Професионални серии за коса 147

• 61 593
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
За съжаление кутията с тестери в Арлен я няма налична Sad
Само при мен ли е проблема с wishlist-а в сайта им - нито мога за премахна продукт от там, нито пък да го добавя в кошницата ..

От къде мога да закупя продукти на Bumble and bumble ?

merym16 много пъти сме писали в темата, че при третирана изтощена коса трябва цялостна грижа и редуване на хидратиращи и протеинови продукти. Няма да стане само с една маска. А ако ползваш сешоар/преса задължително ти трябва термозащита.
Прочети този пост на Мелисанде, може да ти е полезен.
https://bg-mam.ma/p/1306503/42909360

# 571
Bumble има в Делириум, а преди и в бутиците на Ести Лаудер, но от много време не съм влизала и не знам сега как е.

# 572
От къде мога да закупя продукти на Bumble and bumble ?
В Нотино също предлагат марката:
https://www.notino.bg/bumble-and-bumble/

# 573

merym16 много пъти сме писали в темата, че при третирана изтощена коса трябва цялостна грижа и редуване на хидратиращи и протеинови продукти. Няма да стане само с една маска. А ако ползваш сешоар/преса задължително ти трябва термозащита.
Благодаря за включването. Нова съм в темата и не съм чела всички теми, доста е изписано. Наясно съм, че трябва
цялостна грижа, като цяло ползвам професионална козметика, термозащита, олио,  но реших да започна с по-висок клас. Спрях се на Керастаз. До сега ползвах Лореал, Лакме, Милкшейк. Аз взех една маска (Керастаз Генезис) и ми беше интересно с какъв шампоан да я съчетая, конкретно това питам. А другото ми питане е с каква друга серия да редувам? Просто искам съвет от вече опитали тези продукти, а не да купувам на сляпо. Като цяло не знам кои продукти са хидратиращи и кои не. Благодаря за линка, определено ми е полезен.

# 574
Керастаз Генезис е балансирана серия, при мен ( балсама ) се е разбирал добре с всеки шампоан.
На хидратиращите обикновенно си пише че са такива, repair където има обикновенно са протеинови ( кератина също )
Керастаз - Генезис, Блондинската серия, Тераписте, Хронолоджисте са баланс. Архитект серията - протеин.
Ако греша моля някой да ме поправи и допълни.

# 575
Пробвах Манифесто от мостри/Рибата.
Шампоанът някак напомпа, но леко остърга косъма. Иначе се пени много.
Маската и балсама: понеже нямаше да ми стигне маската, ги сложих и двете. Балсамът е по - гъст от маската! Леко разлигави косата, но б или м- не знам.
След баня сложих крема - стои лигав на косата, май не е лош.
После гел за къдрици от серията- на мокра коса добре дефинира ноктите вълни. Но при изсушаване къдри няма, стои леко твърда косата. Не съм впечатлена.
Като цяло, бих си купила спрея за освежаване, може би и крема без отмиване.

# 576
  • Някъде по Дунава
Керастаз Генезис е балансирана серия, при мен ( балсама ) се е разбирал добре с всеки шампоан.
На хидратиращите обикновенно си пише че са такива, repair където има обикновенно са протеинови ( кератина също )
Керастаз - Генезис, Блондинската серия, Тераписте, Хронолоджисте са баланс. Архитект серията - протеин.
Ако греша моля някой да ме поправи и допълни.
Терапист е протеин, дори по-силен от Архитект.

# 577
  • София

Благодаря за включването. Нова съм в темата и не съм чела всички теми, доста е изписано. Наясно съм, че трябва
цялостна грижа, като цяло ползвам професионална козметика, термозащита, олио,  но реших да започна с по-висок клас. Спрях се на Керастаз. До сега ползвах Лореал, Лакме, Милкшейк. Аз взех една маска (Керастаз Генезис) и ми беше интересно с какъв шампоан да я съчетая, конкретно това питам. А другото ми питане е с каква друга серия да редувам? Просто искам съвет от вече опитали тези продукти, а не да купувам на сляпо. Като цяло не знам кои продукти са хидратиращи и кои не. Благодаря за линка, определено ми е полезен.

