Отговори
# 120
Здравейте! Animal Bee
И аз съм гледала Илайда в „Черна роза“. Може да играе новата любима на Фикрет.
Зюлейха дали бяга от Демир или от затвора? И дали ще тръгнат или Демир ще ги спре?

Докато чакаме превода със субтитри, се върнах пак към началото; от перспективата на сегашния момент съм склонна да виждам някои неща по друг начин.
Основен въпрос: как чрез брака с Демир Зюлейха спасява Йълмаз?
Чрез действия в съда – по никакъв начин; Демир дори не знае, че това се очаква от него, а Хюнкяр имитира някакви действия и не е заинтересована; спасява го амнистията.
Зюлейха обаче знае и предварително всичко това. Сега разбирам, че тя спасява Йълмаз по един съвсем различен начин. Дали Йълмаз ще се спаси от бесилото, дали и кога ще излезе на свобода – нищо от това не е ясно. Зюлейха спасява Йълмаз като създава бъдеще за него, а това бъдеще е неговото дете; чрез това дете Йълмаз ще живее винаги; това е спасението на Йълмаз, което Зюлейха постига чрез брака с Демир. Това е еднакво валидно не само в човешки план, но и в мисленето за стопанския процес и ролите на героите в него. Детето е заченато по инициатива на Зюлейха, която тя предприема веднага след събирането на информация за мястото и хората, за възможностите детето тук да дойде на бял свят, да е желано и да расте до момента, когато Йълмаз излезе на свобода или пък – да го отгледа тук завинаги. Тази частичка от Йълмаз му осигурява живот и след него.
Детето Йълмаз замества Йълмаз от самото начало:
„Ти си единственото, което ми остана от Йълмаз. Ще те родя, ще те защитавам. Ще посветя живота си на теб. Ако си момче, ще те нарека Йълмаз. Йълмаз...“
Навън всички го наричат Аднан, а в сърцето на Зюлейха детето расте като Йълмаз; когато Йълмаз отсъства е така, когато излезе на свобода Йълмаз от „вътре“ започна бавно да излиза в пространството навън, докато пред Демир Зюлейха разкри цялата истина както за любовта си, така и за детето Йълмаз, а най-накрая получи и право на развод. Смъртта на Йълмаз не промени нещо в това поведение, детето си остана Йълмаз в Зюлейха, но сближавайки се със Зюлейха и с желанието тя да е щастлива, Демир вложи и в името името на биологичния баща. Това се случва в един от последните моменти от развитието на сюжета: за Зюлейха Аднан си остава син на Йълмаз – защото е негов биологичен баща, а Демир смята детето за свой син с биологичен баща Йълмаз. Тези две различни разбирания за детето Йълмаз Аднан са валидни и в момента.
На детето Зюлейха периодично обещаваше: „Един ден ще разбереш кой е баща ти.“, сега вече това не е актуален проблем, защото историята на детето е изговорена пред всички, тя се съдържа в неговото пълно име.
Сега на дневен ред е друг проблем.
С идването на Фикрет в Чукурова и заявката му да е син на Аднан, който е бил отхвърлен от него, първият проблем в наследствената верига на Яман е връзката в предходното на Демир поколение, от която връзка идва името Аднан. Първото съмнение, което изрази Демир е, че баща му не може да е такъв човек, човек, отказал се от свое дете. Важният отговор, който трябва да получим, е за стария Аднан. Това може да стане след изясняването на историята на Фикрет, която може да промени историята и на самия Демир.
Вторият проблем е в очакването да има развитие в  начина, по който самата Зюлейха ще промени мисленето си за това чий син е Аднан. Демир е доказвал много пъти себе си като баща на Аднан, готов да жертва живота си за своето дете, но сега това трябва да се случи при съвсем нови обстоятелства, когато той ще трябва да се изправи пред миналото, както и да защитава приемния си син в една нова обстановка. Всичко, което ще се случи тук, ще накара Зюлейха да извърви пътя от мисленето за Йълмаз като баща на детето, защото е биологичен баща, до мисленето на Демир като баща на Аднан - защото е приемен баща. Зюлейха трябва да нарече Демир баща на Аднан, без това да отменя биологичното бащинство на Йълмаз. Йълмаз е дал своето съгласие за това. Това е пътят от биологичното до приемното в човешкото съзнание като еднакво ценни, за да бъде наречен един човек баща. И да има Зюлейха желание нейното дете да носи името Аднан. Демир трябва да защити приемното си бащинство, започвайки от своя баща Аднан, да почисти и укрепи тази важна брънка на предходното поколение в родовата верига, за да има Зюлейха желание да привърже към нея своето дете, било за нея в началото с име Йълмаз и единствен баща биологичния баща Йълмаз, да го привърже сега сама доброволно  с  името Аднан и баща приемния баща Демир.

