Седмокласници 2020/2021 - Тема 12

• 30 511
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Родителите наистина понякога сме жестоки с децата си
Но съм абсолютно съгласна с тинкърбел

# 586
  • София
Лично за мен не е никакъв успех да те приемат в Иван Апостолов и още 3 частни училща. Защото критериите за прием са минимални.
Дали?
Няма да влизам в спор. Само ще констатирам, че явно сме диаметрално различни в разбиранията си, както за сегашните абитуриенти, които обсъждаме в момента, така и за родителството.

# 587
И аз се зачудих на "формулите за моделиране", дори ходих да питам големия (учи в МГ), каза че няма такова "чудо" Simple Smile
Формулите и на нашите са им напълно достатъчни. Да, дават се задължително към изпитния комплект и дори е добре децата да си знаят и да ги поискат, ако случайно забравят да им ги дадат (имаше такъв случай).
За тези задачи от капитал, път и прочие, децата се справят без да правят таблици и да пишат формули Simple Smile Не казвам, че е правилно, а просто че така правят Simple Smile Все казват, че на изпита ще я направят таблицата Simple Smile

# 588
  • София
Днес цял ден чета оттук оттам скандални отзиви за изпращане на абитуриенти.
Ако действието се развиваше преди 30-40 години и имаше теоретична възможност завършващите да пуснат як хеви метъл, или да се появят маскирани като KISS, бас ловя, че отборът на отчаяните родители щеше да е още по-голям. 😊
Всяко поколение със собствената си форма на бунт.

# 589
  • В офиса
Лично за мен не е никакъв успех да те приемат в Иван Апостолов и още 3 частни училща. Защото критериите за прием са минимални.
Дали?
Няма да влизам в спор. Само ще констатирам, че явно сме диаметрално различни в разбиранията си, както за сегашните абитуриенти, които обсъждаме в момента, така и за родителството.
Важното е крайният резултат да е такъв, че да се гордеем. Ама то и поводите ни за гордост на всички са различни. Абе важното е да отгледаме честни и достойни хора.

# 590
Мислех да допълня, но бързо се пише тук. Докато публикувам предния пост, съвсем сте сменили темата Simple Smile
Исках да кажа, че съм съгласна с почти всичко, написано от Тинкърбел, с изключение на частта за "Пълното разочарование" Смятам, че никое дете не трябва никога да чува това! А най-малко от своите родители. Каквото и да постигнат - училище, професия...си е тяхно постижение.  И да, грубоста и назиданието (Otimerk Simple Smile ) никога не биха били "за тяхно добро".

# 591
  • София
Не е нужно да си груб и силно назидателен, за да накараш събеседника си да се замисли и да си вземе поука 😜 въпрос на стил.
Приема в доста ЧУ е труден, АК е също ЧУ, та не бих генерализирала 👍

# 592
Ох, докато се запиша от кючек минахте на кютек Satisfied Шегувам се момичета, но добре е, че сме различни, само трябва да се уважаваме.
На всички деца, които са сбъднали мечтата си, честито!

# 593
За разочарованието е абсолютна родителска грешка, според мен. Никога не бива така да се генерализира. Действията и самата личност са съвсем различни неща. За дете да чуе, че е разочарование... леле масовата грешка на поколението на нашите родители, тъжно, много тъжно. Да кажеш,че си разочарован от усилия - да, но от самото дете... e no good. Да не говорим, че на тази възраст би било хубаво на родителя да не му пука толкова, колкото да успее да накара самото дете да му пука.

Чалгата на сегашното и предни поколения му е най-голямата слабост, най-вече ако ачлгтаа става стил и на поведение. Това крещене и размазване в камерите е... не сме били така преди. Но пък иначе имаше и много разумни деца, на които взеха интервюта.

# 594
  • В офиса
За разочарованието е абсолютна родителска грешка, според мен. Никога не бива така да се генерализира.
Всички сме чели книжки за възпитание.
Казах, че "си представям" аз да го казвам, не анализирах правилно, или грешно е. Върнах се назад и не намерих случай, когато да съм го казвала. Но не казваме ли "страхотен си", а не "това, което направи е страхотно" и т.н. генерализации в положителна посока и защо те са ОК, а случайното "разочарование си" вместо, "постъпката ти ме разочарова" е голяма драма. Да не се вглеждаме толкова в думичките, а в чувствата зад тях. Разочарованието е временно. Ако постоянното чувство е обич, то всичко е ОК. За мен поне.

# 595
Да, права си, не е въпроса в точните думички, но цялостното ти мнение, че " ревал 1 час не е драма" , си е коренно противоположно на моето. Аз бих се постарала да не плаче и минута! Просто нищо в живота не е на всяка цена и не искам децата ми да се разочароват от нищо, дори и от неуспехите си. Те просто са един урок, нищо повече.

# 596
А какво толкова повече дава АК от другите популярни ЧУ, та е такъв голям интересът? Таксите са много високи за мен, ако мислим в перспектива. Имам едно дете в ЧУ и не бих се осмелила да пратя второ в тези несигурни финансово времена, все пак това са пет години напред. Защо се кандидатства с такъв плам именно в АК, а не и в другите ЧУ?

# 597
Аз си мисля, че е нещо каквото са НЕГ или СМГ между държавните училища, само че при частните Simple Smile Т.е. там се учи сериозно и децата излизат с добро образование, за разлика от други ЧУ. Да уточня, че наблюдения над софийските ЧУ нямам, само така си представям нещата Simple Smile За ЧУ в нашия град имам супер мега отрицателно мнение Simple Smile

# 598
Частно училище и на мен ми е скъпо...то айде детето да се интересуваше от учене, да ги изгладуваме, ама то моето все му е тая.
Виж за Нов Български Университет бих дала пари. Все пак е университет...ще се хваля, че е вишист, няма да уточнявам къде...

# 599
  • София
Днес цял ден чета оттук оттам скандални отзиви за изпращане на абитуриенти.
Ако действието се развиваше преди 30-40 години и имаше теоретична възможност завършващите да пуснат як хеви метъл, или да се появят маскирани като KISS, бас ловя, че отборът на отчаяните родители щеше да е още по-голям. 😊
Всяко поколение със собствената си форма на бунт.

За мен дивата чалга не е форма на бунт, защото в общия случай до голяма степен е навлязла в обществото ни и това не ми харесва. И не, преди 20-30-40 г. едва ли щеше да има такова "отчаяние" при родителите при хеви метъл, КИСС и други подобни. Всяко поколение си има своите идоли, но чалгията и материалността в днешното поколение е плашеща.

За мен АК е нещо,което дава по-различна гледна точка и възможности на децата. Възпитава в нещо, в което в масовите държавни училища го няма. Предполагам има и други ЧУ, които предлагат това, не ги познавам. За съжаление, не мога да си позволя ЧУ за децата си, защото съм на принципа, че ако плащам такова за едното дете, то трябва да мога да го направя и за другото. Но не мога, мога да успея само за едното. Въпросът сега е и, че синът ми не е толкова амбициозен и мотивиран, че да иска АК.

В крайна сметка, всеки има различни разбирания за развитието и възпитанието на децата си.И да се размахва пръст тук не ми се струва удачно.

Общи условия

Активация на акаунт