Маската генезис е най-лесно и логично дори без да се пита да се съчетае със шампоана от серията.
И така на сляпо е трудно да се направят конкретни предложения, аз където си виждам косата и си я познавам, понякога не избирам правилно с какво да я измия...
Трябва да разбереш на какво се дължи това, което не харесваш в косата си, и да търсиш начин да го оправиш. Такова описание като:
“Косата ми е суха, леко нацъфтяла, накъсва се при сресване, третирам я.”
Е твърде Недостатъчно.
Не се разбира каква е дължината на косата, типа на косата - чуплива, къдрава или права, дебелината на косъма, дали е гъста или рядка, дали е боядисана изрусена и тн.
Разбирам че е мн приятно и изкушаващо да напишеш две изречения в някаква нова тема и да ти се даде съвет, който веднага да ти оправи косата с магическа пръчка ама не става така лесно за съжаление.
Ако наистина искаш да полагаш грижи, това изисква време, внимание, проучване и то от теб самата защото знаеш косата си най-добре.
отдели време да прочетеш линковете в началото на всяка тема които се слагат именно за тези които нямат време да четат.
Можеш да видиш и блога на Магнолия във фейсбук - там тя е писала за серията генезис и за др хубави и харесвани в темата продукти
Hairholic е страницата във фб

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 17:57 от Мélisande

# 578
Благодаря за отделеното време. Наистина не разбирам защо когато някой нов в дадена тема попита нещо, веднага следват нападки и обяснения от рода чети, интересувай се, чакаш всичко наготово. Просто поисках съвет, но явно вместо да кажете кой продукт е подходящ, вие предпочитате да се заяждате. Наясно съм че е логично шампоан от същата серия, но също така знам, че много комбинират продукти от различни серии. И ако една серия е протеинова, с коя я редувате? Обикновен въпрос...Следя форума от дълги години, специално тази тема я следвах доста отдавна. Ако искахте да ми помогнете, щяхте да ме попитате допълнителни въпроси, а вие предпочетохте да се заяждате. За съжаление хората ставаме все по-лоши...Извинявам се, ако съм засегнала някой, не това ми беше целта. Ще почета, ще се поинтересувам, но няма да пиша повече тук. Наистина ми стана неприятно.

# 579
merym16
Не се цупи, а помисли малко, дали това което пише не е на 99% вярно...
В предишните теми има изобилие от информация, свързана с твоя въпрос. Първо прочети, проучи, ще видиш съвети точно за твоя проблем няколко страници по назад...
Не става така с един въпрос във въздуха и после ама вие такова, вие онакова...
Моят скромен съвет: Керастаз Терапист - протеин или Schwarzkopf Professional BC Fibre Force Fortifying /по-евтина е, а е много добра протеинова серия/, Joico Moisture Recovery - хидратация, 2 минутния реконструктор на Афоджи, Еластисайзър Екстрийм, Oway Nurturing Drops, Термо Керастаз Нектар.
/А между другото точно за тези продукти е писано много и наскоро също, но няма кой да чете... /
Като начинаещ не се хвърляй на хаотични комбинации, а залагай на цели серии, като свикнеш и можеш да познаваш какво иска и се харесва на косата ти, можеш да експериментираш с различни шампоани и маски...

# 580
merym16,
За съжаление, маската Genesis не би направила нищо значително за сухи, късащи се и цъфтящи дължини. Възможно е, ако косата по принцип е по-фина само да се утежни излишно.
Лично мое мнение е, че въпросната маска е една от най-компромисните на Kerastase. Серията си е с конкретна насоченост, като ефективен най-вече е шампоанът (ползвала съм този в непрозрачна опаковка). Аз харесвам много и балсама, но за поддръжка. Не разчитам на тях за грижа и съм скептична за ползата им.

Ако не се ползва с Ш от серията, ще се впише и с Ш от оранжевите серии на марката, които така или иначе са за суха коса и са по мое мнение универсални. Със зелените серии също - това, ако държиш да тестваш още от Kerastase. Тук въпросът е дали биха били ок за скалпа ти.