Чрез жените също е изразен прехода от телесно, кръвно към духовно:
в началото е Хюнкяр, която спаси Аднан чрез имитация на биологично бащинство:

а сега Зюлейха и Севда спасиха Аднан и трябва да довършат прехода в неговата духовна част.
Сцената с убийството беше изсмукана от пръстите, тук вече беше отбелязано това, но тя е направена, според мен, точно с мисълта за този план: да свърже двете жени с тайна и заедно да довършат започнатото от Хюнкяр в началото. Севда свърза Зюлейха и Демир, сега двете трябва да направят продължението за детето:
https://twitter.com/i/status/1392934654135648260

Началото:
Демир и Зюлейха в грижа за болните деца. Зюлейха е вече бременна със свое, но отдадено се грижи за чуждите; на Демир това му хареса и тогава и предложи: „Искам да останеш тук, с мен.“ Ще признае ли Зюлейха бащинството на Демир, бащинство на дете, заченато от друг, за истинско бащинство? Само ако това стане, детето от Йълмаз, детето на новото, може да се включи във веригата на местното като дете на Демир. Бъдещето на Йълмаз е общо бъдеще с бъдещето на Демир, това е начинът Йълмаз да живее, детето е символ на синтез между новото и старото, външното и местното, само това създава бъдеще. Заченато от единия и поето още докато е в майката от другия – това става символ на единението на дошлото отвън и местното в земята на Чукурова. Новото не може да живее „до“, то трябва да направи синтез с местното, за да продължи да живее.
Демир все още е в процес да утвърди бащинството си. Той се чувства такъв от раждането, но по-точно е да се каже, че трябва да бъде признат от Зюлейха за баща. Тест за това би трябвало де е кръвен син от напр. Юмит, но такъв не се очертава, сигурно ще търсят друг начин.

Въпреки това, че Зюлейха и Демир имат общо разбиране за чуждите деца, разликата, с която всеки от тях конкретно гледа на детето Аднан, е запазена почти същата до днес.
Когато Хюнкяр подаде новороденото на Зюлейха, Зюлейха каза: „Ти си моят син, нали? и Хюнкяр странно я погледна. Защото „моят“ предполага мои действия с него, неутрално - без биологичния баща, но и без Демир.
Докато Демир го прие с думите. „Сине мой. Моят красив син. Колко си красив. Колко си невероятен. Зюлейха, ти ми подари такова щастие...Вие сте всичко за мен...“
Демир го прие за свой от самото начало, но до времето, когато Зюлейха ще приеме това, има много време.

# 121
Хубава актриса е Илайда. Гледала съм я в Черна роза, Ти разкажи, Черно море, Ако те повика любовта и Почукай на вратата ми. Черна роза го повтарят по Диема Фемили всеки делничен ден от 16:00.

# 122
Току - що публикува тази снимка в ИГ, а стилистът Арман ѝ сложи ⚡️

Ваня, мислиш, че Зюлейха е вкарана в затвора заради убийството ли?

# 123
Лучия, ако Зюлейха е в затвора, няма да може никъде да отиде.
Но може да има развитие по въпроса за убития.
Той е важен човек, беше на кон, водеше групата, сигурно ще го потърсят.
Ако има връзка с убийството, може да е, за да избегне затвора.
Може нещо от чантата да е насочило търсенето.
Или оня човек край огъня.
Но може да бяга и от Демир.

# 124
Разбрах. И Севда е в опасност, макар че тя само го рани.

Дали е със забрадка заради операцията? Към Демир се е запътила, но вече не го търси в конака, а в холдинга.

Вчера като броих роднините, се сетих за Бетюл Joy и си казах - сценаристите я забравиха, Шермин спря да я търси, откакто се омъжи. Оказа се, че не са я забравили - Илайда Чевик ще е Бетюл и се връща в Чукурова. Joy

Информацията е от Бирсен.

Цитат
БЕТЮЛЬ
Дочь Шермин Яман , двоюродная сестра Демира Ямана.
Бетюль, имя которой упоминалось во всех семейных кризисах в течение трех сезонов, особенно в первые два сезона после развода Шермина и Сабахаддина, возвращается в 100 серии.
Бетюль, которая вышла замуж и основала дом в Париже, где она поступила в университет, нанесла тяжелый удар своей матери Шермин, положив начало гибели их брака и второй брак ее отца.
Бетюль, которая много лет косвенно участвовала в войне своей матери с Хюнкар и Демиром из-за денег, которые они платили за ее содержание во время учебы в университете, теперь она возвращается домой!
Бетюль, которая повысила свой социальный статус, стала немного высокомерна, как выходец из Чукурова, проживший в Европе.
Бетюль, которая чувствовала большую симпатию к своему отцу и на долгие годы ограничила свои отношения со своим двоюродным братом Демиром из-за того, что рассказывала ее мать, будет в Чукурова с прошлыми чувствами и с какой целью она приехала!

