Акушерски кабинет Зебра

• 15 665
  • 101
  •   1
Отговори
# 90
То при всички положения първо им звънни, щото аз като им звънях в 6-ти месец и директно ме отрязаха, че вече не приемат за моя месец, запълнен бил.

# 91
То при всички положения първо им звънни, щото аз като им звънях в 6-ти месец и директно ме отрязаха, че вече не приемат за моя месец, запълнен бил.
Да, записала съм се за раждане при тях, но установих диабета в последствие. Ще се чуя пак с тях преди следващата среща Simple Smile

# 92
Да, записала съм се за раждане при тях, но установих диабета в последствие. Ще се чуя пак с тях преди следващата среща Simple Smile
Ако се контролира ГД (сигурна съм, че си се информирала как), така че да не се стигне до прееклампсия, няма да имаш никакъв проблем да си се следиш при Зебрите и да раждаш с тях. Дори поради някакви причини да се усложнят нещата, пак можеш да си с тях. Аз например бях с (почти планово) секцио заради седалищно предлежание и въпреки това раждах с тях. Надявахме се да се обърне до последно...

# 93
Ако се контролира ГД (сигурна съм, че си се информирала как), така че да не се стигне до прееклампсия, няма да имаш никакъв проблем да си се следиш при Зебрите и да раждаш с тях. Дори поради някакви причини да се усложнят нещата, пак можеш да си с тях. Аз например бях с (почти планово) секцио заради седалищно предлежание и въпреки това раждах с тях. Надявахме се да се обърне до последно...
А как ти се сториха за секцио? Досега съм попадала само на отзиви за вагинално раждане с тях.

# 94
А как ти се сториха за секцио? Досега съм попадала само на отзиви за вагинално раждане с тях.
Аз имам приятелки, които са били секцио с тях и са доволни. При мен също още не се знае дали ще е нормално или секцио, та ходих да им разкажа случая си. Казаха, че и секцио няма да ме върнат, обясниха ми какво да очаквам: ще са с мен в операционната, ще се погрижат за бебето. Една от тях ще е неотлъчно до мен докато трае секциото.Бебето почти веднага го махат от залата, защото е много студена, а то трябва да се затопли. Веднага след зашиване, ако аз и бебето сме добре ни събират (между 30-40 минути и час, зависи от случая), идеята е колкото се може по-рано да се случи контактът кожа в кожа и да ти помогнат да започнеш да го кърмиш. Мъжът ти трябва да е неотлъчно с теб първите 24 часа, защото няма да може да ставаш и някой трябва да ти го подава. Имало си отделно легло за партньора в стаята, та той може да си спи там с теб и бебето. През целия ти престой в болницата те са на линия за помощ, съвети и т.н.
От януари 2026 цената за раждане с тях, без значение дали секцио или естествено раждане, ще е 2000 евро. Това включва абсолютно всичко - престой в болницата, вип стаята, лекаря, нищо друго не дължиш.

Най-добре е с тях да си го обсъдиш, но все пак това е, което знам

# 95
Потвърждавам, че всичко е така. Аз съм доволна предвид обстоятелствата. Особено ми беше важно мъжът ми да е с нас, което за съжаление го няма почти никъде. Също така оказват голяма подкрепа за кърмене, което може да се окаже ужасно трудно в началото (както при мен).
Не съм доволна от битовите условия, от храната в болницата също, но се преглъща за няколко дни.

# 96
Бяха ли наистина на разположение, да помагат, да идват да Ви виждат всеки ден?

# 97
Бяха ли наистина на разположение, да помагат, да идват да Ви виждат всеки ден?

С бебето не са помагали, мм и неонатолозите (които са към болницата) го обслужваха (аз не бях в състояние след операцията). Има телефон на неонатология, където по всяко време можеш да звъннеш и да поискаш нещо (АМ), да попиташ нещо или да помолиш да вземат бебето за някакво време. Но аз не съм и искала помощ за бебето от Зебрите.

Да, идваха при нас всеки ден, по няколко пъти, особено Рина - консултантката по кърмене, която доста се занимава с нас защото бяхме тежък случай. Те ми сложиха абоката и го махнаха, те ми махнаха катетъра. Което за мен беше по-малък стрес защото са познати лица, а и бяха мили и спокойни, говорихме си доста.

Да уточня, че когато раждах отделението беше почти празно, да е имало още 1-2 родилки.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 20:38 от GerKa99

# 98
Браво, подобрили са услугата значи.

# 99
Мога да потвърдя и аз. Понеже бебешките визитации се провеждат в отделението по неонатология, бебетата винаги ги взима някоя неонатологична сестра сутринта. После обаче ми го връщаше винаги някоя от Зебрите. Казваха ми и дали е давано АМ (веднъж се случи, защото визитацията се точеше 4-5 часа).
Плами беше насреща няколко пъти след домашното посещение, за да ме консултира за кърмене и други бебешки неща. Посетих ги веднъж и в кабинета поради мои въпроси и всички, които бяха на работа, ни обърнаха внимание.
Иначе понеже доста хора се интересуват, а когато аз избирах болница, мненията във форума и във фейсбук бяха доста стари, ще допълня с една информация. Миналата година Св София са получили акредитация за 2 ниво Неонатология. Тоест отделението може да обслужва по-недоносени деца в сравнение с преди, но нямам спомен коя седмица беше границата

# 100
При мен помагаха с кърменето, идваха да питат как съм. Даже за визитациите, те взимаха детето и после те ми го водеха.  Плами на домашното посещение беше много полезна и ми показа разни техники и трикове за кърменето пак.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 11:13 от kinira

# 101
Чудесно, значи най-после са почнали да дават наистина грижата, за която плаща жената, и която рекламират. За Неонатологията също е хубава новина.

Общи условия

Активация на акаунт