажнител за въздух? Може ли да ми препоръчате някой, че не съм сигурна, че разбирам нещо 👀
Бибонс, как си? Усмивке?
Ние вкъщи използваме Xiaomi mi smart antibacterial, доволни сме доста. За мен недостатък е, че е малко по- обемен.

# 333
Момичета, някоя ползва ли овлажнител за въздух? Може ли да ми препоръчате някой, че не съм сигурна, че разбирам нещо 👀
Бибонс, как си? Усмивке?

Лило, Направиха ми пълни изследвания и на мен, всичко е наред, освен чернодробните показатели - имам завишени асат, алат и билирубини. За щастие не са фрапиращо завишени, но не са и в норма. Започвам да пия Трансметил. Усмивке, ти какви хапчета пиеш? Тези дни съм и на гастроентеролог, за да ме види и той. АГ каза, че не било холестаза, но какво е, не знае Grinning Дано гастрото да ме осветли Grinning И моят сърбеж през деня е доста по-добре и поносим, но настане ли вечер... няма спане Confused Само се въртя в леглото и заспивам някъде на разсъмване. Усмивке, при теб какво налага секциото? Заради холестазата ли искат или има и друга предпоставка? Моята АГ каза, че мога да родя нормално, но евентуално може да се наложи предизвикване на ражданети към 37-38 г.с. Thinking

# 334
Бибонс, как си? Усмивке?

Лило, Направиха ми пълни изследвания и на мен, всичко е наред, освен чернодробните показатели - имам завишени асат, алат и билирубини. За щастие не са фрапиращо завишени, но не са и в норма. Започвам да пия Трансметил. Усмивке, ти какви хапчета пиеш? Тези дни съм и на гастроентеролог, за да ме види и той. АГ каза, че не било холестаза, но какво е, не знае Grinning Дано гастрото да ме осветли Grinning И моят сърбеж през деня е доста по-добре и поносим, но настане ли вечер... няма спане Confused Само се въртя в леглото и заспивам някъде на разсъмване. Усмивке, при теб какво налага секциото? Заради холестазата ли искат или има и друга предпоставка? Моята АГ каза, че мога да родя нормално, но евентуално може да се наложи предизвикване на ражданети към 37-38 г.с. Thinking

При мен АЛАТ ми беше 60, като за 2 дни се покачи на 180, а в петък (след като вече бях започнала хапчетата спадна на 113), не знам как върви сега (ще го проверим в четвъртък). При доказана холестаза бебчето е най-добре да се извади 37г.с, защото след това има огромна вероятност от мъртво раждане, натравяне на плода с мекониум. Аз пия Урзофалк, в началото ме беше страх от тези хапчета, но разбрах, че без тях положението хич не ми е розово. Изисаха ми и Лагоза, но мисля че тя е безмислена. В петък съм пак на гастрото с резултат от изследванията да каже как да продължим с лечението. Странното е, че имах леко пожълтяване на очите, а билирубините са ми все в норма. При мен явно казват секцио и заради други проблеми с кръвотока, но другата седмица имам насрочена среща с лекаря,който ще ме изражда и той най-добре ще каже как да действаме.

# 335
Лило, ние ползвахме овлажнител на Ронсън.
Имаме и метеорологична станция и си следим влажността в стаите. Отопляваме се с климатици и се усеща леко изсушаване на въздуха, но не много фрапантно. От прекалена влага пък тръгва мухъл в стаите.

# 336
Бибонс, как си? Усмивке?

При мен АЛАТ ми беше 60, като за 2 дни се покачи на 180, а в петък (след като вече бях започнала хапчетата спадна на 113), не знам как върви сега (ще го проверим в четвъртък). При доказана холестаза бебчето е най-добре да се извади 37г.с, защото след това има огромна вероятност от мъртво раждане, натравяне на плода с мекониум. Аз пия Урзофалк, в началото ме беше страх от тези хапчета, но разбрах, че без тях положението хич не ми е розово. Изисаха ми и Лагоза, но мисля че тя е безмислена. В петък съм пак на гастрото с резултат от изследванията да каже как да продължим с лечението. Странното е, че имах леко пожълтяване на очите, а билирубините са ми все в норма. При мен явно казват секцио и заради други проблеми с кръвотока, но другата седмица имам насрочена среща с лекаря,който ще ме изражда и той най-добре ще каже как да действаме.

Уф, стресирала съм се много с тези чернодорбни проблеми... как така се появиха от нищото, ей Rage Само си мисля как ли е бебка, дано не се тормози Confused Аз ще търпя! Само се моля да избутам поне до 36 г.с. да се охрани още малко принцесата. Вчера я измериха 2100гр. АГ каза, че си е напълно в норма за 33г.с. и се надявам да продължава така! Само някакви страхотии са ми в главата Confused а и с тази липса на сън съвсем изперквам вече ама ще стискаме зъби!