Вчера като се появи новината и гледах профила ѝ в ИГ, се зачудих дали тази снимка отпреди три дни не е чукуровска. Парижка е Joy

От стилиста

Еп. 96, рус. суб

https://vk.com/birzamanlarcukur?z=video-135783830_456244667%2Fde … -135783830_160136

https://turkru.tv/odnazhdy-v-chukurova-96-seriya.html

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 14:33 от LU4IQ

# 125
Здравейте! Animal Bee
Лучия, Юмит не може да търси Демир в конака, защото той и забрани да ходи там. Затова – в холдинга. Предполагам, че отива да нанесе последния удар като каже, че Севда е нейна майка.
Към финала на сезона се очертава пълен успех за намеренията на Фикрет и Юмит: клин между Зюлейха и Демир, любовната история на Юмит и Демир ще бъде разнесена из Чукурова и Демир ще изглежда на всички същия като баща си – нечестен мъж. Нали това искаха, това постигнаха. Остава само да се разбере, че Севда и Юмит са майка и дъщеря, за да се превърне „обикновената“ любовна история на Демир и Юмит в такава като тази на Аднан с която и да е жена, различна от Хюнкяр, най-известната  от които е тази със Севда, на която е купил къща. Само споменаването на това, че Юмит е нейна дъщеря и двете са живели в един и същи конак, купен от Демир, в същия момент сбъдва желанието на Фикрет: историите на баща и син се повтарят, Демир е като Аднан, а Юмит – като Севда. Никой, абсолютно никой няма да се се интересува от разликите в тези истории. Именно защото намесата на Севда и този специфичен конак идентифицират историите, Севда пазеше толкова много да не се разкрива истината за нея и Юмит като нейна дъщеря. Севда пазеше Демир – да не бъде мислен той като баща си, а пазеше и Юмит – да не мислят нея като Севда. И Севда, и Демир искаха историята Демир – Юмит да се забрави. С разкриването на истината Юмит иска да доразвали както отношенията между Демир и Зюлейха, така и да развали тези между Севда, от една страна, и Зюлейха и Демир, от друга, защото тя знае, че Севда е важна свързваща фигура, която Юмит иска да бъде на нейна страна, да работи за нейния интерес. Доверието в тази малка общност ще се срине, сигурно в първия момент ударът ще бъде силен за всички. Така към финала на сезона отмъстителите вървят към триумф. Но остава надеждата, че с началото на следващия ще започне обратно броене.

Отмъстителите действат по модела на извънбрачните връзки на Аднан със Севда, Сафие...такива, каквито те си ги представят. Затова възпроизведоха „паралела“ на връзките на бащата в тази на сина – Демир с Юмит. Така Демир ще бъде принуден да приеме като „брат“ Фикрет.
Но едновременно с този модел на братство започва една друга история, която все още не знаем как ще се развие, но не е излишно да я наблюдаваме, смятам, че не е случайна. След смъртта на Мюжгян двете братчета Аднан и Керем Али ще се окажат в различна позиция: едното е отвътре на вратата на Яман, а другото – отвън, образно казано в сравнение с двамата „братя“ Яман преди много години по детския спомен на Фикрет. Интересното тук е, че двете деца сега са братя, но техният биологичен баща не е Демир – човекът от конака на Яман, а е друг, който няма нищо общо с Яман. Ще видим как ще развият сегашната история, засега тя само подсказва, че отговорът кой е бащата на Демир и Фикрет, ако те въобще са братя и имат един баща, трябва да се търси не само в конака на Яман, но и извън него. Ще видим първо как ще се реши въпросът с кого ще живее Керем Али. 

Бетюл ни изненада, но не съвсем; значи продължава потокът от завръщащи се роднини на Яман, можем да очакваме и други. Още когато Фикрет пристигна в Чукурова и най-напред се сблъска с Шермин, знаех, че тя също ще участва в новото раздаване на блага, ето сега идва нейната дъщеря. Бетюл е племенница на Демир и братовчедка на Аднан и Лейля. Бетюл е завършила право в Сорбоната,  това я прави важен кадър. Като знам майка и без юридическо образование каква уста има, мога да си представя Бетюл с диплома. Къде ще се включи обаче, ето това не се знае. Освен че има такава важна диплома, тя е кръвна наследничка на Яман. В това и качество Бетюл може да се окаже много ценна в зависимост от разкритията за другите Яман. Има много възможности за нейна активност: ако един недоказан брат може да претенедира за участие в богатството на Яман, тя може да използва това, че се отваря въпроса за наследството и да иска първо доказателства, че Фикрет е брат, а по-нататък преразглеждане на старите договори: Шермин говореше за това, че Хюнкяр е скарала двамата братя и разпределението на имотите в миналото е било несправедливо за баща и. В Яман има работа не само за един юрист, а за цял правен отдел. Grinning
Иначе, външният вид на Бетюл е френски, другото - още не знаем. След сватбата Сабахаттин каза, че с Пиер живеят в малка къща и са щастливи, но сега дали е така – и това ще видим. Gift Heart

