Отговори
# 105
Привет!

Пипилота, ако е вярна информацията от по - рано, остават още четири серии и на 10 юни се разделяме с героите за лятна почивка.
И на мен екшъните снощи ми се сториха прекалени, но сценаристите си имат цел - да ни покажат живи, истински образите, а не измислени, каквито в живота не се срещат. Фикрет можеше да замълчи, не го направи и върна доверието на Фекели.

Ще видим какво ще последва след заровения труп. Демир не знае, не си представям реакцията му, ако/когато научи. Grin

Мюжган можеше по друг начин да предупреди Зюлейха, без да ѝ показва снимката.

В първия момент реших, че има нова героиня в каста Joy Половината Адана се е снимала с Мурат.

# 106
Ами да Фикрет можеше да замълчи, но  не го направи защото нямаше друг изход. Дали щеше да постъпи така, ако не беше разбрал ,че в банковата му сметка няма нищо? Може да е добър, но е използвач и интригант точно като Юмит. Поне така го показват, до сега. Мюжгян правилно и каза, че се е борила със Зюлейха, но явно , а не скрито и подмолно. А да,   Мюжгян можеше да не показва снимката, но Зюлейха нямаше да и повярва, както не повярва и на Фикрет.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 23:21 от pipilota65

# 107
Здравейте! Animal Bee
Мюжгян мисля, че не искаше да показва снимката. Тя я извади едва тогава, когато Зюлейха даде да се разбере, че смята това за интрига, клюка и не го приема сериозно. Ако Зюлейха беше реагирала по друг начин, Мюжгян може би нямаше да покаже снимката. Това е моето впечатление.

Засега няма да изключа напълно Фикрет като организатор на нападението. Той каза, че не би направил това като знае, че там има деца, но аз не му вярвам. Нали той иска да разруше едно семейство, от което най-много ще страдат децата. Оправданието му, не помня пред кого го направи, май пред Фекели, ми звучи като демагогия. Фикрет си служи с различни формирования: когато стана "герой" на Чукурова, за камионите, вероятно е да познава и такава селска банда. Тя изглежда по селски, но действа професионално. Това, което най-много ме кара да не го изпускам като възможен поръчител, е фактът, че Фикрет единствен знае, че стопаните отсъстват: Демир е в затвора, а Зюлейха го е хванала в плен, използвайки също група от военизирани хора. Кой друг би имал тази смелост. Нападението ми изглежда като отговор на акцията с преследването от страна на Зюлейха. Бандитите минаха същия маршрут като Фикрет, когато в деня на смъртта на Хюнкяр се качи в кабинета, а сега акцентът върху краката и обувките на мъжете повтори начина, по който тогава беше показан Фикрет. Имам усещането за указания, предхождащи действията. Чухме, че е останала някаква чанта на мястото, където беше коня, може в нея да се открие нещо, което да даде следа. И интересно кой е убитият.
Фикрет е много хитър. Върна си родството с Фекели, чу от чичо си "Гордея се с теб" и освободи Демир...да иде да види с очите си какво е останало от конака му.  Ако Фикрет е направил всичко това, много е тънко и едновременно силно.
Но основата е гнила, защото Фикрет знае, че Демир няма вина за Юмит, Фикрет би трябвало да получи наказание за това, че я остави в безпомощно състояние и Юмит можеше да умре от кръвозагуба, затова няма абсолютно никакво право да отговаря на действията на Зюлейха. Но първо трябва да разберем наистина ли той е организирал нападението.

# 108
За вярване ли е Joy Ако ѝ беше казала, че са комбина с Фикрет за отмъщение, Зюлейха веднага щеше да повярва Wink. А тя ѝ разказа за Анталия. И понеже преводът беше много оскъден, не разбрах друго, освен извиненията на Мюжган. И разговорът между Фикрет и леля му е интересен - той първоначално не искаше да се връща, но мисля, че направи разграничение между отмъщението /което той смята за справедливо/ и Демир да влезе в затвора, оклеветен от Юмит. Дали ще я съдят за лъжесвидетелство. Прекъснаха сцената и не разбрахме какво говориха Демир и Фикрет в ареста.

Виждам, че и Ваня е писала. Ако бандит е видял заравянето на трупа, може да има изнудване и така да се разбере кои са бандитите. Или бижутата да се появят при лихваря. Много бързо намериха ключа от касата и веднага я отвориха - това ми се стори странно, сякаш и друг път са влизали в кабинета.
Фикрет може да остане по - дълго в ареста, защото Фуркан две седмици беше в карантина, а снимките продължиха.

