- Кога е подходящо да се посети курса? Много ли е рано да отида сега в 5ти месец или да го планирам за следващите? И аз чета книгата на Олга и като цяло се чувствам информирана по повечето въпроси, но мисля че е добре да го минем с таткото, а и така ще видим и усетим и самите акушерки.
- Вече сте споделили полезни мнения, но като цяло как ви се стори неонатологията и другите лекари/персонал в болницата? Чета малко смесени мнения по другите групи във връзка със самата болница.
- Към горното - забелязали ли сте проблем с хигиената в стаите? Баните, смяна на чаршафи и тн? Правят ли нещо ти "отворени врати", където може да се видят преди самото раждане?
Иначе по всяко време е полезен. Книгата на Олга покрива голяма част, но винаги е хубаво да видиш интерпретацията и разбиранията на хората, които ще водят раждането, а там много добре разбираш гледната им точка, как работят и процедират в различни ситуации, и тн. Неонаталогията и АГ поне с мен бяха супер. Всяка сутрин идваше лекар след прегледа на бебето да ми даде информация. Отговаряше ми се на въпросите, макар че то нямаше кой знае какви въпроси. На нас ни трябваше АМ и идваха на 3 часа с нова бутилка без да ги подсещам, а ако нещо ни потрябва също идваха практически веднага. АГ минаваха по 1-2 пъти дневно да видят как върви моето заздравяване. Носеха ми профенид и бяха много мили - то и бяха доста млади момичета и в добро настроение.
Стаята беше чиста, чистачката минаваше да мине пода, чаршафите не са сменяли, но аз бях там 3 дена, а то лежиш върху еднократни подложки заради епичното количество лохии веднага след раждане и тях си ги сменях редовно, имаше налични. На бебето дрехи/чаршафи/одеало се сменяха ежедневно. Те си имат запас и не са искали от нас бебешки дрехи. Има всеки месец дата с отворени врати - показват ти родилното. Когато аз бях не са ни водили в следродилна стая, може би са били заети в този момент. Храната не е кой знае какво, не е и чак болнична храна де, имат си някакъв кетъринг. Аз лично след раждането грам не се интересувах от ядене та я попропуснах.
Все пак мъжа ви е с вас та може да отскочи за нещо различно, ако храната не ви хареса.