# 126
Здравейте и от мен Flowers Hibiscus
Благодаря за всичко споделено, четох с интерес и имам същите впечатления по отношение на сегашната ситуация и подобни очаквания от развитието нататък. Благодаря и за информацията за новата героиня - Бетюл, както и за превода на серията. Flowers Cherry Blossom
Още не съм изгледала предната и трябва да наваксам. Blush
Много се завъртя интригата. След смъртта на Мюжгян в конака на Фекели ще има още една голяма загуба и предполагам, че самият Фекели вече ще бъде "смазан" тотално и ще се "хване" за Фикрет като "удавник за сламка". Не изключвам възможността емоционалното състояние на Фекели вече да не му позволи той да разглежда ситуацията обективно и може да попадне в подобно положение на това на Севда. Лютфийе също ще поддържа Фикрет, но може би ще е срещу съвместни действия с Юмит. Няма да й има доверие. Дали Юмит и Фикрет ще продължат заедно напред или всеки ще се концентрира върху целите си, предстои да видим. Тяхната игра вече се разкри, общият фронт срещу Яман също, връзката им от миналото също. Така че, според мен, вече няма да имат полза един от друг. Между тях има и наслоена враждебност и гняв, които проличаха преди Фикрет да си тръгне и Юмит да падне по стълбите. Юмит може би няма да прости на Фикрет това, че я е изоставил да умре и после й "подля вода" по повод на свидетелските показания. Фикрет пък вече няма да може да й се довери, защото мисля, че той разбра, че Зюлейха не знае за връзката Юмит-Демир, оттам тя не знае и за никакви снимки, а Юмит му каза, че Демир я уверил, че е показал снимките на Зюлейха и тя му е простила. Фикрет ще се усети, че Юмит играе своя игра. Отделно, не се знае, как ще балансира Севда и какво ще стане, когато Демир и Зюлейха разберат истината за нея и Юмит. Юмит може би ще изиграе този коз, а Севда е възможно да пропусне възможността тя самата да обясни и така ще стане по-трудно и за нея да се защити.
Бетюл се връща. Какво знаем за нея като характер?! Спомням си, че в началото тя беше представена като разглезена студентка. Все искаше пари, все не й стигали и имам спомени, че учеше по-дълго от предвиденото, за което беше споменала Хюнкяр, мисля. Имам спомени, че сякаш се инатеше като малко дете, защо парите не идвали и Шермин изпадаше в истерии. Впоследствие, нещата леко се промениха. В началото останах с впечатлението, че Бетюл е отчуждена от баща си, все звънеше на майка си, от разговорите сякаш ставаше ясно, че тя е "тип Шермин". По-късно бях изненадана, че Бетюл спря да разговаря често с Шермин и се оказа, че поддържала близки отношения с баща си, говорели често и само той отиде на сватбата й. После Бетюл приела Жулиде и даже я канеше в Париж и Саббахатин използва именно мнението на дъщеря си, за да вразуми не веднъж Шермин. Та, искам да кажа, че имам противоречиво мнение за Бетюл - първо ни я "представиха" като "тип Шермин", а по-късно сякаш я обрисуваха като "тип Саббахатин" (но след като той стана главен лекар и започна връзка с прокурорша). Дали е нейно развитие и промяна или характерът й е променлив...и се нагажда натам, откъдето очаква някаква изгода или полза...ще видим.
Дали така ми се струва или на снимките Бетюл е в малкия конак?! Завесите и синият интериор са точно там. На кого е продала конака Мюжгян? Може би и Шермин и Бетюл ще се върнат в техния си конак. Така ще са по-близо до големия конак и ще могат да наблюдават, да анализират и да действат според свои инетерси. Дали Бетюл се връща или идва на гости? Къде ли е съпругът й и дали не е разделена с него. Как ще се впише Бетюл сред другите две млади дами - Зюлейха и Юмит? Дали Фикрет няма да има нещо общо с нея в някакъв момент или Бахтияр? Това ще го гледаме нататък. Бетюл, предполагам, че ще започне нова интрига в развитието на действията и тези действия, както беше коментирано, ще се развиват сред Яман. Но, сега ще следват трудни и емоционални моменти. Сякаш сега всичко и в двата конака ще се разпадне, поради различни причини.
Nature First Quarter Moon With Face

