Серуми за лице, коса и тяло

• 87 201
  • 633
  •   1
Отговори
# 150
Леко раждане от мен! Аз не бих взела първото масло, защото съдържа лимонен и линалол, които въпреки че са от био произход често дразнят кожата, не са особено подходящи за след раждане (и  апропо бременност) не защото биха навредили на бебето, а защото фото сенситивността на кожата в този период е обострена, а тъмните петна след това няма да се махнат със спиране на употребата.
Вторият продукт според мен има откровено скапан състав- алкохол, парфюм, дразнители. Третият има повече алкохол от алое, не знам защо така са решили... ако трябва да избирам от тези, бих избрала последния, но съставката, която използват, за наименованието е една от последните откъм концентрация в състава.
Доста от показаните от теб продукти в рутината ти са агресивни, пробвала ли си да заложиш на хидратация, баланс на рутината и олио/масло, за да намалиш омазняването и акнето?
За серум бих погледнала Bakuchiol-а, който показах по-назад. Съставът е чудесен, ефектът-също. След него нощно време пробвай да нанасяш масло, нощна маска или по-богат крем. Маслено почистване и третиране с някое от показаните от теб неща 1-2 пъти седмично биха помогнали ако бариерата на кожата (skin barrier на български?) е нарушена.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 08:48 от Анонимен

# 151
  • Orihuela Costa,Spain
Здравей, аз по идея на съфорумка, си инсталирах приложението INCI beauty, и сега редовно си сканирам. Знам, че темата не е за био серуми, но на теб може да ти е полезно.

# 152
Бенчита, моята кожа е много подобна на твоята, както я описваш - мазна, с пори и често акнетична.
Първият серум, балансиращият, съм го пробвала и ми допадна. Щях да си поръчвам даже втора опаковка, но попаднах на маслото на Zoya от карите и то ми допадна още повече. От близо 2 години го ползвам, но за съжаление не съм много редовна. Въпреки това, когато съм упорита и не пропускам да се мажа, кожата ми изглежда много добре.
Този тип серуми обаче, са доста мазнички и не са подходящи за дневна грижа според мен. Аз ги използвам като нощна. Simple Smile

# 153
  • София
NiaV, въпреки, че не са към мен си дала много добри съвети! Можеш ли да споделиш повече за масленото почистване?

Аз също търся нещо с цел хидратация, но с по-лека формула за лятото, защото след вчерашната ми рутина като излязох по обед и ми стана горещо се почувствах все едно със си увила лицето с стреч фолио и кожата ми плувна в пот. Приемам всякакви идеи?

# 154
От 3 дена вечер слагам  Niacinamid+Zink на TO, но ми се струва, че доста ми изсушава кожата.
Чудех се дали да не го редувам с някой хидратиращ серум.
Може ли препоръка?
Гледах на La Rosh с B5, но 50лв ми идват множко.
Ако може нещо по-бюджетно. Simple Smile

# 155
  • София
Какво е това ТО, което все споменавате?

# 156
Какво е това ТО, което все споменавате?
The ordinary е ТО

# 157
NiaV, въпреки, че не са към мен си дала много добри съвети! Можеш ли да споделиш повече за масленото почистване?

Аз също търся нещо с цел хидратация, но с по-лека формула за лятото, защото след вчерашната ми рутина като излязох по обед и ми стана горещо се почувствах все едно със си увила лицето с стреч фолио и кожата ми плувна в пот. Приемам всякакви идеи?

Привет! Масленото почистване не хидратира, често хората с по-мазна кожа бягат от маслата като дявол от тамян, та да си кажа- не хидратира кожата. Слагам другото в скрит текст, защото не е по темата.
Скрит текст:
Като първа стъпка от двустъпково почистване, нанасянето на почистващ балсам или олио на суха кожа разтваря всякакъв грим, слънцезащита и цялостна мръсотия,която се е събрала на кожата през деня. Масажираш докато не се разтвори добре и не заприличаш на коминочистач или клоун (спирала и/или червило), премахват се или само с вода, или с муселинена или някаква кърпичка, напоена с топла вода, която действа и като нежна ексфолация. След това се измиваш нормално с гел/пяна/каквото ти душа иска. Порите ми са си там, но са чисти. Черни точки нямам от 2-3 години, когато започнах. Нощната ми грижа след това попива чудесно. Ако кожата е повяхнала, дехидратирана, ще даде чудесен ефект, но си трябва и хидратация след това. С каква кожа си, за да дам непоискан акъл за продукти и с какъв бюджет за серум/крем/маска и маслено почистващо? Cleansing oils and balms може да видиш онлайн, имат най-различни. Много хора си правят и вкъщи, но аз не ползвам етерични масла, кокосово масло и като цяло доста други, на които кожата ми реагира.

