Акушерски кабинет Зебра

• 16 821
  • 137
  •   1
Отговори
# 135
С кърменето и аз ударих на камък, и помпата много помогна, защото благодарение на нея изкарах цялата коластра + че затвърди идеята Grinning и после ми тръгна кърмата все пак. Не е нужно да взимаш някаква скъпа. Моята беше на Лорели за 50-60 лв супер базова електрическа със степени и работеше идеално.

Шоколада, според мен, е важен, защото поне аз след раждането исках да ям само шоколад. Grinning И това продължи почти месец. Хем свалих всички качени килограми първите 2 седмици, но шоколада ми беше основно желание сума време.

# 136
  • София
Там има помпи, но не са особено хубави. Говоря за самото отделение. Може би зебрите имат някаква.
Иначе, да-помпа някой път е нужна, но не винаги.
КОластра имаме също винаги, но може по някаква причина рефлексът за потичате да е блокиран. Тя не тече обилно, първите ден-два са буквално малки капчици. Бебето яде на хранене 3-4 капки и това напълно му стига. проблемът е, че от реклами, филми и какво ли не още си мислим, че то суче все едно поне 50мл, а не е така.
Така е вече след няколко дни.
Сега зимата със студените компреси е по-лесно-преди години, когато раждах, беше декември и си носих малки квадратни хавлиени кърпи. Слагах ги на перваза отвън и после ги ползвах за компреси.
Пликове със замразени зеленчуци, вода от хладилник, сладолед ако щете...всико това може да се наложи върху гърдите. Добре е да е увито първо в нещо, не директно леденото нещо върху кожата.
И компреси от зеле, с тях чудесно човек се справя и да е в болницата.
Долу има кафене, не знам да не би някоя от вас да не знае. Продават и вода, има хладилници със закуски, правят принцеси. Навремето, след двете ми оперативни раждания някъде на трети ден(т.е. втори след деня на операцията) си слизах вече нормално до кафето в двора, в болницата която раждах.
След естествено раждане пък съвсем-човек се окопитва и по-рано в повечето случаи.
А и таткото го пускат постоянно, и да сте с друга жена в стая-поне в коридора можете да си се виждате и да ви носи някакви неща.
И помпата, и протекторите за зърна(особено те), е добре да се ползват под ръководството на консултант по кърмене или съответно акушерката. Рина е IBCLC консултант(сертифицирана от международния борд по кърмене) и определено ще знае какво да ви каже. Пиша го, тъй като при ползването на силиконовите протектори има някои рискове.

# 137
Много благодаря за подкрепата! Аз съм на същото мнение, хич не планирам да се поддавам на мнения, било то и доброжелателни. С мъжа ми знаем какво искаме. Искам и ако се наложи секцио, да не ни разделят с бебето, за да улесня кърменето и да намаля стреса за него.. Мен също ме е страх от естественото раждане, защото не знам колко търпя на болка, но от секциото и идеята, че ще ми режат корема повече ме е страх... Надявам се всичко да мине нормално и естествено.

Сетих се за въпрос - как са стаите, има ли гардероб, шкаф? Чудя се в какво да сложа багажа за болницата - дали сак или раница ще е окей. Нямам малък куфар, а не ми се мъкне огромния и се чудя дали да купувам само за няколкото дни в болницата.
Между другото имат в банята столче на което аз буквално спах около 4 часа с пуснат душ топла/гореща вода, беше доста облекчаващо. Предполагам, че там са ми изтекли водите, които ги нямаше когато решиха да ми ги спукат 😂 Аз лично смятам, че изобщо не търпя на болка, но наистина не беше кой знае каква при контракциите. Да, накрая във ваната около 10 пъти молих за упойка (мъжа така каза, аз не помня много), помня акушерката като каза "ако още 10 пъти поискаш упойка, ще се наложи да извикам анестезиолога" и аз започнах да размишлявам върху думите й 😂 каза на мъжа ми "бебето всеки момент ще излезе, няма как й поставим успойка" от молитвите ми за упойка до раждането са минали около 10-15мин.
В коридора има всичко - памперси за нас, подаряват 1 пакет памперси за бебето, има подложки, кърпички сухи и мокри, дават и свещички за дупето след раждане на всеки 4 часа мисля беше. Аз бях с куфар, мъжа ми със сак. Той излизаше по всяко време навън да пуши и до магазина, просто аз трябваше да му отварям от вътре така, че ако имате нужда от нещо той ще ходи до магазина. Храната, която дават е много хубава, тъй като на мен не ми се ядеше я давах на него. Да допълня, че нямах специална нощница за кърмене, а си носих най обикновенна. Хубаво е, че там не те задължават какво да обличаш както в другите болници.
Бих ви изпратила снимки от раждането да видите колко красиво беше и да ви вдъхне кураж 😇

Общи условия

Активация на акаунт