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 00:14 от dana78

# 127
Привет!
Благодаря за коментарите! Flowers Bouquet

Среднощен фрагман 2 за еп. 97, рус. суб.

https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_199875

Дана, изпреварила си ме, мисля същото за Юмит. Не знаем обаче как ѝ се е отразил бракът. Може да се е развела.
А видно от фрагмана Юмит е бременна и това ще е поредният удар върху Демир. На кого Зюлейха продава акциите на холдинга. Rolling Eyes Не очаквах от нея подобна реакция. Демир беше свободен, бракът им фиктивен по нейно желание.

# 128
Добро утро Simple Smile
Вторият фраг
https://turkru.tv/odnazhdy-v-chukurova-97-seriya.html
Аз да си призная нещо ... позагубих тръпката от историята в Чукурова. Гледам един епизод на няколко пъти. Sad
Струва ми се, че прекалено задълбаха в интригите и се позагубиха основните въпроси, които поставяха в първите сезони на сериала. И все пак, според мен, срещата на Фикрет с мъжа от работилницата за ремонт на автомобили не беше заради организиране на вандалщината в конака на Яман. За нещо друго беше, може би за нелегален паспорт, нещо такова. Ще видим... И по още един въпрос бях сигурна - бягството на Зюлейха с децата е заради изневярата на Демир. Всъщност за това ни подготвяха и с оня разговор между двамата, може ли влюбен човек да гледа с любов друга жена, и със страха на Демир да признае грешката си. А в последната серия и с разговора на Зюлейха с бившия полицай, в който признава, че е дала шанс на любовта на Демир, след като го е видяла как спасява Йълмаз с риск за живота си. Пък и многократно повтаряше, че се е уморила от страдания, иска малко спокойствие и семейно щастие. От втория фраг виждам, че е предприела и по-драстични действия - продажба на акциите си от холдинга Яман. Дали ще успее да избяга и в следващия сезон ще гледаме как Демир ги търси, или ще я намери бързо, но ще се върнат старите отношения в конака, не мога да гадая. Но ... крепостта Яман явно ще се разпада (тук се сещам пак за последния поглед на Хюнкяр към величествения конак, преди да бъде убита - имаше някаква тъга в него, някаква предрешеност, и тя не се отнасяше само до нейния край)както поради вътрешни причини, така и поради набези отвън (Фикрет-Юмит, завърналата се Бетюл...).
И конфликтите са заложени като бомба със закъснител от Аднан Яман и неговите отношения с хората. Хората, като Фекели, които могат да забравят миналото, са единици и ... май не се срещат в младото поколение. А думите на Демир - това е конакът Яман, как смеят да го нападат, ще респектират все по-малко хора.

# 129
Добро утро. Благодаря за фрагмана. Според мен Зюлейха е взела решение да избяга с децата, след като научава за бременността на Юмит. От фрага се вижда, че е изнесла всички вещи на Юмит пред къщата, значи ще я изгони от там. Може и да е мислила да прости на Демир, но след като е разбрала, че Юмит е бременна е решила да избяга. Мисля си, че няма да успее да се качи на кораба и Демир ще я намери, а какво ще следва след това, си нямам и на идея.

# 130
Колкото и да не ми се искаше, бременността на Юмит е неизбежна, за да ни покажат Демир, различен от Аднан. Ще признае и брат, и син, но силно се надявам да не се ожени за Юмит. Зюлейха продава акции, ще видим дали няма да поиска и развод. Има коментари при рускините, че вероятно ще продаде акциите на Фикрет, но за да го направи, тя трябва да е сигурна в бащинството на Аднан.

Снимки за еп. 97

Очаквам накрая и Абди паша да се появи. Не зная дали е роднина, но не може все зад кадър да остане. Joy А и имаше информация за нови герои, няма да е само Бетюл.
Катя, вярно е, задълбаха, но нали ни очакват още 32 - 35 серии в 4-ти сезон. Когато децата най - после ще пораснат Joy

