Седмокласници 2020/2021 - Тема 12

• 30 585
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Школата при нас от вчера е присъствено, но дава право на избор на родителите как предпочитат детето им да направи ПИ-тата. При нас за съжаление ще трябва да ги направи онлайн и се радвам, че имаше такъв избор.

# 331
Здравейте,

Някой може ли да ми каже дали са излезли резултати от ПИ по математика на СМБ Варна, проведен на 18.04.2021г?

# 332
  • Варна
Pinky, да, излязоха още на следващата седмица.
Bonanza, тъкмо мислех да звъння на СБМ Варна за изпита в неделя. Много много се надявах да е присъствено. Все пак ще звънна да споделя надеждите си.
enigm@, благодаря ти за ценната информация. Очаквах тази седмица да излезе. Сега остава да решим дали да го запишем и дали няма да му дойде много. Но, ако към СБМ са онлайн, сигурно ще отиде на Вектор.

# 333
  • гр.Варна
Pinky, да, излязоха още на следващата седмица.
Bonanza, тъкмо мислех да звъння на СБМ Варна за изпита в неделя. Много много се надявах да е присъствено. Все пак ще звънна да споделя надеждите си.
enigm@, благодаря ти за ценната информация. Очаквах тази седмица да излезе. Сега остава да решим дали да го запишем и дали няма да му дойде много. Но, ако към СБМ са онлайн, сигурно ще отиде на Вектор.
Сподели инфо,макар че не се ангажират с нищо.Като станело ясно от кога ще започнат присъствено,ще го обявят в сайта си.
Ние записахме набора на ПИ,присъствен по МАТ във Вектор на 30.05.Разбирам,че вече има не малко,които също са го направили,а пък местата са до изчерпване.Така,че варненки, ако ще ходите на присъствен на 29 или 30,побързайте.Ако не сте видели(аз за малко да пропусна),това става само на място в офиса им!

# 334
Едвам ви изчетох, че синът ми е болен , ходим по лекари от събота.

Цитат
Задачите със структуриран отговор се проверяват машинно. Тези със свободен и описателните - от оценител. Но и за свободния отговор не се проверява решението. В бланката се записва само крайният резултат.
Дидева, моля да ми разясните следното във връзка с проверката по математика: свободния отговор и описателните задачи оценяват ли се по-слабо, ако подчерка е грозен и нечетим? В смисъл длъжен ли е проверяващия все пак да провери въпреки всичко, или просто драска с химикала и въобще не се затормозява да чете?

# 335
  • Русе
И аз да попитам нещо. Когато излязат броя точки на всяка от матурите, виждаме ли някъде къде се намира нашето дете сред останалите деца, има ли някакво поредно място в областта или и аз не знам къде?

# 336
  • Варна
vesssrusss, обичайно РУО обявяват (до ден-два) резултатите от НВО, обобщени по някакъв начин. В добрия случай има разбивка по всеки предмет от рода на: ...75т - 15 момичета, 43 момчета; 76т - 32 момичета, 44 момчета, 77т - ... и т.н. но си го представи в табличен вид. На сайта на Дидева ги има от предишни години (някои са дообработвани, вероятно, но са си ориентир какво може да се очаква). По тези таблици можем да се ориентираме тези точки, които тази година е получило детето дали се "равняват" на същите миналата година като позиция. Т.е. ако пред него по единия предмет има 100 деца, гледаш позицията на 100-ното дете миналата година и се ориентираш колко точки са били тогава за позиция 100. Не знам дали обясних ясно, но уж в мойта глава е наместено това като идея, благодарение на миналогодишните теми Simple Smile

# 337
Bonanza, по телефона жената ми каза, че изпита ще е във втори корпус на ИУ и ще има достатъчно места, да не се притеснявам ако не отида още днес да го запиша.

# 338
  • Русе
Dive, благодаря. Прекрасно си го обяснила.

# 339
Здравейте, бих искал да попитам следния въпрос:
При положение, че първо желание ни е НПМГ, как ще се образува балът...
Имах предвид ще участват ли всички предмети или само БЕЛ и МАТ от НВО и годишните оценки за двата предмета?

# 340
  • София-Младост
За НПМГ зависи от профила
https://npmg.org/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC/2021-2/
Пример:
Избран е профил Мат+АЕ
взима се 3*НВО МАТ+1*НВО БЕЛ+1МАТ 7 клас+1БЕЛ 7клас

# 341
Имах предвид ще участват ли всички предмети или само БЕЛ и МАТ от НВО и годишните оценки за двата предмета?
Зависи от конкретния профил.

# 342
Зависи от конкретния профил.
Сега виждам , че има в НПМГ два профила, за които не се включват оценки и резултати от състезания и олимпиади. Това така ли е или аз нещо не мога да разчета изискванията?

# 343
  • София
storm76, така е, за профилите МАТ с разш АЕ и НЕ се взема само НВО и дипломата. Бързо оздравяване на детето!
За почерка Dideva може да каже от професионална гледна точка. Аз от родителско-страдалческа ще споделя, че повечето проверяващи са светци направо. Моят син има изкл. труден за четене почерк, има и лека форма на ДЦП и не е ясно изобщо дали може да се подобри - преди НВО миналата година прекарахме една седмица в тренировки да си пише четливо името на идентификационната бланка, с печатни букви, много беше тегаво. Въпреки това, на МАТ получи 2 т повече от моята прогноза, значи всичко са проверили и зачели,  а по БЕЛ имаше даже доста висок резултат - да знаех кой мъченик му е проверявал преразказа, щях много да го черпя. Т.е. от опит от миналата година мисля, че стига да може да се чете, ще го прочетат и зачетат.

Dive, много добре си го обяснила.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 17:39 от marmotche

# 344
Доста от статистиките са обработвани, в смисъл, че от pdf са обърнати в excel и е добавено натрупване. Иначе данните са си същите.
По отношение на краснописа. Не мога да се изкажа от професионална гледна точка. Не съм учител, съответно оценител. Предполагам, че доста неща имат значение ( например в електронна среда шрифтът може да се увеличава, а това улеснява четенето; дали работата се проверява в началото на деня или в края му ...). През годините проверяващи са споделяли, че винаги се работи в интерес на ученика. Вярвам, че е така.

Общи условия

Активация на акаунт