# 109
Лучия, заравянето на трупа е някъде край реката, видя се един човек с кръпка на ръкава, който беше буден в този късен час край огън - вероятно пазач или бедняк, който живее там? Може би той няма връзка с бандитите. Ако убитият е случайно главатаря, ще го търсят и тогава ще разпитват.

Азизе пак се изказа за Абди паша, който става все по-актуален. Висок, военен, как му стои униформата...Тя винаги говори за него с възхищение, но защо ли? Обаче жена му не му подхождала. Двамата братя много ми приличат на него. Grinning

# 110
Ваня, благодаря! Пропуснала съм го този Flushed. Но и двете съзаклятнички не видяха огъня. Много "тайно" погребение - на светнати фарове, които се забелязват отвсякъде.

Не свалиха маската да разпознаят убития. В удобен момент и трупът, и оръжието ще бъдат намерени.

# 111
Здравейте! Animal Bee
Лучия, и още един сме пропуснали; малко разузнаване за него.
Този, с когото Фикрет говори в една автоработилница още веднага, след като Мюжгян си тръгна и Фикрет разбра, че Демир е арестуван, ми се струва, че е мъжът, който тършуваше заедно с още един в кабинета в конака на Яман и намери ключовете в бюрото...Този мъж е с много къса коса, някак зализана отпред, а при нападението беше без кърпа на главата. Той е нисък, с кафява дреха, в камиона, с който пристигнаха стои на първия ред в средата. Той и другият до него на първия ред са май единствените без кърпи. Докато другите ровят в спалните, този човек се насочи директно към кабинета и тършува там.
Този мъж вероятно е шефът на бандата. Фикрет с него се уговори. Действията на Зюлейха са след това. Нападението е отново едно такова вредящо, но едновременно и объркващо действие, защото след това Фикрет го съчетава с освобождаването на Демир. И така го кара да се чуди: Фикрет добър ли е или е лош. Фикрет е много лош. Един белег на неговите нахлувания в конака на Яман се оказва отсъствието на стопаните: първия път – когато Хюнкяр е мъртва, а сега Демир е в затвора. Ако този е главният бандит и уговорката за обира е била направена преди действията на Зюлейха, значи обирът е във връзка с ареста на Демир, за сплашване и объркване и Фикрет още тогава е имал намерение да се яви на бял кон като спасител на Демир. И е подценил Зюлейха. Докато Зюлейха с нейния човек го чакаха да го спрат на границата, Фикрет вече е подготвял връщането си в Чукурова.
След като влязоха в имението, главният се насочи веднага към входа на конака и после към кабинета, там действаше явно по указания, които Фикрет му е дал – зрителите виждахме това, но не чувахме какво Фикрет обяснява, докато разговаряха в автоработилницата.
Също интересно е това, че един от служителите в следствието каза нещо, което засега не разбрах добре от устния превод, но беше в смисъл, че има такива банди, но не в района на Чукурова, нещо такова. Уговорката на Фикрет стана в автосервиз в Мерсин.

Струва ми се, че Фекели не повярва на Фикрет или поне – не съвсем.
Но го прие обратно, за да го наблюдава.

Фикрет си тръгва след уговорката за нападение с шефа на бандата.
https://twitter.com/i/status/1392918602597216261

# 112
Аз вчера видях гифчето в този вид и се зачудих от кой епизод е Joy Къде съм гледала Rolling Eyes, но тази сцена съм я пропуснала. "Сложно, но не невъзможно" - казва Фисо, така чувам името му сега като изгледах серията с озвучаване дотук. Фикрет на тръгване му казва, че няма много време, спестиха ни целия разказ преди това.
С обира Фикрет ще си намера пари, понеже е без стотинка, а имаше намерение да бяга. После го хванаха хората на Шади, накрая го намери леля му и го върна в Чукурова. Зюлейха вероятно ще се окаже права, че той е организирал бандата и нападението.

Прическата е същата, косата изглежда тъмна, може от осветлението.

В голяма игра се вкара Севда, не зная как ще се измъкне от лъжите. Rage Шермин я провокира, издевателства над нея, но тя не се предава. А Гюлтен ми събра очите като скочи на Шермин и я изхвърли от конака. Какво става с нея? Rolling Eyes

Мюжган видя Демир като си тръгна от конака на Юмит, не го каза в телефонния разговор с Бахтияр, но пред Фекели и Лютвие разказа истината.

