Професионални серии за коса 147

• 61 661
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
Шампионите на O'Right са подходящи.

# 361
Здравейте,снощи си направих смес от розовия и медния цвят от оцветяващите маски на Вела,резултата е задоволителен откъм цвят,но дължините са ужас на сухи,опърпани...на ниво 9 съм и с кичури.Моля,от личен опит дайте мнение за оцветяващи маски с грижа за косата!

# 362
  • Варна
SunFlowerLady,а да помислиш за измивен балсам? Принципно става и с обикновен балсам. Косата така или иначе не е мръсна. Лично аз практикувам такова миене по време на почивки когато се налага ежедневно миене заради морската вода. С шампоан си мия два пъти в седмицата,а останалите дни просто намокрям,разнасям балсам и изплаквам.
 Важното уточнение е обаче,че моят скалп не е мазен. При мазен скалп едва ли би свършило работа. Иначе всеки един дейли шампоан би свършил работа според мен. Виж тоя на Oway.

# 363
SunFlowerLady,а да помислиш за измивен балсам? Принципно става и с обикновен балсам. Косата така или иначе не е мръсна. Лично аз практикувам такова миене по време на почивки когато се налага ежедневно миене заради морската вода. С шампоан си мия два пъти в седмицата,а останалите дни просто намокрям,разнасям балсам и изплаквам.
 Важното уточнение е обаче,че моят скалп не е мазен. При мазен скалп едва ли би свършило работа. Иначе всеки един дейли шампоан би свършил работа според мен. Виж тоя на Oway.
Имам балсам as i am за co wash метода, но е по силен и от някои шампоани след него косата ми сърца и поне 3 дни е супер та се чудех дали е ок за ежедневна употреба. Благодаря ще погледна за балсам, че освен този имам само маски

# 364
Здравейте, тъй като започнах ежедневни тренировки, се налага и да мия косата си, ежедневно. Можете ли да споделите подходящ шампоан, балсам или друго(за ежедневна употреба) което да използвам без да увредя коста си. Благодаря. Хубав и успешен ден.
И аз съм така. Това, което ползвам е:
1. Milk Skahe за обем Ш + Б
2. Loreal Profesional vitamino color Ш + М
3. Doori Златен елексир Ш + Б
4. Loreal Profesional Mytich oil за тънка коса Ш + М
Това са ми любимите серии като ги въртя. Един ден едната, другия ден другата. Мисля, че и четирите са балансирани, като Лорелските са с превес на хидратация, а другите - с превес на протеин.
💜
За ежедневно миене се предполага и сешоар/преса  .... термозащитата ти е задължителна. Препоръчам ти Kerastase Discipline.

# 365
Специално за кератиновата терапия трябва кератинът, който се нанася с продукта /маската в случая на Алфапарф/,  да се запечата в косъма. Знам, че не трябва да е с пара самата преса, затова избягвах да използвам Стиймпод за запечатването, а си използвах правата обикновена преса. Нямам идея кератиновите/аргановите преси дали не изпаряват и дали да подходящи за запечатване на косъма от кератинова терапия. В салона ме правиха с бразилски кератин - Coco Choco и беше супер, но по спомен не измиваха продукта, а директно сушене и запечатване с преса. Резултатът беше страхотен, но леко пари на очите и трябва да си с маска задължително заради изпаренията от пресата, също не бива да се мокри или пречупва 2-3 дни. Този кератин Coco Choco го има в Амазон. Иначе е скъпо в салона - 160 лв ми беше процедурата. Засега обаче Алфапарф и Лисе Дизайн ми вършат чудесна работа и не ми трябва другата терапия:)
За какъв тип коса е подходяща тази терапия? Flowers Tulip
Бъдете предпазливи с кератиновото изправяне. По принцип не се препоръчва за слаби, изрусени коси. Правила съм два пъти при професионалист. Първият път беше уау, събуждаш се с прическа всяка сутрин.  Вторият път така ми ощети косата, накъса косъма. Трябваше ми една година да я възстановя. Ще намеря снимки и ще ги сложа. Това е риск, който  не бих повторила. Снимка от преди 2 години, една седмица след кератиновото изправяне.
За пресата с арган, аз я използвах с течен кератин за преси, но отдавна не съм я вкарвала в употреба.
Снимка на косата ми сега

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 11:35 от lora_1

# 366
  • Пловдив
Prinzesata, може ли да препоръчаш измивни балсами? И аз лятото се чудя какво да правя с косата заради солената морска вода.
Преди време бях взела един на GG обаче изобщо не ми хареса.

# 367
Само на мен ли косата ми се омазнява от Вълшебството? Все мислех, че не е от него, а е някаква случайност, но снощи измих косата. Изсуших я и я напръсках... Ами днес освен че смърди на билките още, пак няма вид на чиста, а на коса за МИЕНЕ...

# 368
Аз не направих Вълшебството, а само сложих Мумие във флорални води с който по принцип си пръсках косата (само с тях косата е ок) но след като добавих Мумието косата не е ок, стои ми мръсна. С мазна коса съм,през ден я мия и явно не е за мен. Универсален продукт няма,всеки скалп и коса си има специфични нужди.

# 369
И на мен вълшебството страшно ми омазнява,както и мерише ужасно.Спрях го и много ме е яд,че капе адски,но не мога да си позволя да я мия всеки ден и да я тормозя с топлинна обработка.

# 370
  • София
Neli Tr, аз съм ползвала на Moroccanoil и не съм забелзвала негативен ефект върху косата като този, който описваш. Приятелка е доволна и от оцветяващите на Compania del colore, но не съм ги тествала все още.

# 371
Вълшебството пръскам само веднъж седмично, два дни преди да си измия косата и косата сега изглежда леко замазана, не точно мазна, ама без блясък.
Иначе си взех мумио от руски магазин, смесих с розова вода и го ползвам като лосион за лице. Мислех, че ще намали луничките ми, ама нейсе.

# 372
Момичета, дайте някакви идеи за продукти против накъсване на косата. С руса коса съм, от години боядисвам само корен, но голямо късане пада. Напоследък протеин не ми е ок, прави я много твърда, ползвам хидратиращи продукти, мека е, но се къса страшно много надолу. На фризьор съм през месец за да обирам връхчета и продължава. Косата ми не харесва хард протеин нито хард хидратация, споделете някое серумче или олио за това накъсване. В момента имам коприната на Чи с кератин, млякото на МилкШейк, термото ми е на Напура и Митик Ойл на Лореал. Правя и терапията на Алфапарф със стволовите клетки.

# 373
Капките на Oway ✌

# 374
Моята вече не се къса толкова от серията на Керастас Resistance Extentioniste, дори само термото като слагах е началото преди да взема цялата серия ефекта беше супер.

Общи условия

Активация на акаунт