Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 8

• 49 564
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
2.52 е моето. Имам приятелка, с такива стойност пие препарат.

# 346
2.52 е моето. Имам приятелка, с такива стойност пие препарат.
Моето ТСХ се бе вдигнало на 3,69 след Ковид.Пих два тироидни хормона, но фито, не химия.Свалих го на 1,87.Обърни внимание.Нищо, че реферетните граници са мн.по-високи, оказва се,че не са адекватни и се води кампания за свалянето им в Амврика.(веднъж вече са свалени от 5 и нещо на 4,2)

# 347
Закуска 2 слепени филийки пълнозърнест хляб с крема сирене, домат Краставица
Обяд направих си руло от тиквички, крема сирене и Лютеница изядах около 5 парчета сръвнително тънки
Междинно шоколадово кисело мляко с ягоди разбито на смути мислех да ги ям така но ми се сочи смути и ги врътнах
Вечерята беше пилешко филенце 2 малки парченца, салата домат, краставица
Днес ми се яде малко повечко, вчера изкарах деня на плодове и зеленчуци, суровите тиквички са нещо Велико.
Утре за закуска мисля да си направя лаваш с крема сирене, гъби, шунка, , и лютеница видях рецепта от една мацка в инстаграм и ми потекоха лигите.

# 348
Дух, успех с изследванията! Дано откриеш скоро твоят режим!

Аз от около две седмици броя калории и си въвеждам всичко в MyFitnessPal. Помага ми много това, че ММ реши да ограничи храната и не ме изкушава с плодове, вино, чипсове, т.н. Като цяло се опитам да се придържам към 1400 калории на ден. Б/В/М 40/30/30. Не винаги ми се получава. Протеините ги докарам в прилична доза само ако пия на прах. На обяд по принцип съм на салата с пилешко. Вечерята е риба, пилешко, скариди или яйца с някакъв зеленчук. За междинни закуски - кисело мляко/скир.

# 349
  • here, there, everywhere
Духче, моето ТСХ беше 3,6 и според докторите сък пушка. Само дето не съм. Доколкото съм чела ТСХ наистина да е около 1, 5 а Фт3 и 4 да са в горната граница на референтните стойности.

Ако правиш обременяване на втория час стойността да е максимум 5 пъти по-висока от стойността на гладно ( всяка лаборатория си има референтни стойности и затова не споменавам цифра).

Ако си хипо и с висок инсулин е сложно. Кето не е за теб. Аз бих казала да намалиш мазнините дори. Стискам палци да намериш причината.

И аз се лутам и те разбирам напълно.

# 350
Нюк, благодаря. Т4 ми е в долната граница -10.84 при референтни от 9.30-17. Кръвната захар е висока също. Обременяване не съм правила и т3 не съм изследвала, днес ще видим ендокринологът какво ще каже.
Като цяло по всяка вероятност имам ИР просто ми е чудно кога съм я направила, понеже 90 дневната е силно въглехидратна диета, а с нея си свалях. От друга страна още като дете ми бяха изписвали медформинов препарат... Все тая, било каквото било, дано тази жена се заеме сериозно с мен, защото тази сутрин е поредната, в която се влача като парцал

# 351
Дух, от нисък Вит Д също може да има умора, както и ниско желязо и т.н.
Без фт3 трудно да се види цялостна картина, но не си за хормон и няма да ти изпишат освен ако не планираш друга бременност скоро. Най-много да попиеш малко селен, Вит а, цинк, вит.ц. Ще подобрят производството на фт4. Не пречи и глутена да спреш. Ако имаш ИР, със сигурност ще е от полза. Дано попаднеш на заинтересован ендо, че такива почти не се намират.

# 352
Глутен не ям от 3 месеца. От два не ям нищо с въглехидрати, с изключение на тези, които се съдържат в млечните и в боровинките.
Аз нямам само умора, имам абсолютно всички симптоми на хипо функция, като от години казвам на всички, че непрекъснато ми е студено и температурата ми е 34.5 -35 и никой не ми вярваше. Все тая не искам да обсебвам темата. Днес съм на лекар и ще видим Simple Smile

# 353
  • Бургас/Пз
Дух, как мина при лекаря днес?? Надявам се скоро да намериш каква е причината за умората и не разположенията.

При мен няма нищо ново. Обичайното като всяко лято. Жегите ме мъчат, влагата още повече. Ям почти насила, защото трябва. Едва стигам 100 г протеин, калориите също не успявам, съответно резултата е сваляне не само на кг, но и на мускул, но каквото такова.
Днес: парче домашен кекс с банани, фурми и лимец
Обяд : ориз със зеленчуци и филе от пъстърва - общо 250г
Следобяд - протеинов мъфин
Вечеря : омлет с киноа и салата домати и краставици

# 354
Ами никак не мина, много ме претупа и като направя изследвания за инсулинова резистентност ще търся и второ мнение. Имало някакви "деликатни" структурни изменения в щитовидната жлеза, но нищо сериозно не било.
Благодаря ти за пожеланията. И аз се надявам нещата да се отключат. Иначе аз си мисля, че няма дебел човек без ИР така или иначе, та нищо не очаквам да ми помогне откритието, че имам.

# 355
  • Бургас/Пз
Ако се окаже, че си с ИР поне ще знаеш към какъв точно начин на хранене да се насочиш. Има много работещи режими и със сигурност някъде там е и твоят. Иска се доста постоянство и да не искаш бързи резултати. Като се научиш да държиш инсулина и кортизола под контрол нещата ще се случат. Сигурна съм ❤️

# 356
1 пица от лаваш, сметана, лютеница, гъби, пуешко 2 броя, купичка горски плодове
2 2 ябълки около 3 или 4 шепи горски плодове
3 2 парчета запеканка с картофи, тиквички, гъби, веган сметана взета рецепта от Лейди Гала отново.
4 замръзен йогурт с ягоди и парчета шоколад. 2 кивота, 2 ябълки
5 голямата паница крем супа от грах

# 357
Два дена почивам и ей така от нищото адска болка  в мускулът на десният прасец 😂🤣😂
Не знам какво е това нещо .....

# 358
  • here, there, everywhere
Но фрейм, да не са крампи? Магнезий?

# 359
Май обърках темата исках да пиша в тренировките ...хаха 😂
Ами аз магнезия не го спирам,отделни се мажа с гели фоумролвам ,много странно ....
Иначе храната ми е ок -вчера шишчета +салата и кюфте +салата .

Общи условия

Активация на акаунт