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 15:07 от LU4IQ

# 131
Здравейте! Animal Bee
Благодаря за фрагмана, коментарите и снимките! Flowers Bouquet
За каква любов говори Зюлейха?
За тази, която се е родила в сърцето и, когато видяла как Демир спасява Йълмаз, ами много е смешно. Зюлейха от самото начало само използва любовта на Демир. Нейната любов към него е функция от загубата на Йълмаз и мисълта за мястото в Яман на безценното дете. Щом се появи опасност за него, Зюлейха се влюбва в Демир. Сега опасности много и тя с действията си предупреждава Демир: да мисли какво прави. Ако тя наистина искаше да се освободи от него, щеше да се разведе. Но Зюлейха никога не се развежда, а само „възпитава“ Демир - да не сбърка в това, което прави.
Ако Зюлейха обичаше Демир, нямаше да чака да види лицето на „брата“ в холдинга и документите за наследството, за да му каже, че го обича; щеше да се интересува от чувствата му и да не го пуска да ходи „за риба“.
Йълмаз се ожени за друга жена без някаква причина, има дете от този брак, но Йълмаз и вечната любов и чувствата към него са недосегнати от това. Обаче Демир, който беше пуснат от самата Зюлейха, която с думи и действия уби всякаква надежда в него за общо бъдеще и той започна да мисли за нов живот, но се върна в първия миг, когато Зюлейха му подсвирна – той е човек, в когото тя не може да има доверие. Хайде, бе.
Зюлейха има още много дълъг път.
Единствената мисъл на Зюлейха сега е за детето Аднан, напливът на роднини застрашава мястото му в Яман, а Демир е единственият баща и това и връзва ръцете, гордостта и страда. Гони Юмит от конака, който и даде Демир, но така и отваря вратата на конака на Яман. Сега Зюлейха е хаотична, но ще се успокои и ще започне да мисли.

# 132
Цитат на: vanja@
Гони Юмит от конака, който и даде Демир, но така и отваря вратата на конака на Яман.

Вярно е за съжаление.
И сега като бяга от Адана, Зюлейха отново не поиска развод.

Озет за еп. 97

Цитат
Зулейха потрясена, когда видит на фотографии Демира и Юмит, но ей удается не выдать своего потрясения Мюжгян, которая много раз пыталась ее уничтожить, и контролирует свои эмоции. Однако расследование, которое она начала после просмотра фотографий и того, что произошло потом, уводит Зулейху из Аданы.

Мюжгян начинает открывать новую страницу в своей жизни, впервые без вражды с Зюлейхой, даже если та об этом не знает, что не находит ответа! Более того, на этот раз она делает шаги с разрешения Фекели.

Несмотря на идею положить конец войне, Демир теперь все знает и Фикрет, который отправился за решетку отбывать наказание, до сих пор не может избежать гнева Демира. Демир не верит, что Фикрет спас его своим заявлением, и обвинит его в рейде на ферму. Демир не только доложил о ситуации прокурору, но и сошел с ума настолько, что напал на Фикрета даже в тюрьме!

Фекели и Лютфие собирают все улики, чтобы спасти Фикрета. Между тем вода между Фекели и Фикретом уляжется.

Юмит, выйдя из больницы, начинает изо всех сил стараться взять все под контроль. Она обвиняет Севду в том, что она не поддерживает ее! Севда, которая находится между двух огней, либо потеряет Демира и Зюлейху, вернув свою дочь, либо полностью потеряет свою дочь, защищая их.

Когда Шермин и Фюсун открыто спрашивают Севду о ее связи с Юмит, они не могут ничего от нее добиться, но они не сдаются! Под присмотром детектива, на этот раз будет найдена еще одна важная улика.

Пока Демир делает новые заявления для всей Аданы, Зулейха приступит к осуществлению своего собственного жизненного плана. Мюжгян, одновременно с ней, намеревается переписать свою судьбу! Их судьбы снова переплетаются.

И Адана получает новости, падающие, как бомба! Самолет Адана - Стамбул разбился! И кто был в самолете?

У Юмит и Зулейхи предстоит важный разговор....

За днешния Празник на младежта и спорта и Ден за възпоминание на Ататюрк

# 133
Лучия, благодаря за озета. Flowers Bouquet
За да се ожени Демир за Юмит, първо трябва да се разведе със Зюлейха. Освен, ако не му стане жена пред Бог, това там е като спасителен пояс в трудни моменти, но в случая би било направо богохулство.
Зюлейха щяла да осъществява своя собствен жизнен план: нищо ново, тя и досега това прави.
Интересно каква нова важна улика открива комисарят. 
Абди паша дали е жив? Бил е военен, може да е загинал някъде.

