Акушерски кабинет Зебра

• 14 277
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, дами!
Искам и аз да споделя преживяването си със “Зебрите”.
Още през 5-ти месец, се прехвърлих при д-р И. Мазнейкова за проследяване на бременност, уникален лекар, обръща внимание, спазва си часовете, винаги е насреща за въпроси и цялостното й отношение към пациентите е много лично. Запознах се със зебрите около 32-33 седмица, като проведохме няколко срещи, за да се запознаем с всички и преминахме през 3-дневния курс, от който научихме много полезни за нас неща. Дамите си разбират от работата, като д-р Мазнейкова се държат с пациентите си изключително лично, обръщат внимание, изслушват и отговарят на всички изникнали въпроси. Да, често бяха на телефоните си, но това не им пречеше да си вършат работата, а и бъдете сигурни, че е по работа, а не да си скролват във фейсбук! Simple Smile На 14.01 се обадих на един от посочените телефони с контракции и изтичане на води, Илона отговори, отидохме в болницата и ме приеха веднага (беше около 08:30-9:00 сутринта). Илона идваше често да ме проверява как съм и докъде съм с контракциите, беше изключително подкрепяща и мила с мен. Тя води раждането заедно с Рина, като и Вики се включваше от време на време, трите се държаха с мен чудесно, надъхваха ме по време на напъните, подкрепяха ме, даже усетих доза майчина грижа от тяхна страна. Обобщено: моето преживяване със “Зебра” беше удовлетворяващо, чувствах сее спокойна и в добри ръце, смея да твърдя, че като за първо раждане и двете страни се справихме чудесно (те по-чудесно от мен). Благодаря им за търпението и се надявам повече жени да им се доверяват, защото раждането аз лично ще го запомня с добра емоция, любов и грижа, а няма да ми е психологическа травма за цял живот! Simple Smile

# 61
Здравейте, каква е актуалната цена към днешна дата за раждане със Зебрите?

# 62
Здравейте, каква е актуалната цена към днешна дата за раждане със Зебрите?
От март мисля, че вдигнаха на 3600 лв, аз родих февруари и платих точно 3145 лв. Заслужават си всяка стотинка. В цената влиза всичко от-до: раждането, престоя на жената И мъжа в обща стая, присъствие на бащата по време на раждането, епидурална, ако искате, раждане в басейн водно, абсолютно всички консумативи за бебето (АМ, дрешки, всичко свързано с прегледите и грижата), всичко за майката без нощници, чехли и хавлии. Редовни визитации от неонаталогия, от АГ, от самите зебри. Уникална консултация за кърмене от Рина като ежедневно помагаше.
За самото раждане просто нямам думи, с които да ги похваля достатъчно. Невероятно търпение, подкрепа и насоки през цялото време. Пълно спокойствие. Аз може да се сгърчих от мъките, защото ми беше първо раждане и без упойка, но в нито една секунда не съм се притеснявала за нищо. Раждах с Ира и Йоанна, и с др Кобаков. Супер благодарна съм за всичко - от постъпването до изписването нямаше нищо, за което да мога да кажа негативно мнение. Прекрасни хора и перфектна организация.

# 63
Здравейте, кога най-късно можеш да се преместиш към Зебрите или е нужда да те следят от рано? Също така съм чувала, че ако има усложнения те пращат към Токуда или Майчин дом, знаете дали е вярно?

# 64
Здравейте, кога най-късно можеш да се преместиш към Зебрите или е нужда да те следят от рано? Също така съм чувала, че ако има усложнения те пращат към Токуда или Майчин дом, знаете дали е вярно?

Вярно е, те не се занимават с усложнени бременности. Но това се знае предварително в повечето случаи.
Най-късно към 28- 30 гс трябва да се свържете с тях. Задължителен е и присъствения курс за раждане, който се провежда всеки месец.

# 65

Вярно е, те не се занимават с усложнени бременности. Но това се знае предварително в повечето случаи.
Най-късно към 28- 30 гс трябва да се свържете с тях. Задължителен е и присъствения курс за раждане, който се провежда всеки месец.

Благодаря за отговора! Дали знаете какво се случва ако бебето е преносено. Знам, че в Надежда, често се стига до индукция и секцио след това към деня на термина, което бих избегнала и се чудех как е при тях?

# 66

Благодаря за отговора! Дали знаете какво се случва ако бебето е преносено. Знам, че в Надежда, често се стига до индукция и секцио след това към деня на термина, което бих избегнала и се чудех как е при тях?

Принципно изчакват до 7 дни. Но дефакто лекарят прави преглед в деня на термина и решава дали ще се чака или не. Както и всеки ден след това след преглед на тоновете също може да насочи за индукция, не знам прави ли доп. преглед след датата на термина и по време на преносването. При мен така се случи, насрочи индукция денят след датата на термина. Но другото момиче с което бяхме на една дата си я пратиха вкъщи. Два дни по-късно и тя дойде да си роди естествено.

Не знам нещо променило ли се е в протоколите им, но за мен беше странно, че имаш преглед от лекар в 36та седмица и чак на датата на термина (ако я достигнеш). Аз си ходех при следящия до момента АГ от 36-40 седмица, защото не си представих в крайните седмици да имам една ехография и чак след 4 седмици втората на термин.

