Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Май 2021 (Тема 10)

• 88 234
  • 1 304
  •   1
Отговори
# 150
Карен, много са хубави сандалите на Каприс! Ще са ми големи, за съжаление. От тази марка нищо нямам, но смятам, че е много качествена.

Пинкииии, супер си с тези дълги рокли! 😍

Обувки онлайн мога да купя, само ако са на марка, която съм свикнала да нося и съм сигурна кой номер ми пасва. Защото според различните производители съм или 38, или 39.

Относно сандалите, имам различни - равни, на дебел ток, на елегантен ток... Но всички са ми от кожа, нищо изкуствено, защото сандали нося на бос крак и кожата ми е ужасно чувствителна вече. 🙄 Единия чифт нося с фини тънки чорапи без ограничител (даа, да, чорапи със сандали - знам, знам!), защото лентата на пръстите ми опира в нокътя и ме дразни, ако съм на босо.
Но за всички изискването ми е едно - закрита пета. Открита пета недолюбвам, за чехли да не говорим, с изключение на джапанки, които нося вкъщи, и един чифт чехли тип биркенщок (друга марка), комбинация от естествена кожа и дънков плат. Ама те са ми само за морето.

# 151
Сега ме подсетихте, че миналото лято си взех едни обущета, които още са с етикетите, защото са ми малки и май отговарят на 35-ти номер. Какво съм мерила в магазина не знам, но и крачка не мога да направя с тях, премазват ми пръстите. А са много елегантни - леко остри и затворени отпред, с отворена пета, лак. Много исках затворени обувки, които са толкова изрязани, че да се виждат цепките между пръстите и сега си ги гледам с яд.

# 152
Направо ме убихте с тия “ златни лотосчета” . 36 номер, много готино! Плитките и изрязани обущета винаги са по малки от номера си. И аз имам едни неносени балерини. Всяка година ги обувам и веднага събувам. На какво се надявам, не знам.

# 153
  • София
От намаленията на обувки в НМ сега отстрелях едни леко грознинички, но отдавна имах желание за точно такъв модел.

При НМ са леко уголемени обувките, нали?

# 154
Харпи, не са уголемени, на мен са ми точно номерата на ХМ.

# 155
  • София
Харпи, не са уголемени, на мен са ми точно номерата на ХМ.

Благодаря, Босилка!
36 поръчах. Хм, ще чакам и ще видя.

# 156
Не са грозни, а неудобни. С тях се върви все едно си сложила тухли вместо обувки Simple Smile.
Извивката на свода е много малка и от там неудобството.

# 157
Лайт, на Каприз са удобни много наистина, за това ги нося, макар, че не съм очарована от визията. Имам три чифта ботуши от там и 2 чифта сандали. Те имат номерация и за ширина, H за широки крака, G мисля нормални. За това успявам да си намеря точно да ми лепнат, в много случай имат и половинки. Но немската грозота и скучноватост  трудно се стига.... Wink

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 11:32 от mimi.7299

# 158
Здравейте, момичета! Възрастово съм далеч от темата, но сте много готини и ви чета ежедневно.
По темата за сандалите, току що получих тези :

Попринцип съм между 38 и 39, но от тези поръчах 39 и са ми абсолютно точни. Кракът ми е нормална широчина, но мисля че ще са ок и за по - тясно ходило заради преплитането отпред.

# 159
Не са грозни, а неудобни. С тях се върви все едно си сложила тухли вместо обувки Simple Smile.
Аз имам едни коркови сандали, които са с подобни подметки на показани от Харпа, но без "токчето" отдолу и са възможно най-удобните. По-удобни нямам. С черни каишки са и изглеждат горе-долу така. Обаче всъщност не ги нося изобщо, понеже чисто визуално наистина имам чувството, че съм взела едни тухлички и съм си ги омотала с малко черно тиксо около краката. Joy По повод на мега удобството, сега отново се чудя на подобни и се питам дали, ако са в бежовата гама, няма да се заличи този ефект на тухличките с тиксото или все тая. Simple Smile)) Тези съм намерила за пример. _1_ и _2_.

# 160
  • София
Тези последните са много симпатични, но пък ако са ти тухлести по принцип, спести си ги Simple Smile

# 161
Барб, на показаните от теб си личи, че са удобни за свода. И друг път съм писала, че за мен комфортът на краката ми (и свода в частност) е от изключителна важност. Една от причините от години дори да не заглеждам обувките на ХиМ, Зара, Манго, Масимо...

Но пък си поръчах поредните биркита   Blush

# 162
Аз имам едни коркови сандали, които са с подобни подметки на показани от Харпа, но без "токчето" отдолу и са възможно най-удобните. По-удобни нямам. С черни каишки са и изглеждат горе-долу така. Обаче всъщност не ги нося изобщо, понеже чисто визуално наистина имам чувството, че съм взела едни тухлички и съм си ги омотала с малко черно тиксо около краката. Joy По повод на мега удобството, сега отново се чудя на подобни и се питам дали, ако са в бежовата гама, няма да се заличи този ефект на тухличките с тиксото или все тая. Simple Smile)) Тези съм намерила за пример. _1_ и _2_.
Тези са с по- голяма извивка на свода и за това са ти удобни. Обаче когато извивката е много малка или изобщо в няма вървенето с тях е голяма мъка. А как се променя походката с такива тухлички не е истина.

# 163
  • Виена
Лайт, на Каприз са удобни много наистина, за това ги нося. Но немската грозота и скучноватост  трудно се стига.... Wink
Напълно подкрепям за немската прагматичност и грозота. На каприз се намират и елегантни, имам слинг бак сандали от тях, с висок тънък ток, страшно удобни. Имам си едно любимо тяхно магазинче в Любляна, редовно си го наглеждам. За тухличките, на мен ви се виждат и грозни, и неудобни. Не само заради възможно неудобната извивка, а си представям как като вдигнеш крак и вървиш, тая платформа се трие във вътрешната страна на другия крак.
Иначе за супер удобни и практични за проблемни крака или тестандаргни ходила,препоръчвам ара и габор. Но са немски Simple Smile

# 164
Лайт, на Каприз са удобни много наистина, за това ги нося, макар, че не съм очарована от визията. ............. Но немската грозота и скучноватост  трудно се стига.... Wink
Факт, но при обувките слагам удобството преди визуалното съвършенство. Е, мъча се да избирам нещо "умерено грозно" все пак Joy Преди малко поръчах 37 от тези:
Скрит текст:
Ще сменям, ако съм объркала номера.
Те и другите марки, които купувам шият основно бабешки обувки, еле пък Imac. Те пускат не повече от един до два носими в ежедневието елегантни модела на сезон, но пък са ми страшно удобни.
И заради вас с тези дълги рокли, днес се прибрах с миди рокля и пола от Мотиви .... Smiling Imp

Общи условия

Активация на акаунт