# 158
Голямо чудене беше кое е ТО☺️

# 159
  • София
NiaV, много благодаря! Да, ще се радвам на препоръки. Кожата ми е на 32 Simple Smile Според козметичката ми вече се води по-скоро нормална към суха по бузите. Преди си беше мазна в Т зоната и нормална по бузите. Знам за масленото почистване, че си е с цел почистване и разтваря много нечистотии, както и липоразтворими продукти, но не знаех как и с какво точно се прави, като каква стъпка от грижата е. Вкъщи имам бадемово масло и с цел експеримент бих пробвала такова почистване още тази вечер. Дали е подходящо? След почистването слагам серум с витамин Б3 и нощен хидратиращ крем или само серума Majestic drop на Wooden spoon, който се нанася на влажна кожа и ми попива чак до сутринта. Бюджет нямам, но бих пробвала неща до 30-50 лева броя с цел по-скоро запознаване като начало. Какво ще препоръчаш за въпросното маслено измиване, както и продукти за след това?

Скрит текст:

Привет! Масленото почистване не хидратира, често хората с по-мазна кожа бягат от маслата като дявол от тамян, та да си кажа- не хидратира кожата. Слагам другото в скрит текст, защото не е по темата.
Скрит текст:
Като първа стъпка от двустъпково почистване, нанасянето на почистващ балсам или олио на суха кожа разтваря всякакъв грим, слънцезащита и цялостна мръсотия,която се е събрала на кожата през деня. Масажираш докато не се разтвори добре и не заприличаш на коминочистач или клоун (спирала и/или червило), премахват се или само с вода, или с муселинена или някаква кърпичка, напоена с топла вода, която действа и като нежна ексфолация. След това се измиваш нормално с гел/пяна/каквото ти душа иска. Порите ми са си там, но са чисти. Черни точки нямам от 2-3 години, когато започнах. Нощната ми грижа след това попива чудесно. Ако кожата е повяхнала, дехидратирана, ще даде чудесен ефект, но си трябва и хидратация след това. С каква кожа си, за да дам непоискан акъл за продукти и с какъв бюджет за серум/крем/маска и маслено почистващо? Cleansing oils and balms може да видиш онлайн, имат най-различни. Много хора си правят и вкъщи, но аз не ползвам етерични масла, кокосово масло и като цяло доста други, на които кожата ми реагира.

# 160
  • София
И аз да се включа за двойното почистване, понеже доскоро и аз се лутах с какво масло/олио точно трябва да се прави първата стъпка и това,което разбрах е ,че обикновените чисти масла тип бадемово/шипково и т.н. не са подходящи за целта. Маслото трябва да съдържа в себе си специални емулгатори, с чиито помощ то се разпенва при добавяне на вода и масажиране.  Корейските масла са много подходящи за двойно почистване (мисля,че и самото почистване идва именно от там)  Иначе самото олио няма значение какво е като вид, то може и да е смес от няколко масла,а не само едно. Такова е и моето - IUNIK Calendula Complete Cleansing Oil , взех си го след многото добри отзиви, които прочетох и съм доволна. Не люти и не дразни очите, не ми зачервява кожата.  
 ето и състава за ориентир, ако се чудите какво трябва съдържа едно такова масло - Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Canola Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Sorbeth-30 Tetraoleate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Sorbitan Sesquioleate, Tocopherol, Dimethicone  Като 2-ра стъпка трябва да се ползва измиващ продукт, но на водна основа, да не е маслен и той, за да почисти остатъците от олиото. Лично аз ползвам мицеларната вода на Биодерма Sensibio AR (розовата) и съм доволна.  Чувам,че много хвалят и измиващия гел на CeraVe  като стъпка 2 от двойното почистване.  След двойното почистването ползвам хидратиращ крем на CeraVe с хиалуронова к-на,серамиди и ниацинамид, тук вече изборът за хидратиращи продукти е огромен.

# 161
Не е по темата, но и аз да споделя какво ползвам за почистване.
Не знам дали е точно "маслено", но ми действа добре и съм много доволна. Simple Smile

# 162
Благодаря за информацията и препоръките.
За агресивните продукти, които използвам, тези успях да отсея във времето и дават резултат 🙂
Иначе, аз доста добри отзиви чета за козметиката на Руми Илиева..там намерих и този маслен балсам, които май изглежда добре 🙄
https://shop.fitnesinstruktor.com/product/the-balm-premahvane-grim/

# 163
Лаленце, пробвай с бадемовото. Обаче не етерично, нали? За проба- можеш да го направиш и със зехтин смесен с бадемовото, слънчоглед и всякакво олио. Обаче наистина специално формулираните за целта не оставят филм след почистване и са по-лесни за нанасяне- твоето олио е емолиентно, но надали ще вдигне всичко от деня. Махни го с намокрена и изстискана малка хавлийка или муселинена кърпичка, но после задължително измий с нещо. Ще се редактирам утре с кафето и ще ти пиша препоръки.
Рокет, точно маслен балсам е.

# 164
бадемовото е базово, не етерично, може да се ползва чисто и самостоятелно
маслата с емулгатори са точно хидрофилните
ако не държите на корейски, в мейк ъп има полски, дори скоро купувах, но още не съм го пробвала
съветите на ния са много добри

Общи условия

Активация на акаунт