В 96 еп. видяхме за пръв път Лютвие в действие, беше впечатляващо.
За Лютвие ценното е Фикрет, точно така, както за Зюлейха Аднан. Двете действаха в обратна посока: едната преследваше да накаже Фикрет, а другата – да му помогне.
Лютвие и дотук е много ярко характеризирана, но  сега видяхме много нейни качества в момент на акция. Веднага прецени, че Фикрет може би е виновен, че Мюжгян и Бахтияр ще свидетелстват против него за инцидента с Юмит, рани Мюжгян с истината за връзката между Фикрет и Юмит, за да не се мотае на пътя и, хладнокръвно взе пистолета на Фекели, провери Мюжгян дали е достатъчно ранена, излъга прислугата, отказа шофьора и с колата на Фикрет тръгна на адреса, предварително взет от разпита на Мюжгян. Бърза, съобразителна, с ясна цел, смела и дори рискуваща, без да забравя основното: Фикрет ще освободи Демир, защото е негов брат!
Така с помощта на лелята Фикрет, който можеше да бъде причина за смъртта на Юмит, стана герой, и докато за Фикрет и Лютвие Фикрет е брат на Демир, чичо му го прегърна и вече щял да вярва само на него. Много успешна акция, зад белия костюм остава прикрит черният обир на конака на „брата“. Бягството в Германия в случай, че Фикрет беше причина за падането на Юмит, за миг напомни бягството в Германия преди много години, в което Лютвие също е участвала.
Докато говореха с Мюжгян, Лютвие получи още важна информация – за връзката между Юмит и Демир. Лютвие има в момента повече информация за кой какво прави и кой на кого какъв е, в сравнение с някои от главните герои. Лютвие впрочем, от този еп. излиза напред вече като един от тези главни герои. Тя ще пази гърба на Фикрет и ще му проправя път напред към Яман.

