Професионални серии за коса 147

• 61 668
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
# 346
Каква коса само!!!!

# 347
По темата с Алфапарф споделям резултатите от този продукт, с който аз си изправям трайно косата сама /след кератинова терапия във фризьорски салон/, а направих и колежка:

https://www.arlen.bg/product/9500/poddarzhasht-balsam-za-izglazh … -lisse-500ml.html
А тази серия позвали ли сте? https://www.arlen.bg/product/10355/keratinova-terapia-za-trayno- … e-design-kit.html 
Както е по описание ли е най-добре да се ползва или има трикове? Дали ще увреди руса коса и колко време е ефекта? Моля ако никой има мнение да напише, всеки съвет е от полза

има и още един комплект https://www.zlatnaribka.com/alfaparf/lisse-design-keratin-therap … apy-smoothing-kit

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 15:27 от VikiE

# 348
Много бях гледала и чела за двете терапии на Алфапарф и в крайна сметка избрах маската, защото е по-лесно, бързо и има по-добри отзиви за нея в чуждите форуми. Използвам първо шампоана от серията за дълбоко измиване два пъти, след това нанасям маската по дължините с четка за боядисване, чакам 20 мин, измивам, изсушавам и запечатвам с права преса няколко пъти на кичур. Няма хвърчащи краища, много мека и лъщяща коса и трае наистина 2 месеца. Поддържащият шампоан и балсам от серията обаче ми бяха тежки и ми омазняваха. Сега използвам спрейчето с кератин преди сешоар и много добре ми се отразява. А на колежката от първи път беше уау наистина, макар че ме измъчи с тази дълга грива:))

# 349
имам преса с арган
Мисля, че във във фризьорски салон ползват такива за терапии. По-добре да се мина предварително с аргана или да си взема кератин за контейнерчето?
Извинявам се за въпросите, но много не съм наясно с нещата...

# 350

Philip Kingsley Vitamin C jelly
Detoxifying hair and scalp treatment
Да споделя с вас удоволствието от дълбоко почистващият скалп и коса нов продукт на Филип Кингсли. Много приятно миризма и консистенция на желе лесно за нанасяне на слалпа и по дължините. Нанася се на влажна коса преди шампоана, препоръчват да е веднъж на две,три седмици и поне три измивания след боя.
Аз стоях по дълго от посочените 5 Мин., Лесно се отмива, продължих с хидратиращ шампоан и балсам завърших с финиш на джойко анти фриз.
Усещането е за чиста коса и скалп. Определено препоръчвам, нежна грижа е дори за деликатни и чувствителни скалп и коса.
Нямах оплаквания преди употребата му, по скоро исках да съм сигурна,че нямам натрупвания от различните маски и продукти, който слагам върху косата си.

# 351
Специално за кератиновата терапия трябва кератинът, който се нанася с продукта /маската в случая на Алфапарф/,  да се запечата в косъма. Знам, че не трябва да е с пара самата преса, затова избягвах да използвам Стиймпод за запечатването, а си използвах правата обикновена преса. Нямам идея кератиновите/аргановите преси дали не изпаряват и дали да подходящи за запечатване на косъма от кератинова терапия. В салона ме правиха с бразилски кератин - Coco Choco и беше супер, но по спомен не измиваха продукта, а директно сушене и запечатване с преса. Резултатът беше страхотен, но леко пари на очите и трябва да си с маска задължително заради изпаренията от пресата, също не бива да се мокри или пречупва 2-3 дни. Този кератин Coco Choco го има в Амазон. Иначе е скъпо в салона - 160 лв ми беше процедурата. Засега обаче Алфапарф и Лисе Дизайн ми вършат чудесна работа и не ми трябва другата терапия:)

# 352
Специално за кератиновата терапия трябва кератинът, който се нанася с продукта /маската в случая на Алфапарф/,  да се запечата в косъма. Знам, че не трябва да е с пара самата преса, затова избягвах да използвам Стиймпод за запечатването, а си използвах правата обикновена преса. Нямам идея кератиновите/аргановите преси дали не изпаряват и дали да подходящи за запечатване на косъма от кератинова терапия. В салона ме правиха с бразилски кератин - Coco Choco и беше супер, но по спомен не измиваха продукта, а директно сушене и запечатване с преса. Резултатът беше страхотен, но леко пари на очите и трябва да си с маска задължително заради изпаренията от пресата, също не бива да се мокри или пречупва 2-3 дни. Този кератин Coco Choco го има в Амазон. Иначе е скъпо в салона - 160 лв ми беше процедурата. Засега обаче Алфапарф и Лисе Дизайн ми вършат чудесна работа и не ми трябва другата терапия:)
За какъв тип коса е подходяща тази терапия? Flowers Tulip

# 353
  • Пловдив
Каква е правилната поредност на кремообразните финиши и на тези, които са като олио?
Например имам крема Ми аманте, няколко термика на Керастаз и Плодовото мляко на Милкшейк и капките на Oway, термото на Напура, Коприната на Чи, няколко олиа на Орайт.
Първо креообразния продукт и след това олиото или обратно?

# 354
Вики 123,може ли линк към шампоана и маската,които ползваш за  трайно изправяне?

# 355
Каква е правилната поредност на кремообразните финиши и на тези, които са като олио?
Например имам крема Ми аманте, няколко термика на Керастаз и Плодовото мляко на Милкшейк и капките на Oway, термото на Напура, Коприната на Чи, няколко олиа на Орайт.
Първо креообразния продукт и след това олиото или обратно?
Аз нанасям първо кремообразния продукт и после олиата. Имам сходни продукти на твоите.

# 356
А аз ги смесвам 😊
Днес например смесих Термо Екстеншънист + Oway Nurturing Drops на мокра и завърших с Oway Nurturing Drops на суха коса.
Любима комбинация ми е крема Ми Аманте с олиото за Блондинки на Керастаз.
Иначе и аз мисля, че ако трябва да има някакъв ред, първо е кремообразния продукт.
Експериментирай и виж как ще е добре на твоята коса 😊

# 357
  • Марс
И аз слагам крема (термото - не обичам спрейове)на мокра коса и олио(за обиране на фриза и въображаем блясък) на суха коса.

# 358
Вики 123,може ли линк към шампоана и маската,които ползваш за  трайно изправяне?

Шампоан:
https://www.arlen.bg/product/6150/dalboko-pochistvasht-shampoan- … hampoo-500ml.html

Маска:
https://www.arlen.bg/product/9500/poddarzhasht-balsam-za-izglazh … -lisse-500ml.html

Спрейче:
https://www.arlen.bg/product/5784/termozashtiten-sprey-s-keratin … refill-100ml.html

В Нотино продуктите са на по-ниска цена. Стигат за 1 година сигурно, ако се прави на 2 месеца. Важно е поддържането после с шампоан и балсам без сулфати, парабени и т.н.

mechetaishan,

Моята коса е сравнително здрава, лъскава, почти права, но с тънък косъм и преса я съсипва. Кератиновата терапия ми позволява да намаля пресата и да я използвам само за оформяне. Запълва уж увредените участъци от косъма. На някоя дама с по-дебел косъм или по-суха коса не биха се видели тежки поддържащият шампоан и балсам от серията, но на мен ми утежняват и омазняват косата, заради многото масла.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 00:30 от Viki_123

# 359
Здравейте, тъй като започнах ежедневни тренировки, се налага и да мия косата си, ежедневно. Можете ли да споделите подходящ шампоан, балсам или друго(за ежедневна употреба) което да използвам без да увредя коста си. Благодаря. Хубав и успешен ден.

Общи условия

Активация на акаунт