# 67
Вчера родих бебето си със зебрите и това е най-доброто решение, което съм вземала. Около 32г.с се свързах с тях и направихме консултация. Записаха ми час в 36с при др Мазнейкова, супер любезна и учтива. След това идвах всяка седмица на тонове. Курса, който е силно препоръчителен не е задължителен, аз ходих и не съжалявам за това, за мен беше ударна подготовка как ще мине раждането и какво ще правя с бебето.Междувременно се следях при аг, който ми следеше бременността отначало и ми намекваше за секцио, защото таза ми бил много тесен (надали бебето щяло да мине - 19см) и пъпната връв била увита около врата на бебето. Бях решена, че искам естествено раждане и то във вода. 2 дни преди термин взехме решение за предизвикване на раждането, защото аз не живея в София (на 40мин), а признаци за наближаващо раждане нямаше. На 13.04 Постъпих в болницата и на 14.04 родих.Екипа беше изключително търпелив с мен, бащата на бебето присъстваше на раждането и беше неотлъчно до мен. С 4 хапчета и система успях да родя нормално във ваната за 2 часа без много болки. Нямах разкъсвания, нито шевове, след 2 часа сън бях на крака. Смятам, че повечето болници и лекари не чакат 5-10-15-20 часа някоя да роди нормално, а агитират за секцио, защото 1во, вземат повече пари от здравната каса и 2ро си правят график да приключат за 30-40мин. Пъпната връв тук я държаха около 5мин преди да я срежат, точно както исках, а на другите Места я режат почти веднага.
Тук имах мой си план за раждане с който те се съобразиха. Да има музика в стаята докато раждам, бащата да присъства, да не къпят бебето първия ден, чакат преди да срежат пъпната връв и куп други. Те се съобразяват с важните неща и желания на майката и ви дават право на избор. За престоя нямам думи, самостоятелна стая с 2 легла за майката и бащата, дори бащата да не е тук, майката си остава на спокойствие в стаята без чужди хора. Храната е чудесна, закуска, обяд, вечеря като хората. Сигурна съм, че няма такъв екип като тях другаде. Пожелавам на всяка бъдеща майка да изпита щастието от раждането.

# 68
Здравейте, ако се наложи секцио, знаете ли дали Кобаков/Мазнейкова го правят или викат някой друг от Света София?

# 69
Здравейте, ако се наложи секцио, знаете ли дали Кобаков/Мазнейкова го правят или викат някой друг от Света София?
Всички израждащи АГ правят и секцио. На мен ми го прави Кобаков.

# 70
Нека ви споделя кое не е наред с тяхната практика - особено за жените, които тепърва смятат да раждат с тях.

Зебрите са с лъскав имидж, споделят много хубавки истории, но реалността е малко по-различна. Да, отношението е добро, стараят се да използват модерни, западни практики, но по-важното е, че са притиснати от политиката на болницата да предизвикат изкуствено раждането на 7мия ден от термина и го правят без абсолютно никаква медицинска причина, дори при нормална бременност, което е изключително неетично. Това предизвикване не минава безопасно във всички случаи, а дори често води до други интервенции. Всичко това при мен и доста вероятно при други, доведе до психически натиск, липса на прогрес и напъни при раждането, обвинения, че не напъвам правилно (Как точно се напъва правилно, когато дори нямаш напъни, а бебето не е слязло достатъчно ниско?), скачане върху корема ми от целия им състав (практика, отречена от множество държави) и раждането на бебето ми без пулс (за щастие лекарите на смяна успяха да го съживят след това). Дори няма да започвам с това каква травма ми нанесоха. В последствие разбрах от други медицински лица на смяна, че не са имали готов екип за секцио и затова са ме бавели, което застраши моя и живота на бебето ми.

На никоя от нас не е гарантирано, че ще има леко раждане, а те очевидно нито изчакват достатъчно, нито са подготвени, ако нещата се влошат.
Не пожелаха да споделят и моята история, защото знаят колко нередно е всичко това, а и някак си не пасва на всички останали хубавки истории.

Търсете болница, с политика за по-дълго изчакване след термин, търсете екип, който ще може да реагира на спешна ситуация. Това, което преживях не трябва да се случва на други жени.

# 71
При кои акушерки сте били? 😲 Зебрите попринцип отричат скачането по корем и го казват и на курса си. Затова съм меко казано изненадана.

Аз родих при тях и останах много доволна. Не съм преносвала обаче.

# 72
Ако някой знае някъде да чакат повече, да каже. Но по това, което съм чела, повечето и толкова не чакат... Това с натискането на корема е някаква много отчаяна мярка, когато не се получава, и ако наистина е било твърде рано и са били притиснати да действат, изглежда оправдано в някаква степен. А в доста болници си го правят редовно все още. Astonished И пак, по-добре от секцио...
Аз затова се надявам да не ми преместят термина напред, защото бебето върви голямо, за да си имам повече време преди да започнат да ме притискат. Rolling Eyes
За тези, които са се следяли при външен АГ, искаха ли ви да се прехвърляте накрая, или някак съчетавахте нещата? В последните седмици ходили ли сте на преглед и при следящия, или само при зебрите?

# 73
При Олга Дукат се чака 14 дни след термин, ако всичко е нормално.

# 74
Аз бях при външен лекар преди 4 години, назначиха ми те следящ лекар от болницата накрая, тя беше и на раждането. Тоновете също искаха да ги правя там. Първото ми раждане беше в държавна болница и преносих. Лекарката още като ходих да я питам да ме вземе за раждане (защото тази, при която се следях, не израждаше), ми каза, че чака 7 дни и на 8-ия прави индукция, ако няма признаци за раждане, така че да си преценя дали ме устройва. Олга лекар ли е, кой стои зад гърба й при това решение?

Общи условия

Активация на акаунт