Седмокласници 2020/2021 - Тема 12

• 30 588
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Благодаря, момичета за инфото за ПИ във Вектор. Утре ММ ще запише сина за 30 на МАТ присъствено да го прави. Надявам се  наборчето да не си лепне каронавирус там. За 29-ти на БЕЛ няма да ходи, защото тогава е на школа по МАТ, а тя му е по-важна за МГ-то, ако не се изложи на НВО-то по МАТ. Госпожата, която му води уроците индивидуално го спуква да прави ПИ и се справя отлично. Мисля, че там ще изкара поне 10 точки повече от МАТ.Grinning

# 346
Благодаря за разяснениятя за краснописа.

Имайте предвид, че в момента сред децата върлува вирус с коремни болки и температура (това сподели и ЛЛ), но не е Ковид. Поне при моя син с два пср-а се доказа, че не е, но кръвните изследвания показват вирус. Абе да пазим децата, че всяко заболяване около НВО е доста неприятна ситуация.

# 347
  • София
Благодаря за разяснениятя за краснописа.

Имайте предвид, че в момента сред децата върлува вирус с коремни болки и температура (това сподели и ЛЛ), но не е Ковид. Поне при моя син с два пср-а се доказа, че не е, но кръвните изследвания показват вирус. Абе да пазим децата, че всяко заболяване около НВО е доста неприятна ситуация.
Май цяла пролет си върви този вирус. Поне у дома и малката и баткото минаха през февруари.

# 348
Министър в оставка Вълчев, като за последно се изявява по темата за НВО и карантинирани/болни деца: Карантинираните ученици ще могат да се явят на матура, болните щ … щи или от комисия. Не знам този сайт колко е достоверен, но сигурно го има и на други места...

# 349
  • София
Днес май и Синеочка дочух да се упражнява по темата НВО и явяването на карантинираните деца (преди обяд дава било по Дарик)

# 350
  • София
Министър в оставка Вълчев, като за последно се изявява по темата за НВО и карантинирани/болни деца: Карантинираните ученици ще могат да се явят на матура, болните щ … щи или от комисия. Не знам този сайт колко е достоверен, но сигурно го има и на други места...
Вярно е, аз го слушах министъра на живо по БТВ. Всичко това го каза, включително, че и досега децата, които не са могли да се явят на НВО са изпитвани вкъщи или са оценявани от комисия, но аз за такъв случай до момента не съм чувала. Виж, за деца, които не са могли поради обективни причини да се явят и са кандидатствали с 0т. от НВО, съм чувала. Smirk

# 351
  • София
Според мен такова "изпитване вкъщи" никога не го е имало, няма и да го има.
И е само голословие на един ..../епитети, епитети, епитети/... Вълчев!

# 352
  • На морето!
Може и да го е имало за някое неслучайно дете, независимо дали е имало здравословни причини или не. Министърът каза, че има възможност за 1-2 деца да се направи, естествено че няма да хабят тази ценна възможност за кои да е деца.

От МОН пък се изказаха, че няма да редуцират материала за изпита защото вече нямало време, било късно за промени. Един вид те току-що разбраха, че децата за ДО почти 3 учебни срока. 😂

# 353
  • София
И аз не знам за това да може ученик да направи НВО вкъщи, но то може ли всичко да знам.
Тази част с отпаднето на материала ми е любима. Понеже няма грипни ваканции и екскурзии, учениците нищо не са изпуснали нищо, че часовете са по 30 минути и някои учители не се появяват в часовете 😂

# 354
  • София
Честит ден на Св. св. Кирил и Методий - пожелавам на всички ни грамотни и любознателни деца!

Центърът за кариерно ориентиране в София е обновил справочника според вече официалния ДПП, публикацията е от 10.5.2021- https://karierno-orientirane.com/%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2% … 7-%d0%ba%d0%bb-3/

Приложение 3 в Ексел дава възможност да си филтрирате данните както си щете, на мен поне ми е много удобно за фазата на размишленията и предварително редене на желания..

# 355
Изпратиха ми ПИ по математика, който мога да кача в пощата, но ако някой може да ми помогне как става зачистването, нещо не ми се получава

# 356
Какво оценяване в къщи го гони този... епитети, епитети, епитети... обидна дума! Моят син за изпитване в ОЕСР първоначално го искаха в училище.
Междуврпочем моето дете може да се яви на комисия и да се приема надпланово извън общия ред за кандидатстване. Много яка вратичка в закона е това  не за действително болните деца, а за онези, нашите. Лично аз няма да се възползвам, нека си кандидатства по общия ред. Освен всичко останало смятам, че не е възпитателно от първо лице да мпоказвам, че има и по-лесен начин. Нека си се помъчи по тестовете.

# 357
  • София
Изпратиха ми ПИ по математика, който мога да кача в пощата, но ако някой може да ми помогне как става зачистването, нещо не ми се получава
Писах ти на ЛС. Ще го оправя.

# 358
  • гр.Варна
за тези,които имат желание споделям едно математическо състезание за седмокласници,което ще се проведе в петък:
https://www.facebook.com/events/994865584652031?ref=newsfeed

# 359
  • Ланкър, планините Овнерог
От вчера се взирам в таблици, специалности и техните балове, сякаш от сега мога да знам какво ще стане. Но съм спокойна, че все в Бузема ще се намери местенце.

Общи условия

Активация на акаунт