Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 8

• 49 554
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
  • Перник
Някой има ли проблем с подуването на корема?
Пиете ли някакви хапчета?

Последните 2-3 дни, като ям череши по цял ден ми се подува коремът. Но не пия нищо. По принцип пия хапчета само в много краен случай - силна болка, висока температура.

Ето това е единственият положителен ефект от жегата - пием повече вода и ядем по-малко Simple Smile

# 316
Аз продължавам да не свалям. Не знам как така качих 1 кг над качените след Ковида, а вече бях започнала по-изчистено хранене. Онзи ден ядох телешки кюфтета със салата за о и в. Между тях череши, но доста около 800гр поне. Вечерта след тренировка протеин и още по-късно 1 чаша бира.
Вчера череши на обяд и вечеря, може би общо кг и нещо. След тях постно зеле. И днес пак съм толкова Frowning1

# 317
От плодове хляб и повече зеленчуци ми се подува корема много ,освен обичайното подуване,по принцип😕

# 318
Това прилича на FODMAP непоносимост.

# 319
От плодове хляб и повече зеленчуци ми се подува корема много ,освен обичайното подуване,по принцип😕

И аз съм така. Сезонът на черешите е сезонът на подутия корем при мен. Обожавам ги и полагам неистови усилия да остана до 0.5 кг на ден. Братовчед на мъжа ми ни носи по една касетка всяка седмица, оставяме я в офиса и пада здраво ядене. И аз съм перманентно с подут корем, но това удоволствие не искам да си отнемам.
Следват кайсиите, прасковите, смокините - все много любими.
През 2019 почти напълно бях отрязала плодовете и се радвах на плосък, релефен корем. Но някакси не се радвах на живота така, както когато си ги хапвам Blush
В миналото ядях наистина страшни количества плодове. Буквално страшни. От 3-4 години се придържам към 250-300 г, рядко малко повече. Трудно ми е, но... няма пълно щастие, трябва да се търси баланс.
За подут корем понякога (много рядко) пия Цинарикс - представлява екстракт от артишок. Но аз като цяло нямам болки от подут корем, само естетически дисонанс, затова просто съобразявам облеклото.

# 320
  • Бургас/Пз
Когато смесвам няколко храни, тогава ми се подува корема. Много ме помагат ензимите на Now

# 321
Застопорих килограмите, а са ми в повече. Намалям дневния калориен прием за 1 месец. Кетото си го спазвам, от него няма мърдане, пусках скоро хормони-железни, в обиколки съм свалила, откъм килограми не виждам особени промени в цифрите Blush
Плодовете съм ги спряла, че почна ли ги нямам задръжки Blush

# 322
При мен коремът си е постоянно подут. Няма как да пия по 3 литра вода и да искам, да е плосък. Плосък е сутрин като стана преди да обърна 300 мл на екс. И като хапна половин кило за закуска, каквото и да е се подува.
Приела съм, че с такова хранене няма как да е плосък. Ако не пия вода и ям два банана за цял ден, ще ми залепна за гърба, но какво от това? По добре да си ям!

# 323
  • Бургас/Пз
При мен коремът си е постоянно подут. Няма как да пия по 3 литра вода и да искам, да е плосък. Плосък е сутрин като стана преди да обърна 300 мл на екс. И като хапна половин кило за закуска, каквото и да е се подува.
Приела съм, че с такова хранене няма как да е плосък. Ако не пия вода и ям два банана за цял ден, ще ми залепна за гърба, но какво от това? По добре да си ям!
При теб може да е така, но това не се отнася за всички и не следва другите да мислят "Ааа, ми то е нормално да е така".
Аз също пия по 3литра, даже сега в жегите и не ми стигат. Определено не живея и на два банана на ден. Коремът ми се подува единствено преди цикъл или преди овулация, но не винаги. Да, като изпия 500мл вода наведнъж се подува, нормално е. И като отида след половин час до тоалетна пак всичко си е нормално. Едно е да е подут корем, затова, че е пълен с храна, а съвсем друго е подуването, което се получава от преработването на храна или непоносимост към такава. Имам приятелка с колит, изумявала ме е какво се случва с корема й като я хване криза или обърка нещо в храненето.

# 324
Закуска скир ягода и пресни мАЛинки
Обяд 1 пилешка пържола, броколи
Вечеря ще бъде салата..

# 325
Биологи гърл, разкажи малко повече за храненето си, целите и резултатите. Видимо си намалила количествата. С каква цел? През периоди на Cut и bulk ли минаваш?

# 326
В момента не минавам през нищо, просто работя по над 12 часа,и нямам много апетит.

# 327
  • Бургас/Пз
Биологична момиче, като имаш такова намаляване на храната губиш ли кг-ми?? Отразява ли ти се на външния вид?? Откъде сваляш най-много??

Храненето ми е нетипично за мен, затова няма да го споделям Simple Smile

# 328
Здравейте момичета.
З: Палачинки
банан
белтъци (използвах жълтъците снощи, иначе ги правя с цели яйца)
доза протеин
овесени трици
чия, бакпулвер
О: Пълбозърнести спагети с пилешка шунка и царевица
С: Ядки
В: Червена леща, салата и може би наденица ще видим

Да Ви питам , когато Ви е ден за почивка и не тренирате, пиете ли ВCAA ?

# 329
Да Ви питам , когато Ви е ден за почивка и не тренирате, пиете ли ВCAA ?

Не. Пия ВСАА единствено преди тренировка, и то - защото тренирам на гладно.
Ако се случи да тренирам през деня, след като съм имала поне едно прилично хранене, не взимам аминокиселини.

Днес пак имам празник, но държа храната под контрол, защото не искам да се лиша от чаша-две вино на вечеря.

След три почивни дни направих чудесна 80-минутна тренировка за долна част.
Пих протеин с хуск.
З - сандвич от пълнозърнест хляб с квас, шунка, домат, Филаделфия лайт. 10 г черен шоколад с кафето.
Обяд - пилешки гърди на грил, задушени зеленчуци.
След обяд - 5-6 кайсии. 150 г скир.
Вечеря - телешки кюфтета, малко печени картофи, салата домати и краставица.

Общи условия

Активация на акаунт