# 337
Скрит текст:
Бибонс, как си? Усмивке?

Уф, стресирала съм се много с тези чернодорбни проблеми... как така се появиха от нищото, ей Rage Само си мисля как ли е бебка, дано не се тормози Confused Аз ще търпя! Само се моля да избутам поне до 36 г.с. да се охрани още малко принцесата. Вчера я измериха 2100гр. АГ каза, че си е напълно в норма за 33г.с. и се надявам да продължава така! Само някакви страхотии са ми в главата Confused а и с тази липса на сън съвсем изперквам вече ама ще стискаме зъби!

Всичко ще е наред, няма как иначе! Ще я избутаме тая бременност. И на мен ми е едно смазано освен физически и психически, но малко остана.

# 338
Момичета, чудя се дали да купуваме изофикс база? Мислите ли, че с коланите на колата е по-малко безопасно? По закон е ок с коланите да се закрепи столчето, но аз се замислих дали има по-голям риск ако е обезопасено с колани само?

# 339
LaLa Land, Не е непременно по-малко безопасно, стига да е правилно закрепено. Зависи от марката и модела - някои имат допълнителни защити.

Виж тази статия:https://kidsonboard.bg/po-bezopasno-li-e-s-isofix/

Момичета, чудя се дали да купуваме изофикс база? Мислите ли, че с коланите на колата е по-малко безопасно? По закон е ок с коланите да се закрепи столчето, но аз се замислих дали има по-голям риск ако е обезопасено с колани само?

# 340
Момичета, връщам се от ЖК и съм в голямо двоумене какво да предприема.
С мен всичко е наред - кръвно, килограми - всичко в норма. С бебо също са супер нещата - главично предлежание (от доста време насам), няма увита пъпна връв около вратлето, 2 кг. в 32 г.с., води и плацента - без забележки. Това, което ме измъчва в момента, е, че препоръката на очния ми лекар е за цезарово сечение. По рождение си имам проблеми с очите - "мързеливо" ляво око, астигматизъм и късогледство. Лекарят ме следи от 3-годишна и е наясно със състоянието ми. При прегледа се установи добро очно налягане, няма промяна в диоптъра ми. Думите му обаче бяха: "Много е малка вероятността да стане нещо лошо (отлепяне на ретината), но ако стане - ще бъде наистина лошо и по-скоро предпочитам да не рискуваме".
АГ реагира на становището с: "Така се надявах да каже друго очният лекар. Бебето е идеално разположено и ако го нямаше този риск, щях да кажа, че няма да има никакви проблеми да родиш нормално".
Та сега не знам какво да правя, да търся ли още някое мнение по въпроса или пък да се срещам вече с когото избера за операция. От една страна искам да слушам лекарите и да не се правя на "герой", от друга все си мисля как може пък да стане лесно и бързо и да си спестя операцията... Направо не знам. Помрънках ви малко, ще ме извините Grin

# 341
Щом е много малък шанса защо заключението е секцио? Струва ми се, че се презастрахова излишно. Аз бих потърсила второ мнение от друг очен. Според мен трябва да има категорично решение има шанс за отлепяне на ретината или няма. Освен измерване на налягането разширява ли ти зеницата? При мен я разшириха с капки и после оглеждаше подробно с една светлина към окото и ме караше да гледам в различни посоки.

# 342
Гледа ме на различни апарати, гледа и със светлина към очите ми, но не ми разшири зениците. Наистина си мисля, че може да има презастраховане от негова страна. Може би ще е по-добре да чуя още едно мнение, за да си знам вече и да реша как ще действам

Щом е много малък шанса защо заключението е секцио? Струва ми се, че се презастрахова излишно. Аз бих потърсила второ мнение от друг очен. Според мен трябва да има категорично решение има шанс за отлепяне на ретината или няма. Освен измерване на налягането разширява ли ти зеницата? При мен я разшириха с капки и после оглеждаше подробно с една светлина към окото и ме караше да гледам в различни посоки.

# 343
Аз също бих отишла на друг очен лекар.... вероятност за отлепяне има винаги, стискаш очите и напъваш. Вероятност малка, ама да не рискуваме.... абе... с тези презастрахования 50% от ражданията в БГ са секцио.... не се ваксинират един тон хора, щото презастраховане и то бабата лекарка го казва, която е с познанията си от следването през 70-те години... съжалявам, че избухвам, но съм в афект и от лични случки....

# 344
И според мен потърси второ мнение при друг специалист. Много се презастраховат лекарите напоследък и раздават препоръки за секцио на килограм. Хубаво е да ти разширят зениците и тогава да огледат хубаво ретината и очните дъна. Аз съм с много висок диоптър и астигматизъм, но очния лекар каза, че налягането и ретината са добре и не вижда причина за секцио. Думите й бяха: “Риск винаги има, дори при съвсем здрави очи. Ти си млада, сега има толкова начини за обезболяване и по-лесно напъване. Никой няма да те остави да се мъчиш.” Та, потърси второ мнение със сигурност, щом нямаш и никакви други предпоставки за секцио Hug

Общи условия

Активация на акаунт