Мама чака първото ритниче от СЕПТЕМВРИйското момче или момиче! (Тема 4)

• 45 547
  • 782
  •   1
Отговори
# 630
Да, cervix трябва да е дължината
Момичета, някъде на ехогр. Снимка пише ли колко е шийката?
Че моята АГ нищо не каза, но беше измърморила да пия утрогестана още

# 631
Да, cervix трябва да е дължината
Момичета, някъде на ехогр. Снимка пише ли колко е шийката?
Че моята АГ нищо не каза, но беше измърморила да пия утрогестана още

Благодаря, за съжаление моите снимки са 2д и нищо такова няма ☹️

# 632
Няма за какво , то всъщност мойте не са ли също 2D , не съм много наясно 🙄

# 633
  • София
Момичета, не се шашкайте излишно когато нямате проблем! Шийка 30мм е супер, няма защо да ви блъскат с медикаменти.
Hariom, особено ти с мутациите не трябва да взимаш прогестерон ей така.
Изобщо, имайте доверие в лекарите, ако не - друго мнение. Иначе целият стрес отива при бебето.
Само за справка - аз съм от началото на седмицата с установено скъсяване 17мм, след едни контракции, които явно оказаха влияние. На утрогестан съм х2 и повечко магнезий и почивка. При следващия преглед ще видим как върви. Но каквото такова.

# 634
Мими,благодаря просто си мисля че ще се скъси още,ти лежа ли в болница за контракциите?

# 635
Не е проблем да се приема Утрогестан  и с мутации ако лекаря прецени ,че е необходим , аз го приемам от началото на бременността пръво заради кървене , сега заради шийката . Специално говорих с проф. Паскалева по темата аз съм с 2 високорискови и 4 нискорискови мутации. Не е препоръчителен толкова продължителен прием през устата защото вреди на черния дроб.

# 636
  • София
Hariom, не съм. Разбрахме се да действам на домашен режим за момента с пълния набор медикаменти и ако имам още контракции вече да вляза. Но за момента всичко се успокои.

За мутациите да, преценява се разбира се риск-полза. Няма как при проблем да не се взима утрогестан, той е голямо спасение Simple Smile

Не е проблем да се приема Утрогестан  и с мутации ако лекаря прецени ,че е необходим , аз го приемам от началото на бременността пръво заради кървене , сега заради шийката . Специално говорих с проф. Паскалева по темата аз съм с 2 високорискови и 4 нискорискови мутации. Не е препоръчителен толкова продължителен прием през устата защото вреди на черния дроб.

# 637
Те и при мвн са доста на рядко вече за деня имам 2 3 до 5 днвс имам 1 ... ма лежа

# 638
  • Пазарджик
Момичета, здравейте и от мен! Аз също не съм писала отдавна и ще се отчета по всички дискутирани въпроси по-горе 🤗 В 29 Г.с. съм, днес бях на преглед при АГ-то - бебето вече е 1,4 кг., а аз съм +7 кг. Околоплодни води и шийка на матка са в норма.
На мен вече ми тежат килограмите, подуват ми се пръстите на ръцете и краката ми отичат. И при мен спането не е мега комфортно - много ме болят краката вечер, а пия 3 пъти дневно Магнерот.
Все пак ще раздвижим малко до морето за 1 седмица, като спазвам всички указания на АГ - цял бански, шапка, без плуване в море и басейн, и внимателно с храната.
Относно покупките - явно доста от нас са посетили Бебемания. И ние поръчахме от там бебешка кошара, спален комплект, матрак и обиколници - всичко от Nicole baby.
Интересува ме към каква марка за бебешката козметика сте се насочили? Видях няколко дами, че са взели на Мустела. Има ли доволни от тази марка?
🍀
И аз съм се насочила към Мустела, другия ми избор би бил Себамед. Ползвала съм и двете марки с първото дете и съм доволна. Сега има много хубави промоции на Мустела. Какъв матрак взехте от Nikole baby? И аз ги гледам и изглеждат добре, а мисля и количката да е от там и спалните комплекти. Но не съм от София да ги видя на живо, а ще поръчвам.

# 639
@fanig, ние взехме този: https://nicollebaby.com/product/32/ тъй като калъфът е основно памук. Не е висок клас, но най-много ни допадна от всички на живо Simple Smile
Благодаря за насоките относно бебешката козметика! 🤗☺

# 640
Козметика все още ползвам за баткото на Uriage, така че и бебето ще е с нея.

Как сте в жегите, подуват ли ви се ръце, крака? На мен онази вечер ми се баха подули пръстите на краката, като кебапченца бяха станали.. Не прекалявам с храната, но от всичко ми е тежко и се чувствам тромава.

# 641
Аз се подувам много и без бременност. Но и съм подута допълнително от многото килограми и вече съм друг човек.
Какво ще кажете за гнездо дали има нужда от него.

# 642
Аз гнездата ги харесвам, една приятелка иска да ми подари за бебето и сигурно ще имам. Според нея е много практично и удобно.

# 643
Ползвах гнездо с баткото, слагах си го на дивана във всекидневната докато вършех разни неща и той си спеше там. ( но това само първите два-три месеца, посля му умаля).

Сега взехме такова, пак за всекидневнатаhttps://www.hippoland.net/chipolino-elektricheska-lyulka-koshche … ost-koscrr01901iv
Вечер ще си е в кошарата.

# 644
Жегата ме мори много. По принцип не обичам топлото, а сега още повече. Забелязвам, че и на мен си ми отичат малко краката. Когато мога лягам и ги слагам на възглавница.

Общи условия

Активация на акаунт