Мама чака първото ритниче от СЕПТЕМВРИйското момче или момиче! (Тема 4)

• 45 668
  • 782
  •   1
Отговори
# 345
И при мен напоследък се появи запек, от началото на 5 месец, а досега не бях имала проблем с констипацията преди забременяването.

Помага ми закуска с кисело мляко (взимам основно Бор Чвор Пробиотик), овесени ядки и ленено семе. Сушените сини сливи също ме спасяват, когато открия хубави круши, похапвам и от тях.

И разбира се, повече течни храни - супи и таратор също са добра идея, ако трябва първо да се пробва с храни, а не с лекарства.

# 346
Аз нямам запек,но динята е много полезна има целулоза и изчиства червата

# 347
Здравейте,
Аз съм от октомврийчетата, но надничам и при вас.

За запека - бих ти препоръчала повечко плодове. При мен това помогна. Другият вариант е сушени кайсии с мнооого вода.

Момичета имате ли проблем с запека и как се справяте ? Аз имам проблем още от преди бременността, но сега се зъдълбочава. В сряда съм при АГ и ще попитам какво да приемам, четох за свещичките Ева кю , имате ли впечаения от тях ?

# 348
Нямам запек, но ми помагат фурми, сушени каисйй и изброените. А за динята не се бях сетила, обаче от няколко дни имам ужасен глад за диня и ям по 1 малка цяла на ден и то сама 😅 мъжът ми се пробива с по 2 дини че да има и за тях.

# 349
Еха.. Има ли дини прилични вече?😌

Иначе по темата-> имах един по-лош период към 2-3 месец, но сега сякаш стана редовен стомаха.Пих едно сиропче Фрутилакс. Иначе много вода и фибри (овесен ядки, пълнозърнести храни, плодове, сушени сливи и смокини, листните зеленчуци), мляко във всички разновидности.
Да си пожелаем скоро да се свърши с тоя проблем,  но е хубаво, че бременеем в сезона на изобилие откъм храни ☺️
Аз пък се боря с хемороиди 😒 които са ми драма отпреди бременността и се опитвам поне да не се обострят още известно време 😭 утешавам се, че после ще може поне някакви лекове и интетвенции да ме спасят.

# 350
  • au bout du monde
Против запек
топла вода с лимон на гладно,
овесени ядки с ленено семе
плодове - киви много помага, но сега не му е сезона, но и другите вършат работа. Банана запича.
много вода
движение

И аз имам хемороид от предишното раждане Sad Много ме е страх да не се увеличи, но май така ще стане Sob
Мазах го , свещички слагах и пак си стои.

# 351
Против запек , много добре действат ягодки и круши , вече месец приемам магнезиев диаспорал, действа ми разхлабващо

# 352
Здравейте,

С предната бременност нещата със стомаха станаха кофти от 5-6 месец, а към края вече направо все едно не работеше нищо като се разбутаха органите Grinning Сега още по-рано усетих промяна Anguished за момента спасявам положението с храни и магнезии Flowers Watermelon

Това, за което се сещам:
- магнезии (под форма магнезиев оксид, моя е биолектра)
- сироп лактулоза (лактулоза на мип, дуфалак и др.)
- сироп фрутилакс
- пресни плодове - некарини, кайсии, киви, круши
- сушени сливи и кайсии
- ленено семе
- чиа
- кисело мляко активия
- пробиотик
- повече салати за фибри
- течни храни - супи, таратор
- при краен случай - Мелилакс микро клизма

# 353
Момичета в 22+ съм някоя от вас знае ли прееклампсията ако е само болки в главата без кръвно опасна ли е от няколко дни ме боли глава фо към 6 вечерта и ни минава,чудя се да звъня ли на АГ..

# 354
Момичета в 22+ съм някоя от вас знае ли прееклампсията ако е само болки в главата без кръвно опасна ли е от няколко дни ме боли глава фо към 6 вечерта и ни минава,чудя се да звъня ли на АГ..
Здравей, прееклампсията е съвкупност от високо кръвно налягане, албумин в урината и отоци по тялото. Само по себе си глвоболието не е признак, ако нямаш другите оплаквания. Може да е от дехидратация 👍.

# 355
Ами миналата събота вдигнах но се свали бързо пия акард от 17 седмица и съм на фракси 0.4 ,при нужда допегит ... Цяла седмица ме боли до вечерта,може би ще звънна на агто

# 356
Най-добре консултация със следящия те АГ. Аз от седмица съм с постоянни денонощни втвърдявания на корема. Става на буци твърд в различни части 😂
АГ каза, да си полежавам до късно и да се наспивам добре. Да пия много вода, да избягвам газирани напитки и да ям повече фибри. Доколкото разбрах дехидратацията, запека и газовете, могат да предизвикат контракции. Пия си магнезий, няколко дни пих и спазмалгон, но след като измерихме шийката(37мм), каза че само при нужда да пия спазмалгон, но да избягвам. Трябвало да се движа повече въпреки втвърдяванията, понеже не било хубаво да съм само легнала след като всичко е наред.
Вие как сте? Нещо много тихички станахме, може би сте по-активни във фейсбук групата. Има ли някоя от вас, която може да добавя там?
Прекрасен уикенд ви пожелавам

# 357
  • Wonderland
Привет и от мен,момичета Hug
Наистина стана тихичка групата.
При мен вчера мина феталната морфология при д-р Стратиева. Доволна съм много, подробно всичко ми обясни. С бебчо всичко е наред цели 455 гр. е - 22г.с. +2 дни. И умопомрачително прилича на брат си Grinning А пък баткото е копие на мъжът ми,иии ще си имаме още един клонинг Joy От мен само нослетата взимат тези деца,хаха. Приказката: " 9 месеца го носиш,пък после на бащата прилича !"-при нас важи с пълна сила. Joy Баткото беше много щастлив като видя снимките Blush
От няколко дни имам ужасни крампи нощно време в прасците, пия диаспорал 1саше вечер от 400мг, но явно не помага достатъчно. На 3ти съм на ЖК и ще попитам АГ как да процедираме.
Направих първата поръчка за бебчо днес Blush

# 358
Момичета, да питам някоя правила ли е обременяване с глюкоза? Колко време отнема? Мога ли да отида сутринта преди работа или се чака?
Според ендокринологът ми не пречело да се изследвам (така било по протокол спрямо седмицата, в която се намирам), АГ пък нищо не е казал.

# 359
  • Пазарджик
Момичета, да питам някоя правила ли е обременяване с глюкоза? Колко време отнема? Мога ли да отида сутринта преди работа или се чака?
Според ендокринологът ми не пречело да се изследвам (така било по протокол спрямо седмицата, в която се намирам), АГ пък нищо не е казал.
На мен ми правиха, сутрин на гладно ти взимат венозно кръв. После трябва да се изпие едно прахче с глюкоза разтворено във вода. След точно един час пак ти взимат кръв от пръста и после след още един час ти взимат трети път кръв пак от пръста. Гледат стойностите и от трите изследвания, като втората проба не трябва да е над 10. Така протече при мен.

Общи условия

Активация на акаунт