# 134
Здравейте и от мен Flowers Blossom
Благодаря за фрагмана и споделеното! Flowers Cherry Blossom
Нещо, явно аз не разбирам момента, в който се намеква, че Юмит е бременна? Защо да е бременна и как? Мина доста време между последните й отношения с Демир и сегашния момент и тя няма как да не е разбрала за тази бременност. Ако я е криела, защо пиеше алкохол и защо не реагира, когато се събуди от комата...подобно на Зюлейха с въпрос за бебето? Никой от лекарите не каза нищо, а всяко едно изследване на кръвта би дало отговор на този въпрос. И как би оцеляло бебето след това падане?
Аз нещо се съмнявам в тази бременност. Или яко я има, бащата е Фикрет и това ще бъде съвсем очевидно, като всеки си направи сметката.
Аз си мисля, че Зюлейха обича Демир. Но, човек не може да обича по същия начин, както е обичал други...винаги има някаква разлика в заряда на емоцията и чувството.
Лично моето мнение, което съм писала многократно, но сега в светлината на историята с Демир - Юмит:
Йълмаз имаше причина, за да се ожени за Мюжгян и тя беше подобна на тази, поради която Демир се насочи към Юмит. Безнадеждност по отношение на бъдеще със Зюлейха и желание за нов живот след сумати страдания, затвор и опити за убийство. Още в самото начало, след връщането на Йълмаз, Зюлейха с думи и действия уби в Йълмаз всякаква надежда, че могат да бъдат заедно и че тя още го обича. Зюлейха многократно каза на Йълмаз, че любовта им е минало, че тя обича Демир и че е щастлива с него и в семейството им със сина им. Думите й бяха подкрепени от видяното от Йълмаз при тайното му влизане в конака.
На първата среща в ресторанта, Йълмаз предложи на Зюлейха бъдеще с него и да избягат заедно, каза, че ще приеме детето на Демир като свое. Зюлейха отказа. На въпроси за любовта - Зюлейха не отговори, както би направила и всяка жена, чувстваща се виновна.
Йълмаз не се е крил от Зюлейха при срещите си с Мюжгян. Всички знаеха за връзката Йълмаз-Мюжгян и цяла Адана ги коментираше. Ако Зюлейха е имала и искала нещо да му казва на Йълмаз, то тя имаше време и възможност да го стори и то многократно. Това го отчита и Йълмаз. Зюлейха не предприе нищо. Дори излъга Мюжгян, че любовта с Йълмаз била детско увлечение и я увери, че няма чувства към Йълмаз.
Йълмаз впоследствие провокира Зюлейха с думи, че няма вечно да я чака и това беше отчаян опит от негова страна да разбере нещо от нея, да я провери, да види и усети. Зюлейха не каза нищо повече.
Отново опит - въпроси, дали е щастлива, дали е истина, че е щастлива. Зюлейха лъже, че е щастлива с мъжа си и сина им. В деня преди сватбата на Йълмаз и Мюжгян, Зюлейха пожела щастие на Йълмаз и му каза, че е прекрасно да имаш семейство, стисна му ръката като на стар приятел. По-късно същия ден, Йълмаз разбра, че Зюлейха е бременна с второ дете от съпруга си Демир.
Какво да мисли и какво да чака Йълмаз? До кога? Зюлейха да се разведе с Демир? - Тя отказа общо бъдеще с Йълмаз, още когато той й предложи да бягат. Нямаше нито намек, нито действие за някаква промяна от това, която тя беше вече заявила. Да мисли, че го обича? Тогава би казала нещо, би направила нещо, би реагирала...но тя мълча и каза на Йълмаз да се откаже от тази тяхна любов, тя е в миналото.  
Йълмаз тръгна към Мюжгян, когато за себе си беше убеден, че Зюлейха вече не го обича и че любовта му към нея е вече несподелена и невъзможна. Мюжгян беше неговият път към надежда и възможност за щастие и семейство, което не е имал, така както Юмит беше в един момент за Демир надежда за някакво щастие и спокойствие. И Йълмаз и Демир признаха своите грешки.
Йълмаз не знаеше това, което ние знаем и виждаме, той се луташе насам-натам, без възможност да види ясно нещата, защото му липсваше както информация, така и емоционална стабилност след всичко случило се. Както и Демир не знаеше, това, което ние като зрители виждахме - обръщането на Зюлейха към него. И двамата реагираха на думите, заявките и поведението на Зюлейха и бяха емоционално смачкани, сринати и смазани. И двамата не послушаха думите на съответно Фекели и Севда. Разликата е, че думите на Фекели звучаха много по-химерно, ако мога така да кажа: при условие, че Зюлейха беше вече омъжена и имаше дете "от друг", без да показва или дава заявки за отношение към Йълмаз; отколкото думите на Севда към Демир: когато Йълмаз вече беше мъртъв, а Демир си беше в брак със Зюлейха и единствен вече баща на сина й с Йълмаз.
За разлика от Йълмаз, обаче, който "тънеше" в голямо невидение и беше дезинформиран и лъган и от своите приятели - Саббахатин и Гюлтен, Демир винаги е бил наясно с всичко и имаше пряк поглед върху ситуацията - началото и развитието й. Когато Зюлейха се върна от среща с Йълмаз и призна, че е била с Йълмаз, че обича Йълмаз и т.н. (неща, които Демир знаеше), Демир изказа онези трогателни думи: че дори и тя да обича Йълмаз, дори и никога да не са заедно и дори да не го погледне вече, то той (Демир) винаги ще я обича, сърцето му винаги ще бие за нея и той винаги ще я чака и ще има надежда. Това е заявка, в нея има вградена безусловност и вечност: до смъртта, до края. Тази заявка гласи - каквото и да става, Демир винаги ще чака Зюлейха. Йълмаз не е казвал подобни думи и не е давал такава заявка на безусловност пред Зюлейха.
Оттам: Зюлейха прие връзката Мюжгян-Йълмаз, защото тя самата мълча, лъга и дезинформира, независимо от причините и тя осъзнава това и своето влияние върху ситуацията. Тя има своята огромна роля в тази ситуация и я призна. Във всеки един момент, Зюлейха можеше при желание да се намеси, защото връзката Мюжгян-Йълмаз не беше тайна: както от началото, така и в намеренията за развитие нататък;  бяха й ясни и опитите на Йълмаз да достигне до нея, виждаше се любовта му, мъката, гневът му, болката, разочарованието, безнадеждността. Зюлейха видя, кога и как Йълмаз се прекърши. Тя имаше възможност да се намеси във всеки един момент.
Ситуацията с Демир е хем различна, хем леко подобна: дори и с брак на хартия, дори и Зюлейха да е убила надеждата в Демир за общо бъдеще, самата Зюлейха чу от Демир за неговото намерение да я чака до края, до последен дъх, още когато Йълмаз беше жив. След смъртта на Йълмаз бяха минали само 3 месеца и Зюлейха не е очаквала Демир да се откаже именно на този етап. Тя изчакваше да бъде готова, за това ново начало след Йълмаз, без да се притеснява за чувствата на Демир и да се съмнява в него. Но, Зюлейха направи подобна грешка с Демир, като тази с Йълмаз: мълча за чувствата си (независимо от причините), въпреки някои очевидни "симптоми". Но, за мен, именно тази заявка на Демир - за чакане до края и до последен дъх - е причината Зюлейха да му бъде сърдита сега. Също така - мълчанието на Демир по повод на тази връзка, както и опитите за прикриването й, вместо искрен и откровен разговор с нея, задълбочават обидата на Зюлейха. Дано, Зюлейха да разбере, че Демир, все пак в един момент, е имал намерение да говори с нея, но Севда го е спирала. Вярвам, че ще се разбере това. Така ще се разбере и защо Севда е настоявала за мълчание, при условие, че в началото е съветвала за друго.
Flowers Hibiscus
П.П. Виждам, че има постове - отивам да ви чета. Blush

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 15:10 от dana78

Общи условия

Активация на акаунт