Не разбрах какво имаш и дали е от Serie Expert, но не виждам защо да не се комбинира с техен Ш - пак при условие, че тази маска е доста неутрална.

Най-важното е да степенуваш правилно проблемите. Според мен тук си прибързала. Цъфтящите и проблемни дължини са с приоритет, срещу сухота по-лесно ще се пребориш. Но със сигурност не и с маска от серия с насоченост към косопад.
Сподели повече и ще се почне отначало.
Убедена съм, че никой не е целял да те засегне.

РуСа-Мамма,
Имаш ли нови находки? Тази серия с какво в компания ти пристигна?

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 20:14 от Аня Филипова 649504

# 581
Здравейте. Минавам да споделя отзив за новата серия Kerastase Curl Manifesto.
Поръчах от Arlen в края на миналата седмица кутия с тестери, като си взех шампоан, балсам, маска и термозащитен крем (и някои неща от други марки).
Днес изпробвах шампоана, маската и термозащитния крем.
Преди измиване нанесох ампула Napura Stamigen и постоях с нея около 15 минути.
Измих косата два пъти с шампоана, както обикновено (един тестер на шампоана ми стигна за двете измивания). След изплакването косата се усещаше плътна и подредена. Подсуших с кърпа и нанесох половината от количеството от маската (един тестер за моята коса ще стигне за два пъти). Стоях с маската около 5-максимум 10 минути, след което изплакнах косата.
На още мокра коса нанесох в корените от тоника за израстване на коса на Philip Kingsley, а по краищата и някъде до средата на дължините - малко повече от една помпа от олиото Kerastase Rose Elixir Ultime. След това нанесох по дължините половината от количеството от термозащитния крем (един тестер отново ще ми стигне за два пъти). Първоначално ми се стори, че това количество крем е твърде много за косата, но след изсушаването ѝ се оказа, че е било ок. Изсуших със сешоар на най-слабата степен и най-ниска температура.
Резултатът много ми хареса. Косата беше мека, къдриците добре оформени и меки, без следи от продукт (с някои продукти ми се е случвало някои кичури да остават по-твърди, като на клечки). Обемът в корените за мен беше супер, като се има предвид, че когато сложа малко повече продукт, косата много бързо спада в корените и някак увисва (но зависи и с какво съм я измила преди това).
След един час навън във влагата къдриците видимо се отпуснаха и косата леко бухна, което за мен не беше нито изненадващо, нито неочаквано, въпреки заявката, че кремът предпазва от влагата и се бори с фриз ефекта; но не ми е и чак такъв проблем, честно казано.
Аз лично съм доста доволна от изпробваните продукти и се замислям дали да не си взема някои от тях. Ароматът е наистина страхотен, може би от малкото неща на Kerastase, които съм пробвала, ми харесва най-много до момента.

Скрит текст:
Ето снимка на косата след изсушаване. С тънък косъм съм, по-скоро нормална към рядка коса, боядисвана в корените и изсветлена на кичури преди месец. Къдриците около лицето сякаш бяха по-добре оформени от това, което си вижда на снимката.

# 582
Curl Manifesto е за къдрави и хипер къдрави коси! Експериментите върху прави и чупливи коси няма да доведат до нищо добро...
Желето прави КАСТ,който като изсъхне косата, се "разбива" с намаслени или сухи ръце.
Освен това,продуктите от серията,а и всички такива за къдрави коси се ползват в минимални количества,не с шепите.
mananana идеята да сложиш олиото преди крема и половин пакет от крема на веднъж, никак не е добра,според мен.Красива коса,но утежнена изглежда

# 583
Точно, че за къдрави коси серията трябва да е много питателна, а не е!

# 584
Добро утро. Писах на арлен за мнение за няколко продукта, предложиха ми този от изброените. Ползващите го от вас, доволни ли са. Искам обем и фиксация, плътност на косата си. Тя ми е дълга, тънка и седи увиснала, ако не правя вафли. Да го взимам ли? Или друго да ми препоръчате.

Общи условия

Активация на акаунт