Ще има репортаж с Хилал утре от 11:30 по АТВ.

https://www.medyatava.com/haber/hilal-altinbilek-bir-zamanlar-cu … ni-anlatti_218282

# 113
97 еп., фрагман 1
“Uçakta bulunan 110 yolcu ve 6 mürettebattan, kurtulan olmadı…”
„От 110 пътници и 6 членове на екипажа в самолета няма оцелели ...“
https://twitter.com/i/status/1393672104915218434

рус. суб.
https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_199242

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 00:19 от vanja@

# 114
Ваня, благодаря! Flowers Bouquet
Мюжган в самолетна катастрофа, Йълмаз в автомобилна. А Зюлейха - с кораб ще отплава Rolling Eyes. Юмит ерзац Зюлейха Rolling Eyes
Керем Али не го показаха, сигурно тя пътува сама.

Много ми е странно, имат серии в запас, време достатъчно, а за фрагманите сякаш не им остава минута свободна и ги публикуват в полунощ. Кой ще ги гледа, хората спят. Какво им пречи да изчакат до сутринта.

# 115
Най-сигурният транспорт – влакът на промяната.
Само не е ясно коя е крайната спирка.
В последните два еп. Мюжгян е в бяло, в последния и път.
Демир от самолета ли ще върне Зюлейха и детето?
Не стига, че е в полунощ, но и толкова ужасен фрагман.

# 116
Привет и от мен,
Благодаря за фрагмана и превода! Flowers Rose
Много тежък фрагман! Ще се сбогуваме с Мюжгян..., много ми е мъчно, че краят й е такъв. Винаги съм си представяла, че тя ще замине от Чукурова с Керем Али -  макар и нещастна в любовта, то поне жива и здрава, така че да започне нов живот някъде другаде и да се грижи за сина си. Много е красива Мюжгян в тази бяла рокля, изглежда ведра и спокойна. Явно пътува по някакъв повод, защото е без Керем Али. Ако не се лъжа, Йълмаз почина в 78 епизод, а Мюжгян ще ни напусне в 98 епизод - тогава ще дадат погребението, предполагам. Ще се присъедини към него, а детето им ще остане само...много тежка участ. Може би наистина Керем Али ще бъде отгледан от Зюлейха и Демир.
Имайки предвид последната серия, аз също не изключвам Фикрет да е виновен за нападението. Наистина селската банда може да е от района на Мерсин. Но, онзи нападател реагира чрез самоинициатива и така нещата се развиха фатално и за него и съответно неприятно за Севда и Зюлейха. Той направи грешка да тръгне с детето, въпреки, че Севда хвърли пистолета на земята, надали е било планирано отвличане на дете/деца - иначе още от горе щяха да ги вземат. Ако той беше пуснал Аднан, то тя нямаше вече да има куража да стреля пред детето и той щеше да избяга. Но, решението му да се обърне и да тръгне с детето вече предизвика Севда. Интересно, защо той е решил да вземе Аднан, при условие, че явно това не е било в инструкциите?! Такива самоинициативи се наказват, защото не са предвидени от организатора.
Друго също ми е интересно: защо Мюжгян реши да разкаже на Зюлейха за Юмит? Може би, Мюжгян вярва, че Зюлейха и Демир ще се помирят, но знаейки истината, Зюлейха няма вече да позволи на Юмит да си играе игрички. И Юмит ще остане с вързани ръце, без да може да изнудва, лъже или да преиначава историята. Thinking
Спокойна нощ!
П.П. Зюлейха май тръгва с кораб, нали имаше снимки.

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 01:37 от dana78

# 117
Привет!
Да, Зюлейха тръгва с кораб, защото Демир ще я търси на летището. Подобни съображения имаше и Фикрет с отиването в Мерсин.

На мястото на Мюжган, в последния за сезона епизод 100 ни очаква нова героиня. В ролята ѝ ще е актрисата Илайда Чевик. Тя ще оживи историята с изненадващ, ярък перонаж - информация от Бирсен.

Мернах я преди време в клипчета на "Почукай на вратата ми", но бях спряла да го гледам и нямам впечатления. Отрицателен образ, някаква интригантка и сега погледнах - била е гост в седем епизода.

# 118
Здравейте.
Илайда, като актриса е добра, но не я харесвам още от "Черна роза". Познава се с Хилал и Бюлент, мисля че и режисьора на "Черна роза" беше Мурат Сарачоулу, но не съм сигурен. Според мен ще бъде в някаква отрицателна роля.

# 119
Да, Мурат С. е режисьор на "Черна роза".
Вече би трябвало да снимат еп. 100. Погребението на Мюжган ще е в еп. 98 - следващата седмица, снимките от сета се появиха на 9 май.

Общи условия

Активация на акаунт